Forside * Featured

TEST: Samsung Galaxy S21 FE 5G

-
foto: Samsung

Vi har testet den nye Samsung Galaxy S21 FE 5G, der kommer til at leve mens Samsung lancerer Galaxy S22 familien om ikke alt for længe, og derfor er det spændende om en Fan Edition baseret på en 2021 model kan begejstre.

Samsung har netop lanceret deres nye mid-price (i den høje ende) flagskib, og den bygger videre på den succes som Galaxy S21 familien har haft med godt kamera, fantastisk skærm og 5G og så til en lavere lanceringspris end den som S21 kom med i sin tid. Den nye model har Samsung kaldt S21 FE 5G (FE står for Fan Edition).

Vi har testet Samsung Galaxy S21 FE 5G, og her er hvad vi synes.

Annonce:

 

foto: Samsung

Udpakning, design og installation

Samsung Galaxy S21 FE 5G kommer i en lille æske, der udover telefonen indeholder et USB-C opladningkabel og en SIM-pin, og lidt manualer. Der er ingen strømforsyning med, så ligesom mange andre fabrikanter, så skal du ud og købe en oplader, hvis du ikke allerede har en USB oplader hjemme. Vær opmærksom på at du skal købe en Fast Charger, hvis du vil have den hurtigere opladning som S21 FE understøtter.

Modellen vi testede var grafitgrå, som var en mat mørkegrå farve, men du kan også få den i oliven, lavendel og hvid. Jeg er dog mest vild med den farve vi testede, fordi den minder meget som Space Gray fra Apple, som jeg også er vild med.

 

Designet minder meget om Samsung Galaxy S21, og telefonen kommer med en 6,4 120Hz AMOLED skærm med indbygget fingeraftrykslæser der dog er en nedgradering til optisk genkendelse (bagbelyst), hvor storebror S21+ har Ultrasonic.

 

Bagsiden er lavet af hård plastik, og så har den fået det samme kamerahak som ses på Samsung S21+, og det er elegant og diskret på sin egen måde. Det med at hakket flyder ind i telefonens side, er en lækker detalje.

 

I højre side finder du knapper til lydstyrke og tænd/sluk, og i bunden finder du USB, Højttaler og SIM-Skuffe med plads til 2 Nano SIM kort. Der er ikke understøttelse for eSIM på S21 FE 5G.

Telefonen kommer med enten 128GB eller 256GB lagerplads, og ud fra størrelse af lagerplads får du enten 6GB eller 8GB RAM. Telefonen har Android 12 og One UI 4.0 installeret fra fabrikken.

Installationen af telefonen tog ca. 5 min., og så var den eller klar til test.

Designet er godkendt, man skal dog være opmærksom på at den mat-sorte farve vi testede er en magnet for fedtede fingre, så man kan med fordel købe et cover til telefonen.

 

Skærmen på Galaxy S21 FE 5G (foto: recordere.dk)

6,4” 120Hz AMOLED skærm

Samsung kan om nogen producerer OLED skærme til mobile enheder, og S21 FE 5G’s skærm er ikke en undtagelse. Den 6,4” FHD+ (2400×1080 / 401 ppi), har virkeligt et godt billede, og de 120Hz opdateringshastighed gør at billedet står knivskarpt og uden hakken når du læser f.eks. websider og spiller mange forskellige spil. Skærmen understøtter iøvrigt HDR10+. Skærmen har et fladt design uden buede kanter, og det takker jeg for – Jeg er ikke vild med at indhold flyder ud over siden, så point for det.

I toppen af skærmen finder man Samsungs Infinity-O selfie-hul, som gemmer et 32MP selfiekamera, som også kan bruges til oplåsning af telefonen. Bag skærmen har Samsung en optisk fingeraftrykslæser. Det betyder at den er bagbelyst når den læser fingeraftrykket, hvor imod de andre modeller i S21 familien, har ultrasonisk, der bruger ultralyd til at læse dit fingeraftryk.

Skærmen er iøvrigt beskyttet af Corning Gorilla Glass Victus, der skulle give en af markedets bedste beskyttelser mod revner og ridser.

Vi har testet skærmen med både video, tekst og spil, og uanset hvad vi testede stod skærmen rigtigt godt. Vi har ikke lysstyrke tal, men der er rigeligt med lys til sollys. De 120Hz gør det godt, og ønsker du at spare lidt batteri, kan du skrue det ned til 60Hz i indstillingerne, men med et stort batteri fandt jeg det ikke nødvendigt.

