Forside * Featured

TEST: OnePlus Nord 2T – Næsten den samme som forgængeren

-

Vi har testet den seneste OnePlus Nord 2T, og OnePlus formår at gøre deres Nord familie bedre og stærkere igen.

OnePlus har de seneste år lanceret flere Nord modeller end flagskibe, men der må være et marked, og deres Nord modeller er også blevet bedre og bedre, og nu er de klar med OnePlus Nord 2T, der bygger videre på Nord 2 modellen der kom sidste år.

Vi har testet den nye OnePlus Nord 2T med 8GB RAM og 128GB lagerplads, der koster lige omkring 3.300,- DKK. Her kan du læse hvad vi synes.

Annonce:

 

Udpakning og design

OnePlus Nord 2T kommer i en æske, der udover telefonen indeholder en 80W SUPERVOOC lyn-oplader, og et USB-A til USB-C kabel. I kassen finder du også et cover og en SIM-nål.

Designet på OnePlus Nord 2T er typisk Nord design – Den er pæn uden at imponere. På forsiden finder man en 6,43 skærm der har et lille kamerahul oppe i venstre hjørne, og på bagsiden finder man 3 kameraer, der forsøges camoufleret i to store objektiv cirkler.

På venstre side finder du knap for lydstyrke, og på højre finder du stand-by og den velkendte 3-punkts mute knap, der giver dig lyd, vibration og lydløs. I bunden finder man USB-C stik og så har OnePlus Nord 2T stereo-højttalere. Skærm og bagside er iøvrigt beskyttet med Gorilla Glass 5.

OnePlus Nord 2T kommer i farverne Jade Fog (fesen grøn) og Matte Black (sort). Modellen vi testede var i Jade Fog, og personligt ville jeg hellere eje den i mat sorte variant.

OnePlus 2T måler 159,1 x 73,2 x 8,2 mm og vejer 190 gram.

Designet er godkendt uden at imponere.

 

Skærmen: 6,43” 90Hz AMOLED

På forsiden af OnePlus Nord 2T finder du en 6,43” 90Hz AMOLED skærm der giver dig en god opdateringshastighed og et flot billede.

Den er absolut ikke den mest lysstærke AMOLED skærm vi har set, men den fungerer fint i de fleste lysforhold. Og med 90Hz får du en meget fin opdateringshastighed. Skærmen står knivskarpt og fungerer rigtigt fint.

Under skærmen finder man en fingeraftrykslæser der fungerer hurtigt og godt, og hvis man vil bruge ansigtsgenkendelse, virker det kamera og de sensorer som gemmer sig oppe i venstre hjørne af skærmen også ganske udemærket.

 

Ydelse – MediaTek Dimensity 1300 – giver OK performance

OnePlus Nord 2T bruger MediaTek Dimensity 1300, der er en nyere model en forgængeren Nord 2 brugte, der brugte MediaTek Dimensity 1200, og det er ikke fordi den har fået mange flere hestekræfter

På GeekBench 5 857 Single Core og 3.176 i Multi Core, men det var med “Høj ydelse” slået til i indstillingerne. På den normale ydelse ydede OnePlus Nord 2T 488 på Single-Core og 2.721 i Multi-Core. Ved at slå høj ydelse til betaler du noget på batteriforbruget og telefonens temperatur, og under resten af testen havde vi den på normal ydelse.

Telefonen yder ganske acceptabelt. Den kan ikke konkurrere med de hurtigere Snapdragon chipset, men for de fleste er den ydelse du får i OnePlus Nord 2T mere end rigeligt.

OnePlus Nord 2 5G kommer i Danmark i to konfigurationer 8GB RAM og 128GB LPDDR4X UFS3.1 lagerplads, og 12GB RAM og 256GB LPDDR4X UFS3.1 lagerplads.

 

USB-C opladning på 80W

Batteri på 4.500 mAh og 80W SUPERVOOC opladning

OnePlus Nord 2T kommer med den samme størrelse batteri som forgængeren, men har fået 80W SUPERVOOC opladning via den medfølgende USB oplader.

0 – 60% tager ca. 15 min., og du kan stadig få 100% på omkring 30 minutter. Til gengæld er der stadig kun til omkring en dags forbrug i batteriet. Når jeg gik i seng var der omkring 20-25% tilbage.

Desværre har OnePlus stadig valgt ikke at understøtte trådløs QI opladning på deres Nord familie – om det er noget der trækker ned, er noget jeg vil lade være op til den enkelte, personligt bruger jeg selv kun trådløs opladning på mine smartphones, så for mig ville det være noget der trak ned.

Men udover den manglende trådløse opladning så er batteriet godkendt. Jeg er tilfreds med ydelsen af batteriet, når man tænker på at telefonen koster omkring 3.300 kr.

 

Hvordan virker den som telefon?

OnePlus Nord 2T 5G kommer med dual Nano-SIM, og tilbyder både 3G, 4G/LTE og 5G hastigheder. På Wi-Fi får du 802.11 a/b/g/n/ac/ax, 2,4G/5G, 2*2MIMO.

