Forside * Nyheder

Apple overvejer at lade dig abonnere på iPhones

-

I fremtiden kan du måske leje i stedet for at eje din iPhone, hvis Apple vælger at gennemføre en slags Netflix-model for smartphones, der er under overvejelse.

Abonnementsmodeller er populære og har i høj grad overtaget ejerskabsmodellen på en række områder fra underholdningsprodukter til software. Men det er let nok at gøre med ettaller og nuller, der kan kopieres uendeligt uden at det koster ret meget.

Det er lidt sværere at gennemføre abonnementsmodeller med ting, der er dyre at massefremstille, som f.eks. biler. Alligevel forventes en række fysiske produkter at overgå til abonnementsmodeller fremfor ejerskabsmodeller i fremtiden. Især biler forventes netop at gå den vej, ikke mindst fordi mange simpelthen vil sætte sig ind i selvkørende biler i stedet.

Annonce:

Nu ser Apple ud til at overveje, om det samme kunne blive tilfældet med smartphones. Det skriver den normalt velinformerede Mark Gurman hos Bloomberg, efter at have talt med sine kilder på indersiden af Apple.

iPhones er efterånden ret dyre at investere i, hvilket har tvunget Apple til at lancere billige iPhones i form af SE-modellerne, samt hele tiden at have de sidste par års iPhone-versioner i sortimentet til en billigere pris.

Billigere end leasing og afbetaling

Apple har altid været gode til at tjene penge, så når de overvejer en anden måde at få de nyeste og bedste iPhones ud i folks hænder, er det sandsynligvis fordi logistik og andre betingelser omkring fremstillingen af de billige iPhones gør det til en mindre god forretning end forventet. Eller også vil Apple bare helst have, at folk har adgang til deres topmodeller.

Hvis Apple gennemfører planerne, er det meningen, at prisen pr. måned bliver tilstrækkeligt lav til at det ikke kræver ret meget overvejelse. Det vil altså blive en noget lavere pris end hvis iPhonen blot købes på afbetaling. Pointen er, at enheden returneres på et tidspunkt, for eksempel når en ny iPhone kommer ud og brugeren gerne vil have ny hardware.

På den måde minder modellen lidt om en leasingmodel til biler, men skulle altså være billigere per måned end den slags aftaler. Apple vil naturligvis også kunne undgå en del tab ved at tilbyde kunderne at købe smartphonen efter et stykke tid, eller sælge dem som brugte, ”genopfriskede” modeller til en billig pris.

Ifølge Gurmans kilder grubler Apples ledelse lige nu over, hvorvidt en sådan abonnementsmodel kan fungere, og hvordan. Hvis den bliver lanceret, kan det ifølge kilderne allerede blive senere i år, f.eks. i forbindelse med den næste iPhone-lancering til efteråret. Gurman skriver dog også, at planerne kan blive udskudt til næste år eller helt skrottet.

Hvis Apple ender med at konkludere, at en abonnementsmodel skal prøves af, vil det formentlig kun ske i USA til at begynde med. Der er en hel del EU-regulativer, som modellen skal rettes ind efter, før den kan startes op f.eks. i Danmark, så det vil nok tage lidt længere. I USA, Storbritannien og Kina kan du p.t. betale en merpris pr. måned, når du køber en iPhone på afbetaling, og dermed vinde retten til at bytte den til en ny efter et år.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.