Forside Produkter Mobil

Nu kan iPhone-ejere også skifte til Android med en simpel app

-
Foto: Shutterstock.com

Androids svar på Apples ’Move to iOS’ er nu lanceret i App Store. Men den er åbenbart stadig ret hemmelig, for det kræver et direkte link at tilgå den.

Her er en nyhed, der nok skal tænde en ild under kommentarsporet. Hver gang, der er noget som helst, der kan få de to primære smartphone-lejre til at skændes, går folk til den med liv og sjæl. Akkurat som det også sker udenfor Rec.dk’s mure, ude i den virkelige verden.

Det så vi for eksempel for nylig, da en række Android-apps blev trukket ud af Play Store, fordi de havde spyware og måske endda malware ombord. I dette tilfælde var det iOS-brugerne, der hånede Android-brugerne, men der er også masser af eksempler på det omvendte.

Annonce:

I Danmark er der en nogenlunde ligelig fordeling mellem de to platforme, men sådan er det naturligvis ikke i resten af verden. Når man tager store befolkningsgrupper som dem i Kina og Indien i betragtning, er Android ubestridt markedslederen, der sidder på omkring 71% af verdens smartphones.

Men det er faktisk et fald. Android var endnu mere dominerende for bare fire år siden, hvor Googles smartphone-OS blev anvendt af over 85% af alle smartphone-brugere på verdensplan. Og måske er det dette fald, der nu får Google til at tage affære.

Motiveret af skrumpende markedsandele?

Holdet bag Android har nu tyet til en strategi, som Apple har anvendt i årevis: Gør det nemt for folk at skifte væk fra konkurrenten. Det er usædvanligt let at skifte fra iOS til Android, det kan nemlig gøres med en simpel app, der automatisk tager sig af de fleste opgaver i den forbindelse.

(Foto: Google)

Det gælder for eksempel installation af apps, flytning af billeder, videoer, filer med mere, samt overflytning af kontakter med mere. Med den tidligere så dominante markedsandel har det ikke være nødvendigt for Google at tilbyde en lignende app, der går den anden vej.

Men nu er sådan en app alligevel blevet tilgængelig, måske netop motiveret af det ovenstående tab af markedsandele. Hvor Apples app hedder ’Move to iOS’ hedder Googles ’Switch to Android’.

App’en er uden varsel og uden større trompetfanfarer blevet offentliggjort i App Store ifølge TechCrunch. Men den er åbenbart hemmelig indtil videre. Det kræver et direkte link at finde app’en, der i skrivende stund ikke dukker op i søgninger på App Store. Og Google nævner den heller ikke på den hjemmeside, de har dedikeret til instrukser i at flytte fra iOS til Android via Google Drive.

iOS-brugere, der er i færd med at skifte over til Android og finder frem til app’en, kan imidlertid bruge den til at overføre billeder, video, kalenderinfo og kontakter. Det er den første app af sin art for Android. Nogle fabrikanter, der bruger Android har dog deres egne lignende app. For eksempel har Samsung en app, der hedder ’Smart Switch’.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.