Forside Tests

TEST: OnePlus 10 Pro – Endelig et flagskib igen

-

OnePlus er klar med den internationale model af OnePlus 10 Pro, der er flagskibet i OnePlus familien. Den kommer med lynhurtig opladning, gode kameraer i samarbejde med Hasselblad og det hurtigste chipset fra Snapdragon.

Den første OnePlus 1 så dagens lys i 2013, og dengang skulle man bogstaveligt talt stå i kø for at få en invitation til at få lov til at købe den. Nu ni år efter er OnePlus et stort brand, og de modeller i hver prisklasse. Alligevel glæder jeg mig altid mest til at teste deres flagskibe. Og nu er tiden så kommet til OnePlus 10 Pro, som kommer med 5G Dual-SIM, Snapdragon 8 Gen 1, 2. generation af kamera-samarbejdet med Hasselblad, 5000 mAh batteri med lynhurtig opladning, Android 12 og en LTPO AMOLED skærm der tilbyder op til 120Hz genopfriskningshastighed. Alt det som gør den et flagskib værdig.

Vi har testet den nye model fra OnePlus, og her er hvad vi synes.

Annonce:

 

80W oplader, kabel og OnePlus 10 Pro smartphone

Udpakning og design

OnePlus 10 Pro kommer i en velkendt rød æske, der udover smartphonen indeholder en silikone-cover, en 80W USB-A oplader, et USB-A til USB-C opladningskabel, en SIM-pin og lidt forskellig dokumentation. OnePlus skal have ekstra point for både at lægge en USB oplader og et cover med, så man faktisk har alt hvad man skal bruge for at komme igang med telefonen.

OnePlus 10 Pro kommer i to farver Volcanic Black (mat sort) og Emerald Forest (grøn), og så kommer den med enten 8GB RAM og 128GB lagerplads, eller 12GB RAM og 256 lagerplads, og der er kun 700 DKK forskel på den lille og den store model, så du skal betale 7.999,- for den store model og 7.299,- for den lille. Modellen vi testede var Volcanic Black i den store konfiguration. Telefonen måler 163 (H) × 73.9 (B) × 8.55 (D) mm, og den vejer 201 gram. OnePlus 10 Pro kommer ikke med en IP68 certificering, og det vil sige at selvom OnePlus fortæller os at den er stænk- og støvtæt, så kan vi ikke garantere at den er det, fordi den ikke er certificeret.

Designet på OnePlus 10 Pro er stærkt inspireret af sidste års Samsung Galaxy S21, og lad mig sige med det samme, det er ikke en dårlig ting, for netop den Galaxy var virkelig smuk. Og det er OnePlus 10 Pro også. Bagsiden er dækket af Corning Gorilla Glass 5, og den matte farve er virkelig flot sammen med kamerarammen med 3 objektiver, som går ned til venstre side af telefonen.

På venstre side finder du knap for lydstyrke, og på højre finder du stand-by og den velkendte 3-punkts mute knap, der giver dig lyd, vibration og lydløs. Den knap må OnePlus aldrig droppe – Og det er også den største mangel på Nord modellerne. I bunden er der et USB-C stik samt SIM-skuffe til dual-nano SIM.

Skærmen er på 6,7” og den kommer med et let buet kant, i toppen er der et selfie kamera, og en indbygget fingeraftrykslæser.

Samlekvaliteten er helt i top, og man føler virkeligt at man sidder med en helstøbt og solid mobil i hånden når man holder OnePlus 10 Pro i hånden.

Designet er det pæneste OnePlus nogensinde er kommet med, selvom min personlige favorit stadig er den McLaren konceptmodel, der aldrig kom. Men OnePlus 10 Pro er klart den smukkeste OnePlus du kan købe lige nu.

 

Skærmen: 6,7” 120Hz AMOLED med LTPO teknologi

Skærmen på OnePlus 10 Pro understøtter opløsning på op til QHD+ (3.216 x 1.440), men kommer fra fabrikken sat til FHD+ (2.412 x 1.080), du kan vælge enten at sætte opløsningen til auto eller en af de to nævnte. Blot husk på at sætte du den permanent til QHD+, så koster det på batteritiden.

