Forside * Featured

Ét oplader stik: EU vedtager fælles standard for opladning

-
Foto: Shutterstock.com

Aftale om fælles oplader skal give mindre besvær for forbrugerne og begrænse e-affald

EU har vedtaget nye krav til opladning af småt og mellemstort elektronik. Dvs. smartphones, tablets, computere, kameraer, hovedtelefoner, in-ear mm.

Det skal være muligt at benytte en enkelt oplader til det hele, og understøttes hurtig opladning bliver opladningshastigheden harmoniseret.

Annonce:

Når der handles nyt elektronik kan køber selv vælge om der skal medfølge en oplader eller ej.

Fra efteråret 2024 vil der kun være ét type stik til opladning og det er USB-C. Dog får bærbare computere lidt længere tid at løbe på, her vil kravet træde i kraft senest 40 måneder efter at de nye regler er trådt i kraft.

Opladningshastigheden harmoniseres også for enheder, der understøtter hurtig opladning, så brugerne kan oplade deres enheder med samme hastighed med enhver kompatibel oplader.

Disse nye forpligtelser vil føre til mere genbrug af opladere og vil hjælpe forbrugerne med at spare op til 250 millioner euro om året på unødvendige køb af opladere. EU anslår, at bortskaffede og ubrugte opladere udgør ca. 11 000 tons e-affald om året.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.