Skærmen er klart godkendt.

 

4.500 mAh batteri og super batteritid.

Et sted hvor Samsung har forbedret FE 5G er på batterisiden. Du får 4.500 mAh, og i hele testen var der ikke én dag, hvor vi var under 30% når vi gik i seng efter en god normal dags brug.

Og så kommer den med mulighed for at oplade med 25W kablet og 15W Qi trådløst. Det kræver dog du køber en oplader der understøtter disse hastigheder. Oven i det understøtter den trådløs PowerShare, så du vil kunne sjatlade dine trådløse in-ear hovedtelefoner, hvis du har brug for det. Jeg kan huske jeg var meget begejstret for den idé da det kom frem, men må også indrømme jeg aldrig rigtigt har brugt det, fordi hastigheden er for lav. Men der skal nok være nogen der er glade for den funktion.

Køber du den rigtige oplader, der passer til telefonen kan man oplade den med kabel fra 0 – 50% på ca. 30 minutter.

Batteriet er klart godkendt.

 

Ydelse – Snapdragon 888 giver masser af saft og kraft.

Samsung Galaxy S21 FE 5G kommer i modsætning til de andre S21 mobiler på det Europæiske marked ikke med Samsungs egen Exynos chipset, men med Snapdragon 888, der godt nok ikke længere er det nyeste, men stadig blandt de hurtigste på Android platformen. Oven i det kommer den med Adreno 660 GPU, så grafikken vises også hurtigt.

Vi testede S21 FE 5G med GeekBench 5, og der scorede telefonen 1.098 på single-core, og 3.216 på multi-core. Nu er disses benchmark jo kun vejledende – Det vigtigste er brugeroplevelsen, og der er ingen slinger i valsen. Vi havde 6GB RAM og 128GB lagerplads.

Både apps og spil kørte meget fint. Jeg er ikke den store gamer på mobil, så jeg testede blot med Asphalt 9: Legends, og det kørte flydende og uden hakken. Almindelige apps og multitasking mellem disse kører også helt fint. Hvis man bruger mange apps, kan man med fordel købe den store model med 8GB RAM og 256GB lagerplads.

Ydelse på Samsung Galaxy S21 FE 5G er klart godkendt

 

5G og dual-SIM

Samsung Galaxy S21 FE 5G kommer med Dual-SIM (Nano SIM), men uden eSIM, så du skal have fysiske SIM kort i telefonen. Den understøtter både 3G/4G/LTE og 5G.

Udover 4G/LTE og 5G får du også VoLTE og WiFi opkald, så du får den bedste opkaldskvalitet du kan få. Det kommer naturligvis an på hvad din teleudbydere tilbyder. De indbyggede antenner (Testet med Telenor på TDC) gav god ydelse i Hovedstadsområdet, og samtalekvaliteten er i top, også til konferencekald.

Ifølge de specifikationer vi har kunne finde, har S21 FE 5G ikke Wi-Fi 6e som f.eks. S21+ og Ultra, men den kommer med Wi-Fi 6, og giver fin ydelse på mit Unifi Wi-Fi 6 netværk.

 

Android 12 med OneUI 4.0

Samsung Galaxy S21 FE 5G kommer med Android 12 og One UI 4.0, der er endnu en forbedring af One UI oplevelsen. Det mørke tema i One UI er stadig et af de bedste på Android i min optik, men hvis jeg skal komme med et kritikpunkt på One UI som efterhånden begynder at irretere mig, så er det de bedagede ikoner som Samsung selv bruger til deres medfølgende apps. Det er nu ikke noget der trækker ned, da jeg bruger de færreste af dem, men det ville klæde Samsung at give deres app ikoner et løft ind i 2022.

Sammen med Samsung Galaxy S21 FE 5G får du software support til 3 major releases af Android (Til og med Android 15), ligesom du får jævnlige sikkerhedsopdateringer.

Samsung smider stadig software fra Microsoft og Spotify på telefonen, og det er lidt trælst at man til at starte med skal fjerne – og ikke tilføje de programmer man gerne vil have på sin telefon.

Men både Android 12 og One UI oplevelsen er stadig en af de bedste brugerflader på Android platformen, og har man en anden præference kan man jo installere en af de mange andre der findes til Android.

 

Kamera og Video

Samsung Galaxy S21 FE 5G et kamera med tre linser. Der er et 12MP ultrawide-kamera, et 12MP wide-kamera og et 8MP tele-kamera med op til 30x digital zoom.

