Forside * Nyheder

Google driller Apple med Drake-sang om grønne iMessage-beskeder

-
(Foto: Apple)

En ny video har fået folk op på dupperne på sociale medier – inklusive Hollywood-stjernen Ryan Reynolds.

”SMS’erne bliver grønne – det niver lidt, ikke?”

Sådan kan omkvædet på tracket ’Texts Go Green’ fra rap-stjernen Drake oversættes. Sangen er det tredje track på Drakes nyeste album, som han udgav fredag. Albummet hedder ’Honestly, Nevermind’ og er blevet udsendt som en såkaldt ”surprise-release”, altså når popstjerner smider et nyt album op på streamingtjenesterne uden varsel, hvilket som regel giver lidt ekstra PR.

Annonce:

Albummet er mere orienteret hen imod det dansevenlige end Drakes normale hip-hop, og netop ’Texts Go Green’ har allerede fået en hel del opmærksomhed på de sociale medier. Men det er ikke kun fordi, det giver folk lyst til at svinge rumpetten.

Det er også fordi, det PR-hold hos Google, der arbejder med Android, var hurtigt ude. Allerede dagen efter Drakes uvarslede album-release udsendte holdet en Twitter-video, der bruger ’Texts Go Green’ til at drille ærkekonkurrenten Apple. Hen over introen til ’Texts Go Green’ forklares, hvad sangen handler om med tekst på skærmen, der ledsages af en AI-stemme.

De grønne iMessage-beskeder er naturligvis et velkendt fænomen. Drake’s sang handler om at han er kommet videre fra et eller andet parforhold, men hans tidligere partner sender ham stadig beskeder. I teksten forestiller Drake sig, hvordan det ser ud på ex’ens iPhone, når disse beskeder bliver grønne, fordi Drake har blokeret partneren på iMessage og beskederne derfor leveres som SMS’er.

Ryan Reynolds stemmer i

”Texts go green, it hits a little different, don’t it?” lyder den lettere bitre kommentar fra rapstjernen. Men Androids PR-hold bruger naturligvis lejligheden til at lægge yderligere pres på Apple i forhold til at integrere RCS-systemet i iMessage.

Det er et pres, Google har lagt i længere tid, og benytter enhver lejlighed til at understrege, at kun Apple kan løse kompatibilitetsproblemerne mellem iMessage og det gamle SMS-system, der efterhånden er ved at være erstattet af det nyere RCS-system hos de fleste teleoperatører verden over.

Som Google pointerer lettere sarkastisk i Drake-drillevideoen, så ville det være dejligt, ”hvis et dygtigt udviklerhold hos Apple ville løse problemet, men de behøver i virkeligheden bare integrere RCS, hvilket også ville gøre SMS’er mere sikre.”

Sarkasmen fortsætter dog i kommentarerne til videoen på Twitter, ikke mindst fordi Hollywood-stjernen Ryan Reynolds har blandet sig i debatten med bemærkningen ”Wow, nu har jeg lært en hel masse”. Reynolds er kendt for sin ironiske distance, som han lader komme til fuldt udtryk i rollen som Marvel-antihelten Deadpool.

Så hvordan hans bemærkning skal forstås, må være op til læseren at fortolke. Reynolds vidste dog formentlig alt om grønne tekstbeskeder i forvejen. Han ejer nemlig et teleselskab, Mint Mobile, som han har gjort sig selv til talsperson for i en række reklamer, der også demonstrerer hans sans for ironi.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.