Med 5G havde vi god dækning med Telmore (TDC) som vi testede telefonen med. Jeg bor cirka 1 km fra nærmeste antenne, og hastigheden var inden for det forventede.

OnePlus Nord 2 5G kommer med stereo-højttalere, der giver god lyd til spil og videovisning. Hvis du vil høre musik i ordentlig kvalitet ville jeg nok vælge et sæt trådløse hovedtelefoner. Højttalerne virker også godt til konferencekald.

Kører du trådløs lyd via Bluetooth 5.2 får du aptX & aptX HD & LDAC & AAC support, så du er dækket godt ind uanset hvilke trådløse hovedtelefoner du kører.

Telefondelen er godkendt.

 

Android 12 og OxygenOS 12.1

OnePlus Nord T2 kommer med Android 12 og Oxygen 12.1, og det gør det til en fornøjelse at bruge telefonen.

OnePlus OxygenOS har en af de bedste dark-modes og den er blevet endnu bedre i version 12.1, hvor du nu kan sætte nuance i hvor mørk den skal være. Og så har du fået den nye OnePlus Shelf, som er den infoside som OnePlus bruger til at vise Widget og udvidet information til sine brugere.

Sammen med OnePlus T2 får du 3 års Android sikkerhedsopdateringer, og så får du 2 års opdateringer af Android og OxygenOS.

 

Kamera – Det fungerer ganske fint

OnePlus Nord kommer med tre kameraer på bagsiden og et kamera på forsiden. På bagsiden er det primært den 50MP store Sony IMX766-sensor (hovedkameraet) der er interessant. Det tager gode billeder, og du kan se på de eksempler jeg har vedlagt. På forsiden har du en 32MP Sony IMX615-sensor, som tager ok billeder i optimale lysforhold.

Kameraet i OnePlus Nord 2T er godt, og rigeligt for de fleste. Jeg oplevede et par gange at app’ens zoom ikke ville virke når jeg trykkede på de tre forskellige zoom knapper der var på skærmen, og håber det blot var en softwarefejl som OnePlus retter i en kommende opdatering.

På videosiden kan du optage i op til 4K, men jeg vil klart anbefale at du bruger 1080p til video-optagelse. Det giver klart det bedste billede på OnePlus 2T.

 

Billeder og video er godkendt.

 

Konklusion

OnePlus Nord 2T er klart den bedste Nord telefon lige nu, men ikke meget bedre end sin forgænger Nord 2, der har nærmest samme specifikationer på nær hurtigere opladning, og en lidt hurtigere processor. Uanset om du tager 128GB eller 256GB modellen får du rigtigt meget Android for pengene.

En ting jeg er særlig glad for på OnePlus Nord 2T i forhold til Nord CE, er at OnePlus har valgt at smide deres 3-punkts mute knap tilbage på telefonen. Den må OnePlus aldrig fjerne. Det er et af de punkter som OnePlus brugere elsker, og virkeligt vil hade se forsvinde.

OnePlus Nord 2T lander på en flot karakter, og er et rigtigt godt køb, hvis man er på jagt efter en mid-price Android smartphone.

 

Pris og Levering

OnePlus Nord 2T kommer i to modeller – Du kan se dagspris ved at trykke på linket:

Modellerne kommer i to

Tekniske specifikationer

  • Skærm: AMOLED 6.43″, 1.080 x 2.400 px 90 Hz.
  • Beskyttelse: Gorilla Glass 5 på for- og bagside
  • Processor: MediaTek Dimensity 1300 m / 5G
  • Kamera 1: 50 megapixels, OIS, f/1.8, Sony IMX766-sensor
  • Kamera 2: 8 megapixels, 120 gr ultra vidvinkel, f/2.2, EIS
  • Kamera 3: 2 megapixels, dybdesensor, f/2.2, monolens
  • Frontkamera: 32 megapixels, f/2.4, Sony IMX615-sensor
  • RAM: 8 / 12 GB
  • Lagerplads: 128 / 256 GB (UFS 3.1)
  • Udvidelse via MicroSD-kort: Nej
  • NFC: Ja
  • Forbindelser: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, hotspot + Bluetooth 5.2
  • Biometrisk godkendelse: Fingerprintscanner i skærmen
  • Batteri: 4.500 mAh
  • Opladning: 80 watt hurtigopladning (oplader medfølger)
  • Mål: 159,1 x 73,2 x 8,2 mm.
  • Vægt: 190 gram
  • System: Android 12 + OxygenOS 12.1

OnePlus Nord 2T

8.4
Design 8.0
Ydelse 8.0
Skærm 8.5
Kamera 8.5
Batteritid 8.5
Pris (value-for-money) 9.0

Plus

  • Godt hovedkamera
  • Hurtig opladning
  • Fin skærm
  • God Android oplevelse

Minus

  • Softwarefejl i kamera-app
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.