Personligt er jeg ligeglad med så stort zoom på en smartphone, og de 30x zoom er pænt ligegyldige fordi kvaliteten på ingen måde kan bruges til andet end sjov. Til gengæld er de optiske zoom på 0.5X, 1X og 3X rigtigt gode, og op til ca. 10X brugbart, men derfra går det hurtigt ned af bakke.

Men udover det så er det et godt kamera der sidder i S21 FE 5G. Det tager gode og fyldige billeder, med masser af farver og detaljer. Og jeg har lavet et par eksempler på hvad man kan med kameraet.

På videosiden kan man optage video med op til 4K/60fps, 1080/240fps og 720/960fps. Deres superslow i 720P er ikke s god, men 240fps står knivskarpt i 1080P.

Kameraet er også klart godkendt.

 

Konklusion

Lad os starte med den simple konklusion – Samsung Galaxy S21 FE 5G er en rigtig god telefon. Den træder ikke ved siden af nogen steder, men den stikker heller ikke ud af mængden. Designet er flot, skærmen er god, batteriet yder godt og både ydelse og kamera giver præcis det man forventer af en god Android Smartphone i 2022.

Men når det er sagt er vi ikke langt tid fra at Samsung formodeligt præsenterer S22 familien, og så kan man risikere at stå med en ny og alligevel bedaget Samsung telefon. Selvfølgelig kommer de nye modeller til at koste mere end det som S21 FE 5G koster, men mon ikke de introducerer nye funktioner som man ikke får i S21 familien, og så vil man som Samsung fan stå med “sidste års model” købt i år.

Men Samsung Galaxy S21 FE 5G er en god telefon, og bør være med i overvejelserne over hvilken Android mobil man skal købe i starten af 2022.

Vi kvitterer med “Et godt køb” og en karakter på 8.1/10. (4 stjerner)

 

Pris og levering

Samsung Galaxy S21 FE 5G kommer til at være tilgængelig via Samsung.com og udvalgte forhandlere fra uge 2 (10.-15. januar) 2022.

Vejledende priser:

 • 6GB / 128 GB: 5.999,- DKK.
 • 8GB / 256 GB: 6.499,- DKK.

Specifikationer

 • Skærm:
  • 6,4-tommer FHD+ Dynamic AMOLED 2X-skærm
  • 120Hz opdateringsfrekvens
  • 240Hz Touch Sampling Rate i spilletilstand
  • Eye Comfort Shield med AI-baseret blålyskontrol
 • Sikkerhed:
  • Optiskt fingeraftrykslæser
 • Dimensioner og vægt:
  • 74.5 x 155.7 x 7.9mm, 177g
 • Kamera:
  • 12MP Ultra-Wide Kamera F2.2, FOV 123˚
  • 12MP Wide Kamera Dual Pixel AF, OIS, F1.8
  • 8MP Telekamera 30x Space Zoom, F2.4
  • 32MP Selfiekamera F2.2, FOV 81˚
 • Processor:
  • Qualcomm Snapdragon 888
 • Hukommelse:
  • 8GB RAM med 256GB intern lagring
  • 6GB RAM med 128GB intern lagring
 • Batteri:
  • 4.500mAh
 • Farver:
  • Graphite, White, Olive, Lavender
 • Opladning:
  • 25W kabel
  • 15W trådløs
  • Trådløs PowerShare
 • Operativ System:
  • Android 12 / One UI 4.0
 • Netværk:
  • 2G GSM,3G WCDMA,4G LTE FDD,4G LTE TDD,4G 4×4 MIMO band,5G Sub6 FDD,5G Sub6 TDD, 5G 4×4 MIMO band
 • Andet:
  • Betaling Samsung Pay med NFC
  • Sensorer Accelerometer, Barometer, Fingeraftrykssensor, Gyrosensor, Geomagnetisk sensor, Hallsensor, Lyssensor, Nærhedssensor
 • Vandafvisende:
  • IP68

Samsung Galaxy S21 FE 5G

8.1
Design 8.0
Ydelse 8.5
Skærm 8.0
Kamera 8.0
Batteritid 8.5
Pris (Value for money) 7.5

Plus

 • God batteritid
 • Godt kamera
 • God skærm

Minus

 • Bekymret om den kommer for sent i forhold til S22 familien
 • Prisen er nok en tand for høj
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.