Skærmen understøtter LTPO (Low-Temperature Polycrystalline Oxide), som gør at skærmen dynamisk kan skifte opdateringshastighed. Det vil sige at sidder du og kigger på billeder eller tekst, så kan den sænke opdateringshastigheden helt ned til mellem 1-10 opdateringer i sekundet, mens spiller du eller ser du video så kan den øge opdateringshastigheden helt op til 120Hz. Det gør du får et super stabilt billede uanset hvad du gør med telefonen, og skærmen står knivskarpt.

Skærmen understøtter op 1.300 nits, og understøtter HDR10+ standarden. Skærmen giver rigeligt med lys til at kunne ses i sollys, og i det hele taget, så er skærmen på OnePlus 10 Pro en af de bedste jeg har set. Skærmen har OnePlus’s egen AI Adaptive Brightness, der gør det muligt for OnePlus 10 Pro at lære dine præferencer for skærmens lysstyrke og automatisk justere lysstyrke.

Skærmen er iøvrigt beskyttet af Corning Gorilla Glass Victus.

Under skærmen sidder der en fingeraftrykslæser, der fungerer ganske godt.

 

Ydelse – Snapdragon 8 Gen 1 giver smæk for skillingen

OnePlus 10 Pro kommer med Snapdragon 8 Gen 1, der er helt øverste hylde når det gælder chipset til Android mobiler.

Den har rigeligt med hestekræfter til at trække både spil og grafik uanset hvad du kaster efter den. Vi testede den med Geekbench 5 Pro, og der scorede OnePlus 10 Pro 981 på single-core og 3.363 på Multi-core.

Oven i det giver de 12GB LPDDR5 RAM rigeligt med plads til at arbejde med og skifte mellem mange samtidigt åbne apps.

Spil og apps afvikles virkeligt hurtigt, og OnePlus 10 Pro er blandt de hurtigste Android mobiler du kan købe lige nu.

Ydelsen er mere end godkendt.

 

Du får 80W opladning via USB-C

Stort batteri på 5.000 mAh og 80W SUPERVOOC-opladning

OnePlus 10 Pro kommer med et 5.000 mAh dual-cell batteri, som giver dig 1 – 100% opladning på omkring 30 minutter, og du kan med den medfølgende SUPERVOOC 80W oplader give din telefon nok strøm til at klare en hel dag på 15 min. Oven i det får du 50W AIRVOOC trådløs opladning. Bemærk at både kablet og trådløs opladning med de hastigheder kræver du bruger OnePlus egen opladere.

Du får også reverse charging, der gør du kan bruge din smartphone til at oplade dine trådløse øretelefoner, hvis de mangler strøm.

Vi havde på intet tidspunkt problemer med at komme igennem en hel dag med OnePlus 10 Pro. Ofte havde vi mere end 30% tilbage når vi skulle i seng.

Batteri og opladning er klart godkendt.

 

Hvordan virker den som telefon?

OnePlus 10 Pro kommer med Dual-SIM, som begge understøtter 5G. Oven i det får du Bluetooth 5.2 med support for aptX, aptX HD, LDAC, AAC protokollerne, og så får du Wi-Fi 6 support med trådløse hastighed fra øverste hylde.

Vi har testet den på TDC’s net, og både 5G data og samtalekvalitet er godkendt. Og vi havde i hovedstaden hvor vi testede den fint signal.

De indbyggede stereo-højttalere virker fint til både video og telefonmøder, og selvom OnePlus skriver de understøtter Dolby Atmos, skal vi så ikke bare blive enige om, at det er ligemeget når man ser film eller YouTube på en mobil. Lyden er OK, men det er ikke sådan at jeg følte jeg sad i Imperial bio og så film.

Både SMS og opkald klares af Google apps, og de fungerer også rigtigt godt.

 

Android 12 og OxygenOS 12.1

OnePlus 10 Pro kommer med Android 12 og Oxygen 12.1, og det gør det til en fornøjelse at bruge telefonen.

Der har været en del bekymring om OnePlus ville droppe OxygenOS og skifte til ColorOS som kommer med OPPO’s smartphones. Men der har OnePlus fortalt recordere.dk at man samarbejder med OPPO om kernen i OxygenOS, men brugerflade og ydelsesforbedringer i OxygenOS laves af OnePlus egne udviklere. Så kort fortalt er kernen fælles mens front-end af operativsystemerne er forskellige.

Og det håber jeg virkeligt OnePlus holder fast i. For mens ColorOS er meget asiatisk og farverigt i sit udtryk, så er det simple og elegante udtryk i OxygenOS det der gør jeg er vild med OnePlus mobiler.

