Forside * Featured

Ny LG-projektor leverer 100” og 2500 ANSI Lumen fra en afstand under 22 cm

-
De to nye projektorer fra LG. Det er short-throw-projektoren HU815QW til højre (Foto: LG)

Hvis du kan nøjes med et billede på 80 tommer, behøver afstanden kun være lige under 12 centimeter.

CineBeam er LGs serie af projektorer, hvoraf nogle modeller konstant formindsker den nødvendige afstand til lærred eller væg, og samtidig forøger den ydelse, der kan leveres på den korte afstand.

LG annoncerede for et par uger siden to nye medlemmer af CineBeam 4K-familien, der netop er blevet sluppet ud i online- og fysiske butikker. En af dem er en short-throw-projektor, der har fået et ganske interessant løft i lumen-tallet. Lysstyrken er naturligvis afgørende for, hvor nemt det er at se den projicerede video i dagslys eller oplyste rum.

Annonce:

Den nye HU715QW-model, der også har tilnavnet ’Ultra Short Throw’ har således fået skruet ANSI Lumen-tallet op på 2.500 og kan levere et 100-tommers billede fra kun 21,7 centimeters afstand fra væg eller lærredet. Den har også en automatisk lysstyrke-sensor indbygget, der sætter lysstyrken efter rummets belysning.

Modellen kan kun vise video i størrelser fra 80 tommer til 120 tommer, men til gengæld behøves der kun 11,8 centimeters afstand, hvis 80 tommer er nok. Hvis der kun er plads i stuen til et 65-tommers TV, skal man dog måske lige tænke en ekstra gang, ligesom der bestemt er projektorer, der kan vise større billeder, hvis det er det, man vil have.

En brugbar højttaler for en gangs skyld

En anden fordel ved HU715QW, hvis den installeres i små hjem, er at den har en 2x20W stereo-højttaler indbygget, der også kan klare virtuel surround. Den har endda det danske KVADRAT-stof på fronten, som man finder på LGs mest eksklusive produkter. Modellen klarer også AirPlay 2 og HomeKit og bruger det samme WebOS-interface som LGs TV-modeller.

Den anden projektor, som LG har annonceret, er laser-LED-hybriden HU715P, der også praler af at have et højt lumen-tal inden for kategorien. Den klarer 2.000 ANSI Lumen, men er til gengæld bygget til at projicere fra bagerst i rummet, på afstande mellem ca. tre og fire en halv meter.

Den har ikke HU715QWs højttaler ombord, men blot en enkelt 10W højttaler. Som man nok kan regne ud, er HU710PW til gengæld en del billigere end HU715QW. HU710PW har samme forbindelsesmuligheder som den dyrere model, både trådløst og med kabel. Der sidder tre HDMI-stik i dem begge.

Begge projektorer skulle kunne klare en kontrastrate på 2.000.000:1 og lamperne i begge modeller skulle kunne klare mindst 20.000 timers aktivitet ifølge LG. Projektorerne kan levere en wide color gamut på henholdsvis 85% (HU715QW) og 94% (HU710PW) af DCI-P3.

HU710PW er set til en online-pris på 22.876 kroner. Vi har endnu ikke en dansk pris på HU715QW, men den europæiske pris hedder 3.299 Euro eller cirka 24.536 kroner.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.