Forside Nyheder

Millionsvindel: Apple har fået deres egen “Britta”-sag

-

En tidligere Apple-medarbejder beskyldes for at have bedraget tech-giganten for millioner efter millioner af kroner.

En tidligere Apple-ansat er anklaget for at have lænset tech-giganten for ikke mindre end 10 millioner dollars, svarende til knap 68 millioner kroner med dagens kurs. Det skriver Reuters

Annonce:

Manden var ansat hos Apple i en 10-årig periode fra december 2008 til december 2018. Her arbejdede han som indkøber i deres ‘Global Service Supply Chain’.

Ifølge anklagemyndigheden så benyttede han sig af forskellige former for svindel og bedrageri.

Noget var bestikkelse, hvor han modtog penge under bordet for handler han foretog på Apples vegne. I andre tilfælde stjal han varer eller betalte for “varer” som aldrig blev leveret.

Af gode grunde opgav han ikke de ekstra “indtægter” til skattevæsenet, så nu står han også anklaget for undragelse af skat og hvidvaskning af sorte penge.

Han samarbejdede i den forbindelse også med to Apple-leverandører om bedrageri og hvidvaskning. To medsammensvorne herfra er også under anklage.

Der er fundet aktiver for 5 millioner dollers, halvdelen af det svindlede beløb, og disse er nu konfiskeret så Apple har udsigt til at få en del af deres penge tilbage.

 

Annonce:
Forrige artikelParkering: Sådan påvirker corona og benzinpriser danskerne
Næste artikelApple dropper køb og leje af film på Google TV og Android TV
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.