Forside * Tests

MINI-TEST: Steelseries Artic 7P+ gamer-headset

-

Er du på udkig efter et lækkert headset til din PS5, så kunne dette måske være noget for dig.

Da PS5 udkom var en af de features der blev teaset for Sonys 3D lyd. Selvom Sony påstår, at det også fungerer via almindelige højtalere, sågar dem indbygget i dit tv, så må jeg indrømme at det er svært, hvis ikke umuligt at høre.

Annonce:

Derfor besluttede jeg mig for at tage et kig på Arctic 7P+ headsettet, som Steelseries har designet specielt til PS5 og som skulle være optimeret til 3D lyden.

 

 

Design

Desigmæssigt kan jeg godt lide dem. Farverne passer godt ind til min sorte og hvide PS5. Ørekopperne er i modsætning til Sonys eget 3D pulse headset ikke runde, men ovale, hvilket jeg synes betyder, at de sidder bedre, da der er bedre plads til ørerne i kopperne.

Stoffet er utrolig behageligt og indmaden tilpas blød til, at man kan have dem på i lang tid uden at det er generende på nogen måde.

Headsettet har ikke en traditionel justerbar bøjle, da indstillingen styres via velcrostroppen placeret på toppen af bøjlen. Det fungerer faktisk udmærket, men er man flere der bruger dem, ville jeg nok foretrække den traditionelle indstilling med en bøjle der kan trækkes ud.

Lyden styres praktisk med et lille drejehjul, ligesom mute også nemt kan betjenes uden at skulle tage headsettet af. Mikrofonen kan trækkes ud ved brug, ligesom lyd i mikrofonen viser om den er aktiveret. Alt i alt fungerer det rigtig fint og designet kan jeg kun være tilfreds med.

 

Lyden

Man forventer naturligvis at lyden i et PS5 headset som dette er god. Heldigvis kan jeg sige, at det da også er tilfældet, MEN, for der er altså et men her. Ud af æsken lyder hovedtelefonerne nemlig ikke særligt imponerende.

Jeg blev virkelig overrasket over hvor flad lyden var og selvom jeg bestemt godt kunne høre at 3D lyden kom langt mere til sin ret her end når lyden kom fra tv’et, så forstår jeg ikke Steelseries valg af standardlyd.

Heldigvis kan tilslutning til computeren og en tur forbi Steelseries hjemmeside hurtigt ændre hovedtelefonerne til noget markant bedre. Her findes settings målrettet skydespil, mere bass, dybde eller du kan lave din helt egen opsætning, hvis du foretrækker det.

Når du har gjort det, kan du virkelig mærke kvaliteten i lydbilledet. Men altså, det her var jo kun noget jeg fandt ud af, fordi jeg ikke mente, at det kunne passe med den lyd hovedtelefonerne kom med ud af æsken.

Steelseries gjorde ikke opmærksom på dette og jeg kan da godt frygte at mange blot vil tænke at lyden er som den er når de tager hovedtelefonerne brug. Det vil i så fald være rigtig synd og give en en ret ordinær oplevelse. Så ind på hjemmesiden og leg med lyden er et must!. Når det er så er gjort er der rigtig god bund i dem, lydene er tydeligt adskilt og mikrofonen er god.

Hovedtelefonerne har endvidere noise cancelling, hvilket giver god ro begge veje. Du kan få fred til dine spil, mens din familie kan bagtale dig uden du kan høre det, helt perfekt 😉

 

Tilslutning

Her bydes der på flere muligheder. Via en lille dongle har du trådløs forbindelse til PS5 ligesom du kan tilslutte via controlleren med medfølgende ledning. Alle nødvendige kabler er med, hvilket efterhånden ikke er en selvfølge.

Donglen er USB-C, hvilket betyder, at den skal isættes foran på din PS5. Der er heldigvis også en adapter, så du kan montere donglen via USB bag på PS5. Det er godt nok lidt småklodset, men når først ledningen er rullet pænt sammen bag din PS5, lægger man ikke mærke til det. Det er heller ikke heldigt, at donglen er så bred, at isættes den på forsiden af din PS5, så dækker den over USB porten. Ikke helt gennemtænkt.

Selve forbindelsen er rigtig fin og rækker vel omkring 10 meter, hvilket for mig hvert fald, er rigeligt til at hente ting i køleskabet uden at skulle tage headsettet af :-).

Mens tilslutningen er fin, så er det ikke lykkedes mig at få PS5 til selv at skifte mellem headset eller tv, hvilket betyder, at har jeg brugt headsettet og vil spille uden, så er der ingen lyd, før jeg via menuen skifter til tv som output – og det samme den anden vej rundt. Det burde ikke være sådan, men det er trods alt hurtigt og let at tilgå menuen og ændre.

 

Konklusion

Leder du efter et headset til din PS5 kan jeg bestemt anbefale Steelseries Arctic 7p+. De er behagelige at have på og designet matcher fint din PS5. Lyden er rigtig god, hvis du bruger et par minutter på at opdatere headsettet via Steelseries hjemmeside.

Kvaliteten af headsettet er ligeledes helt i top og 3D lyden i de spil der understøtter det, er super lækker. Der er truffet et par fjollede valg omkring udformning af donglen og lyden skifter ikke automatisk når du vil bruge tv lyden. Men derudover spiller Arctic 7p+ virkelig godt.

Nå ja og så har Steelseries formået at vride omkring 30 timers batteritid ud af dem. Ganske imponerende.

Designet til PS5, men virker også PS4, PC, Android, Switch, USB-C iPads og mere
15 min hurtig-opladning giver 3 timers brug.
30 timers batteritid
Noise Cancelling

 

 

Pris og tilgængelighed

Steelseries Arctic 7P+ headset koster kr. 1.499,- (se forhandlere og dagspris)

Er på markedet.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.