Forside Produkter Mobil

Flere indikationer på at Apple vil gå helt over til USB-C

-
(Foto: Apple/Project Kei/CC-BY-SA 4.0)

Efter gårsdagens udmeldinger fra Mark Gurman fra Bloomberg har også Ming-Chi Kuo peget i retning af et farvel til Lightning-stikket

I går kunne vi viderebringe en nyhed fra Bloomberg’s Mark Gurman, hvis kilder fortæller ham, at Apple lige nu tester iPhones med USB-C-stik i stedet for Lightning-stik. Gurman er som faste læsere af disse sider vil vide, en af to Apple-spåmænd, som tech-journalister tillægger en hel del troværdighed.

Den anden er finansanalytikeren Ming-Chi Kuo, der har kilder dybt inde i det produktionsmiljø, hvor Apple får fremstillet sine produkter. Han har tidligere indikeret, at Apple i det mindste overvejede et skift til USB-C på smartphone-platformen.

Annonce:

Søndag retweetede han således en tweet fra onsdag, som mange tilsyneladende overså, hvor han fortæller om resultatet af sin seneste runde hos kilderne. Han bekræfter uafhængigt af Gurman’s kilder, at den iPhone, der kommer i 2023, ikke kommer til at have et Lightning-stik ombord, men derimod et USB-C-stik.

Som følge heraf forudser Kuo, at de næste 1-2 år kommer til at betyde store omstillinger hos tilbehørsproducenter, efterhånden som de begynder at gøre klar til at lancere Apple-kompatibelt tilbehør med USB-C i stedet for Lightning. Det bliver formentlig fra den kant, vi kommer til at høre mere og få noget nær en bekræftelse af skiftet inden for de næste måneder.

Total overgang i 2023

Ming-Chi Kuo havde dog en anden grund til at retweete informationer fra onsdag, ud over at Gurman var kommet på banen med informationerne fra sine kilder, og at onsdags-tweeten ikke bragede ret meget ud i medierne.

Det lader nemlig til, at adskillige folk var gået i dialog med Kuo omkring hvorvidt Apple overhovedet vil have et stik på iPhone i 2023. Måske repræsenterer et farvel til Lightning i højere grad et skift til trådløse teknologier på alt fra ladning til dataoverførsler af forskellig art. Men det melder Kuo ned.

For det første skriver han: ”En portløs iPhone kan skabe flere problemer på grund af de nuværende begrænsninger i trådløse teknologier og at MagSafe-økosystemet ikke er modent nok endnu”.

For det andet vil ”Andre Lightning-produkter (f.eks. AirPods, Magic Keyboard/Trackpad/Mouse, MagSafe-batterier) også skifte til USB-C inden for en overskuelig fremtid”. Det sidste må man formode, at Ming-Chi Kuo ved fra sine kilder i produktionsmiljøet, der som ovenfor nævnt skal omstille sig fra Lightning til USB-C – hvilket kræver lang tids forberedelse.

Med andre ord tror tilsyneladende Ming-Chi Kuo på et totalt skift til USB-C fra Apples side i 2023-porteføljen og en efterfølgende, gradvis udfasning af Lightning.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.