Forside Produkter Mobil

Nu bliver beskeder sendt fra iMessage til Android en anelse bedre

-

Tapbacks bliver nu understøttet som emoji’er i Google Beskeder i et af flere forsøg fra Googles side på at forbedre kommunikationen mellem iOS og Android.

Som de fleste vil vide, kan Apple og Google ikke finde fælles fodslaw, når det gælder chat og messaging. Økosystemet, der omfatter iMessage (og FaceTime, AirDrop etc.) er efter firmaets eget udsagn så effektiv et middel til at fastholde brugerne, at Apple ikke har tænkt sig at åbne systemet op for andre lige foreløbig.

Det sætter naturligvis Android i en lidt irriterende situation. Googles mobile styresystem sidder på omtrent 85% af verdensmarkedet, og er dermed et dominerende økosystem for f.eks. SMS-beskeder og forskellige former for chat. Men når iMessage- og Android-brugere forsøger at udveksle beskeder, går det ofte galt.

Annonce:

Gruppebeskeder når ikke frem, videoer komprimeres til ukendelighed og iPhone-brugere kan glemme alt om at udveksle Animoji’er med Android-brugere. Men nu ruller Google en funktion ud, der kan gøre oplevelsen en smule bedre – i hvert fald for dem, der bruger Googles egen Beskeder-app.

Tapbacks, de små tilkendegivelser af, hvad en iPhone-bruger synes om en besked, kan snart overføres til Android, sådan som firmaet lovede sidste år. Hvor Google Beskeder nu skriver hele tilkendegivelsen ud i ord, vil Tapbacks efter endt udrulning blive vist som emoji’er i Beskeder-app’en.

Dansk understøttelse kommer senere

Funktionen har været i betatest i noget tid på engelsksprogede markeder. Af samme grund starter udrulningen i dag på de samme markeder. Det betyder, at funktionen først kommer senere på året i Danmark. Det er dog ikke den eneste nyhed, der er på vej til Googles Beskeder-app.

Hvis du har inkluderet fødselsdatoer i din kontaktliste (som det kan ses i videoen herover), vil du fremover blive mindet om at personen har fødselsdag, hvis du sender en besked til dem på dagen. Det kan være en god måde at undgå pinlige forglemmelser på. Apropos forglemmelser, så kan app’en også minde dig om at svare på en besked, som du måske modtog, mens du havde travlt med noget andet.

Besked-indbakken kan også organiseres bedre, ved f.eks. at lade dig sortere dine beskeder efter om de er personlige eller arbejdsrelaterede. Og en virkelig brugbar funktion sletter automatisk dine beskeder med 2FA-koder efter 24 timer.

Google giver nu også Android-brugere en måde at sende videoer til iOS-brugere på, uden at disse komprimeres til døde. Hvis videoerne deles som Google Photos-links i Beskeder, kan de ses i samme opløsning og kompressionsgrad, som de er sendt i. Det bliver også tilfældet med fotos senere på året, lover Google.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.