Forside * Featured

Apple dropper køb og leje af film på Google TV og Android TV

-

På Sonys TV og Chromecast kan du nu ikke længere leje og købe film og TV shows i Apple TV-app’en. Brugere opfordres i stedet til at abonnere på Apple TV+

Vores gode kollegaer ovre på Flatpanels.dk har breaket nyheden om, at Apple har stoppet for køb og leje af film i Apple TV-app’en på Android TV- og Google TV-platformene. Det er sket meget pludseligt og helt uden varsel fra Apple.

Det betyder, at ejere af en række TV-modeller og devices nu ikke længere kan gå via Apple TV-app’en for at se eller leje film. Det sidste er ellers noget, de fleste har forbundet med Apples content-strategi, og som firmaet var pionerer for, da iTunes Store udvidede med film og tv i 2005.

Annonce:

I forhold til det sidste, så har nogle mennesker lagt mange penge for film og TV-shows hos Apple igennem årene, og selv om disse folk nu tilgår dem via Android TV eller Google TV, så behøver de ikke bekymre sig. Tidligere købte film er stadig tilgængelige i brugernes bibliotek.

Men hvis disse brugere til gengæld vil leje eller købe noget nyt, dirigeres de nu videre til andre butikker og tjenester. Det sker via en knap med teksten ”Sådan ser du”, der nu har erstattet knapperne til køb og leje.

Chromecast og SHIELD ramt

På TV-fronten er det især Sonys modeller med Android TV ombord, der er blevet ramt, samt tilsvarende modeller fra TCL. Men et langt større publikum har formentlig investeret i Googles Chromecast-dongles og NVIDIAs SHIELD-streamer. Apple TV-app’en på begge disse devices er nu lukket af fra at købe eller leje i Apples filmbiks.

Dette skærmbillede mødte Flatpanels-holdet, da de åbnede Apple TV-app’en på Android TV for nylig (Foto: Flatpanels.dk)

Det var SHIELD-brugere, der først opdagede problemet allerede i sidste uge, hvor de første meldinger begyndte at dukke op på Reddit. Men siden har både Flatpanels og andre medier bekræftet, at det handler om Google TV- og Android TV-implementationer på alle devices.

Det er ellers ikke engang et år siden, at Apple bredte app’en ud over alle Googles TV-platforme. Det skete sidste år i juni, efter en smugstart på enkelte devices, der begyndte allerede i slutningen af 2020.

Tegn på en exit?

Hvad der ligger bag beslutningen fra Apples side er svært at sige. Det kan være et forsøg på at få flere kunder til Apple TV+-tjenesten, for det er netop en af de muligheder, Apple præsenterer som et alternativ under ”Sådan ser du”.

Det kan dog også være et forsøg på at få folk til at investere i hardware fra Apple i stedet noget, der står Google på. Men hvis det er tilfældet, så fokuserer Apple direkte på at nedbringe Googles indflydelse på markedet. Du kan nemlig stadig bruge Apple TV-app’en som normalt på f.eks. Samsungs TV-modeller og streamingbokse, der ikke har Google-operativsystemer.

Det sidste kan Apple selvfølgelig stadig nå at ændre på senere. Frafaldet af køb- og lejemuligheder er muligvis blot startet på Google TV og Android TV, men kan i princippet være det første tegn på en exit. Man ville ikke kunne klandre Apple, hvis de hellere vil fokusere 100% på Apple TV+.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.