Forside Produkter Mobil

TEST: OnePlus Nord CE2 5G skuffer ved kun at være OK

-

Vi har testet OnePlus Nord CE2 5G, der er afløseren til sidste års Core Edition, og skal være indgangsmodellen til OnePlus universet.

OnePlus er klar med Nord CE2 5G (CE står for Core Edition), og det skal være den billigste OnePlus model på markedet. Telefonen er i bund og grund et rebrand af Oppo Reno7 5G, der ikke kan købes i Danmark. OnePlus Nord kan købes for 2.899,- og i det segment er de oppe imod mange flere spillere end de er på flagskibsmarkedet, hvor de ellers har imponeret.

Vi har testet den nye OnePlus Nord CE2 5G, og her er hvad vi synes

Annonce:

 

Udpakning, design og installation

OnePlus Nord CE2 5G kommer i en æske der udover telefonen indeholder en 65W SuperVOOC USB-oplader, og det velkendte røde OnePlus kabel. Oven i det får du et PVC cover og en SIM-Nål.

Telefonen kommer i farverne Bahama Blue og Grey Mirror, og modellen vi testede var den meget lyse Bahama Blue. OnePlus Nord CE2 5G er den tyndeste model siden OnePlus 6T. Telefonen måler Højde: 160,6 x 73,2 x 7,8 mm (H x B x T), og den vejer 173 gram. Telefonen har ikke en officiel certificering mod fugt og støv.

Telefonen kommer med en 90Hz AMOLED 6,43” tommer skærm, og så har den fundet plads til mini-jack i bunden sammen med et USB-C stik. På siderne har du knapper til lydstyrke og tænd/sluk, og på bagsiden finder du 3 kameraobjektiver. Skærmen har indbygget fingeraftrykslæser, og oppe i venstre hjørne af skærmen finder du et lille selfie-kamera, der også kan bruges til at låse telefonen op. Både i top og bund af skærmen er der en markant kant, som i toppen gemmer nogle sensorer og højttaler, men i bunden bare er en stor sort flade under skærmen.

OnePlus Nord CE2 5G er som tidligere skrevet identisk med Oppo Reno7 5G, og det gør at du ikke får den velkendte OnePlus mute knap, som eller er en meget populær funktion for OnePlus brugere.

Designet er gennemsyret af plastikfølelse, men samle-kvaliteten føles på ingen måde billig. Dog vil jeg anbefale at man bruger det medfølgende PVC cover da den ellers ligger meget levende hvis du bruger den på et bord.

SIM-skuffen gemmer plads til Dual Nano-SIM og et MicroSD kort på op til 1TB lagerplads. Og den plads kan der godt blive brug for, fordi du kun kan købe OnePlus Nord CE2 5G i konfiguration med 8GB RAM og 128GB lagerplads.

Designet er hvad det er – Men det fungerer fint, selvom jeg ikke er så vild med den baby-blå farve, og personligt ville have fortrukket den grå model.

 

Skærmen: 6,43” 90Hz AMOLED

Skærmen på OnePlus Nord CE2 5G er på 6,43” og understøtter 90Hz. Opløsningen er på 2.400 x 1.080 pixels (409ppi), og den har højde-bredde-forhold 20:9. Skærmen er beskyttet af Corning Gorilla Glass 5.

Til gengæld er jeg ikke imponereret over lysstyrken på skærmen selvom den understøtter HDR10+. I kraftigt sollys var det svært for mig at bruge apps, og jeg måtte dreje mig væk fra solen. Det er især trælst når du tager billeder, hvor du normalt gerne vil have solen i ryggen.

Personligt kunne jeg ikke se forskel på HDR og ikke-HDR indhold på YouTube, og med den svage lysstyrke mener jeg også den funktionalitet er ligegyldig.

Men tekst og billeder står godt på skærmen, og hvis du ikke har brug for en kraftig belyst skærm, så er den OK.

I bunden af skærmen er der en indbygget optisk fingeraftrykslæser som kræver bagbelysning, og jeg oplevede ofte at den skulle bruge mere end ét forsøg på at låse telefonen op.

 

Ydelse – Der bliver man nødt til at nøjes

OnePlus Nord CE2 5G kommer med MediaTek Dimensity 900, der er lillebror til det chipset der sidder i storebror OnePlus Nord 2. Og det kan mærkes at det absolut ikke er i nærheden af at være højtydende.

Jeg har testet telefonen med GeekBench 5, og der fik jeg en score på 720 i single-core og 2.128 i Multi-core. Det indbyggede Mali-G68 GPU chipset yder OK, og du kan spille mange spil, men bemærk at du ikke får mere end 60Hz skærmopdatering på de fleste spil.

OnePlus kommer med Android 11, og Oxygen-OS 11.3, og det vil sige at du allerede her er 1 version bagud når det gælder Android. De fleste telefoner kommer med Android 12 i dag.

Når det er sagt, så er Oxygen OS 11.3 er en ren og elegant implementering af Android, hvor der ikke er for meget bloatware men bare en godt designet brugerflade og brugeroplevelse.

