Forside Nyheder

TV-streaming i januar: Danske tjenester er populære

-
Foto: Shutterstock.com

DRTV, TV 2 Play og Viaplay ses af flere end alle de udenlandske tjenester tilsammen

Efter at der kom en ny seertalsmåling fra 1. januar i år, der har vi løbende fået tal for tv-streamingen i hjemmet, og nu er statistikken for hele januar klar. Det fortæller TV 2 i en udmelding.

Det er en liste som toppes af Netflix. Men Nielsens måling af streaming i hjemmet viser også, at danskerne i januar har set mere streaming hos broadcastere med en klassisk tv-baggrund end hos de nye, internationale streamingtjenester.

Annonce:

DRTV, TV 2 PLAY og Viaplay har i januar haft et gennemsnitligt dagligt streamingforbrug på godt 26 minutter pr. dansker på tre år og derover – fordelt med 11 minutter på DR’s streamingtjeneste, 10 minutter på TV 2 PLAY og 6 minutter på Viaplay.

Dermed er den samlede sening på broadcasternes streamingtjenester højere end hos Netflix, Disney+, HBO Max, Apple TV+, Amazon Prime, C More og Paramount+ tilsammen. De står i januar i snit for tilsammen godt 23 minutters daglig sening.

“Vi har været spændte på den nye måling af streamingforbruget, og vi er meget tilfredse med, at TV 2 PLAY, som er en betalingstjeneste, er næsten lige så set som DRTV, der er tilgængelig for alle. Samtidig har TV 2 PLAY 50 procent mere sening end de kommercielle konkurrenter Viaplay og Discovery+ tilsammen”, fortæller TV 2s indholdsdirektør, Lotte Lindegaard, og fortsætter:

“Målingen viser, at public service-indhold fra DR og TV 2 står stærkt på streaming. Det hører med i billedet, at også en del af streamingseningen hos tv-distributørernes tjenester som YouSee TV & Film og Stofa WebTV er public service-indhold fra DR’s og TV 2s kanaler”.

 

Klassisk tv-sening ligger fortsat højt

Når man betragter streamingseningen, er det værd at huske, at broadcastere – ved siden af streamingseningen – har en klassisk tv-distribution af indhold med et endnu større tidsforbrug hos danskerne.

For TV 2-familien er situationen den, at hver eneste dansker i januar så klassisk live-tv på TV 2s kanaler i mere end en time pr. dag.

Ved siden af den klassisk distribuerede TV 2-sening ligger streamingseningen på TV 2 PLAY, som i januar var på 10 daglige minutter pr. dansker.

For eksempelvis Netflix, der ikke har en lineær distribution, var det daglige tidsforbrug på 14 minutter pr. dansker i januar 2022.

 

Stor streamingsening hos distributørerne

Blandt TV 2 PLAY-abonnenterne er det daglige, gennemsnitlige tidsforbrug på TV 2s tjeneste mere end en time pr. abonnent.

Det er måske en overraskelse for nogle iagttagere, at distributørernes streamingtjenester – hvor der blandt andet ses masser af tv-indhold fra danske kanaler – er ganske store.

Det gælder især YouSee TV & Film med 10 minutters daglig sening pr. dansker i januar, Stofa WebTV med 3 minutters sening, Telia TV og Allente med hver cirka 1,5 minutters sening og Altibox med 1 minuts daglig sening. Der er også en mindre sening hos tjenesterne fra distributørerne Norlys og Waoo.

Samlet set er der større streamingsening på tv-distributørernes streamingtjenester end hos Netflix.

 

TV-streaming top 10 januar 2022

TV-tjenesteMin/dag
1Netflix14
2DRTV11
3TV 2 Play10
4YouSee TV & Film10
5Viaplay6
6Disney+5
7HBO Max4
8Stofa WebTV3
9Telia TV1,5
10Allente1,4

Kilde: Nielsen Denmark (listen omhandler broadcastere, internationale streamingtjenester og tv-distributører, men ikke sociale medier som Facebook, Instagram, Youtube ol. Nielsen måler alene streamingseningen i hjemmet)

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.