Forside * Featured

Sonos køber specialist i Bluetooth audio

-
Illustration. Foto: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

Sonos har købt et audio startup som arbejder på forbedret Bluetooth lyd i hovedtelefoner

Sonos har været på indkøb og erhvervet T2 software. Et selskab som kan hjælpe dem med at bygge bedre hovedtelefoner. Det skriver Protocol, som har fået bekræftet opkøbet af Sonos.

T2 Software har arbejdet med Bluetooth LE Audio, som lover bedre audio-kvalitet over Bluetooth, samtidig med at batteriforbruget optimeres. Med andre ord, nøgleord for næste generation hovedtelefoner.

Annonce:

“Lejlighedsvis vil vi erhverve teams, talenter og/eller teknologi, der udvider vores eksisterende og fremtidige roadmap”, fortæller Sonos til Protocol, uden dog at gå i detaljer med hvad de vil bruge firmaets kompetencer til.

Forskellige patentansøgninger viser dog at Sonos arbejder på hovedtelefoner, og sidste år erhvervede de også en britisk hovedtelefon-producent.

I et opslag på LinkedIn i sidste uge søgte Sonos VP of Marketing, Pete Pedersen, efter et reklamebureau til at hjælpe med “et af de mest ambitiøse projekter i [virksomhedens] historie”.

Potentielle bureaupartnere fik at vide, at de skulle have erfaring med “lancering af et nyt brand/produkt/service i en etableret kategori”, “skabelse af en ny kategori for et etableret brand” og “målretning af et nyt publikum/forbrugersegment”. Om det er hovedtelefonerne vides ikke, men det passer på det.

 

Bluetooth LE Audio

T2 Software blev grundlagt i 2018 og sluttede sig stille og roligt til Sonos i november, fortæller Protocol. Startup-virksomheden blev grundlagt af Tim Reilly, en erfaren Bluetooth-ekspert, som solgte sin tidligere virksomhed til Qualcomm.

Efter at have arbejdet på Qualcomms portefølje af wearables i lidt over to år grundlagde Reilly T2 Software for at fokusere på Bluetooth Audio. En af T2 Softwares første kunder var hovedtelefonproducenten Bose.

Senest har T2 Software arbejdet på implementeringer af Bluetooth LC3, et dedikeret lydcodec til den nye Bluetooth LE Audio standard.

“Codec’et er designet til at opnå lyd af høj kvalitet ved meget lavere datahastigheder end det nuværende [codec], der anvendes i Bluetooth-lydløsninger i dag, og dermed opnå et lavere strømforbrug”, forklarede T2 Software på sin hjemmesiden, før siden blev lukket ned efter Sonos overtagelse.

Den nye Codec understøtter også flere nye avancerede funktioner. Der kan f.eks. sendes flere streams af lyd til hovedtelefonerne samtidig, for bedre stereoparring og en mere problemfri integration med stemmeassistenter.

Bluetooth LC3 understøtter også at der sendes flere streams til flere hovedtelefoner samtidig, så flere kan lytte med på det samme samtidig.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.