Dog er der en ting jeg stadig savner enormt i Oxygen OS. (Ja, det skriver jeg hver gang jeg anmelder OnePlus telefoner med Oxygen OS) – Muligheden for at lave foldere i app-skuffen. At man kan gøre det på hjemme-skærmen er fint, men at man ikke kan gøre det i app-skuffen er trælst, især når man ser hvor mange der har bedt om det på deres forum, som OnePlus ellers ønsker at være kendt for at lytte til. Det blev lovet for længe siden.

OnePlus Oxygen OS er stadig en af de reneste Android oplevelser på markedet og jeg er stadig vild med det mørke tema i Android.

Men når nu OnePlus kun lover 2 major opdateringer af Android skal du kun forvente at få opdateringer til og med Android 13. Og det er ikke godt nok, heller ikke for en “lavpris-model”. Du får dog garanti for 3 års sikkerhedsopdateringer.

 

 

Stort batteri på 4.500 mAh og 65W SUPERVOOC-opladning

Med OnePlus Nord CE2 5G får du et 4.500 mAh batteri, og det leverede fin batteritid igennem hele testen, og skulle du løbe tør for batteri i løbet af dagen, kan du på 15 min. fylde nok strøm på til at komme igennem en hel dag, ligesom du på 30 min. kan gå fra 0 – 100% via den medfølgende oplader. Måden OnePlus har løst det, er ved at bruge et dual-cell batteri, der oplades parallelt.

Du får ikke trådløs opladning, men udover det så er batteri-ydelse godkendt, og der skal også et plus i bogen til OnePlus for stadig at lægge en USB-oplader med i æsken.

 

Hvordan virker den som telefon?

Med OnePlus Nord CE2 5G får du en Dual-SIM 5G telefon, der virker godt. Du får også Wi-Fi 6 og bluetooth 5.2 med understøttelse for aptX, aptX HD, LDAC, AAC og SBC. Oven i det har OnePlus også givet brugeren et mini-jack stik, så du kan bruge kablede hovedtelefoner hvis du ønsker det.

Både data og samtale kvalitet var ganske fin, selvom den indbyggede højttaler i bunden ikke lyder så godt som på andre telefoner – Så skal du se video vil jeg anbefale at du bruger hovedtelefoner af en slags.

 

Kamera – Langsom app.

OnePlus Nord CE2 5G kommer med et triple-kamera på bagsiden bestående af et 64MP f1,7 primært objektiv, et 8MP f2.2 ultra-wide, og et ligegyldigt 2MP f2,4 makro-kamera. Oven i det får du et 16MP f2,4 kamera til selfie på forsiden.

Kamera-appen hakkede meget under testen, og der var ofte en forsinkelse når du skulle tage billeder. Kvaliteten er ikke i top, og kontrast og lysstyrke er lidt til den høje side når man tager billeder i auto-mode.

 

På videosiden droppede jeg helt at bruge 4K optagelse, der virkede meget hakkende, og den indbyggede mikrofon er også meget følsom for vindstøj når man optager video.

Nedenfor har jeg smidt et lille galler af billeder taget med OnePlus Nord CE2 5G.

 

 

Konklusion – Jeg er skuffet, for den er kun OK

Normalt er jeg super begejstret for OnePlus, og de har længe været helt i top når vi har testet deres flagskibe, men de seneste år er det som om OnePlus har skiftet strategi, og er gået tilbage at satse mere på billigere modeller, og det er i min optik det forkerte valg (men mon ikke salgstallene er uenige). Men jeg mener når man har sloganet “Aldrig nøjes”, så synes jeg uanset pris at man skal nøjes med for mange ting med denne model.

Når man kun kan sige OK om både kamera, skærm, ydelse og batteri, så er det jo man nøjes, og til knap 3.000 er der altså masser af andre spændende modeller – Selv OnePlus Nord 2 som er storebror koster mange steder det samme.

Når man så samtidigt introducerer en telefon med Android 11 og kun garanterer 2 major opdateringer, så synes jeg OnePlus er bagud på point.

Jeg vil nøjes med at konstatere, at OnePlus Nord CE2 5G er en OK smartphone. Men jeg er på ingen måde oppe og ringe, fordi jeg stadig synes du får for lidt.

 

Pris og levering:

2.899,- kan forudbestilles 3. marts, og kan leveres 10 marts

  • 8GB RAM / 128 GB lagerplads.
  • Lyseblå eller grå

OnePlus Nord CE2 5G

6.1
Design 6.0
Ydelse 6.0
Skærm 6.0
Kamera 5.0
Batteritid 7.5
Pris (Value for money) 6.0

Plus

  • God batteritid
  • Oplader med i æsken

Minus

  • Manglende OnePlus mute knap
  • Langsom kamera app
Annonce:
Forrige artikelOmnia – Nyt elegant trådløst “alt-i-et” højttalersystem fra Sonus Faber
Næste artikelSamsung lancerer Galaxy Book2 Pro-serien
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.