OnePlus OxygenOS har en af de bedste dark-modes og den er blevet endnu bedre i version 12.1, hvor du nu kan sætte nuance i hvor mørk den skal være.

OnePlus er klar med “OnePlus Shelf”, der er en ny infoside hvor du kan danne dig et overblik med forskellige programmer. Den får du frem ved at trække fra øverste højre hjørne på skærmen og så ned mod midten.

OnePlus har også lavet en “Private Safe” som er et filområde hvor du kan lægge private data, og som så kræver enten fingeraftryk eller pinkode for at åbne adgangen til disse filer. Jeg har ikke kunne finde særlig meget info om kryptering og om den bruger hardware eller software kryptering, så tag det mere som en privat folder, end et pengeskab hvor du skal gemme alt fortroligt.

Sammen med OnePlus 10 Pro får du 3 års Android operativsystemopdateringer og 4 års sikkerhedsopdateringer.

 

Kamera – 2. generation samarbejde med Hasselblad.

OnePlus har indgået et længerevarende samarbejde med Hasselblad der er kendt for at levere nogle af de bedste kameraer i verden. Samarbejdet går på udvikling af kamera og app. Og det er der kommet mange gode ting ud af.

OnePlus bruger primært Sony’s sensorer, men det er egne linser og software, og der får man virkeligt et godt kamera med en OnePlus 10 Pro. På kamerasiden får du tre kameraer. Et hovedkamera på 48MB, et ultra-wide-kamera på 50MP og et telefoto på 8MP. På forsiden finder du et selfie-kamera på 32MP. Alle kameraer tager rigtigt gode billeder. OnePlus har forbedret ultra-wide kameraet så du nu har en 150 graders ultra-wide vinkel, der gør du kan få endnu mere med i billedet, selv tæt på.

OnePlus understøtter som standard 10 bit billeder, og det giver dig over en mia. farvenuancer på alle kameraer på bagsiden, og du kan få helt op til 12 bit billeder med pro mode med RAW+. I samarbejde med Hasselblad har OnePlus nu en række “Master Style” kamera-profiler, hvor de i samarbejde med en række professionelle fotografer har lavet en rækker filtre som du kan bruge når du tager portrætter og landskabs- og arkitekturbilleder.

Oven i det har OnePlus fået en ny funktion til lang eksponering der gør du kan tage lækre bildeder i mørket eller ved rendende vand. Dette kan du også gøre håndholdt, men det virker bedst når kameraet er placeret stabilt.

 

På videosiden har du mulighed for op til 8K/24 video, og 4K/120. Det er sindsygt flot, og der er ingen tvivl om at OnePlus 10 Pro har et af de bedste videokameraer lige nu. Det samme synes jeg om kameraet – Den app som OnePlus har lavet er intuitiv og alt er let at betjene og forstå.

 

Ovenfor er eksempler på billeder taget med OnePlus 10 Pro.

 

Konklusion – Sådan OnePlus – Det er de smartphones vi vil have fra jer

OnePlus Pro 10 er i min optik et fantastisk flagskib. Du får et super kamera, du får kanon batteritid, hurtig opladning, 5G, rigtig god skærm og så masser af plads at boltre sig på for lige under 8.000,- DKK.

Der skal nok være dem der mener at en OnePlus ikke skal koste så meget, men kig på hvad du skal give for en tilsvarende Samsung eller iPhone. Prispunktet er rigtigt godt for hvad du får.

Personligt er jeg vild med både design og OxygenOS er stadig en af de bedste og reneste implementeringer af brugerflader på Android.

Jeg vil anbefale at du ofrer de 700,- ekstra og køber den store model, for du kommer til at optage masser af video i 4K, og så kan du hurtigt løbe tør for plads.

Vi kvitterer med en flot karakter, og en klar anbefaling at have OnePlus 10 Pro med i overvejelserne hvis du kigger efter et Android flagskib.

Pris og levering

OnePlus 10 Pro kommer i to modeller i farverne Volcanic Black (mat sort) og Emerald Forest (grøn)

Kan bestilles fra den 31. marts, og leveres i butikkerne fra den 5. april

OnePlus 10 Pro

9
Design 9.0
Ydelse 9.5
Skærm 8.5
Kamera 9.0
Batteritid 9.0
Pris (Value for money) 9.0

Plus

  • Fedt design
  • Godt kamera
  • Medfølgende cover og oplader
  • God skærm

Minus

  • Manglende IP68 certificering
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.