Forside Nyheder

’For All Mankind’ sæson 3 lander på Apple TV+ 10. juni

-
(Foto: Apple TV+)

Serien, der tager et alternativt blik på USA’s rumfartshistorie flytter nu fokus fra Månen til Mars.

I sommeren 1969 satte USSR for første gang en mand på månen. Og senere samme år landede den første kvinde på månen. Hun var også en kosmonaut fra USSR. Ind imellem nåede USA også månen, men haltede konstant bagefter Sovjetunionens bedrifter.

Ovenstående hændelsesforløb er naturligvis ikke i overensstemmelse med de faktiske begivenheder. Med mindre, man er en ekstrem konspirationsteoretiker, holder man nok fast i at USA nåede månen først og at det skete 20. juli 1969. Men ovenstående kunne såmænd også have været tilfældet, hvis blot få ting var gået en smule anderledes.

Annonce:

Det er den spekulative præmis i Apple TV+-serien ’For All Mankind’, der som fans af serien vil vide, benytter sig af såkaldt kontrafaktisk historik. Det, der gjorde tingene anderledes i det kontrafaktiske univers, er at politiske vinde i 1960’ernes USA blæser i retning af kvinderne, og at kvindelige astronauter derfor er med fra starten af USA’s rumprogram.

Det skal ikke forstås sådan, at det er kvindernes skyld, at USA bliver forsinket, naturligvis, blot at det er udgangspunktet for den alternative tidslinje, ’For All Mankind’ foregår i. Det er også derfor, serien hedder det, den hedder.

Ironisk titel

Neil Armstrong proklamerede som bekendt at, da han trådte ned fra månemodulets stige til Månens overflade, var det ”A small step for man” men ”…one giant leap for mankind”. I de senere år er det dog blevet kutyme i USA at bruge udtrykket ”humankind” i stedet for ”mankind”, fordi det sidste udtryk er kønsbetonet.

Taget i betragtning at USA’s rumfartshistorie står i ligestillingens tegn i serien, skal titlen ’For All Mankind’ nok forstås ironisk. Men når man fortæller den spekulative version af NASAs historie, er der også plads til at drømme. Og det sker i høj grad i serien, hvor både USA og USSR har etableret baser på Månen.

Seriens anden sæson fokuserede på en intens konflikt på Månen, hvor de to rumfartsnationer slås om, hvem der skal kontrollere forskellige områder deroppe. I serien foregår dette i 1980’erne.

Kurs mod Mars i 1995

Drømmeriet fortsætter i sæson tre, som Apple lige har udsendt en teaser-trailer for. Den kommende sæson starter i 1995. I vores nuværende tidslinje skete der ikke ret meget nyt på rumfronten i 1995, men det gør der i seriens alternative historik. Det kan man se i traileren, men det blev også allerede afsløret i den allersidste scene i sæson to.

I seriens 1995 har USA nemlig sat næsen op efter at kolonisere Mars (i stedet for at vente på Elon Musk) og denne gang vil de tilsyneladende kke lade russerne komme først. Det er ikke ret meget andet, vi får ud af den alt for korte trailer.

Hvis du ikke har set de to første sæsoner, kan de varmt anbefales herfra. Du kan sagtens nå at køre de to første sæsoner igennem, inden nummer tre lander på Apple TV+. Det sker 10. juni.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.