Forside * Nyheder

Hvad siger du til en tur i en rigtig, fysisk Mario Kart?

-
I 2023 kan du få en tur i fysisk Mario Kart, hvis du er klar til at flyve om på den anden side af kloden for at prøve den af (Foto: Universal Studios Hollywood)

Hvis ferieplanerne for 2023 indeholder en tur til den amerikanske vestkyst, kan du sætte dig i en rigtig Mario Kart og tage en AR-udvidet køretur.

Til august er det 30 år siden, Nintendo-helten Mario satte sig i en virtuel go-kart og udvidede Mario-universet betydeligt. Fans af spillet har holdt det i live igennem tre årtier, formentlig på grund af det høje tempo og det relativt galimatias-fyldte gameplay.

Men der skal nok være nogle af disse fans, der har tænkt over, hvordan det ville føles at være i Marios overdimensionerede sko og sætte sig ned i en rigtig, fysisk Mario Kart. Sådan én kan trods alt lidt mere end i en normal go-kart.

Annonce:

Sådan en oplevelse kan Mario-fans imidlertid komme til at opleve til næste år, hvis de er villige til at rejse over til den amerikanske vestkyst. I Los Angeles-bydelen Studio City ligger Universal Studios Hollywood, der både er et fungerende filmstudie og en forlystelsespark med forlystelser baseret på Universals film og serier.

Men en gang imellem får underholdnings-fænomener, der ikke står Universal på, sneget sig ind i forlystelsesparken, som de lokale anser for at være en slags Disneyland for teenagere og voksne. Og således er det gået til, at Nintendo nu er i gang med at bygge et mini-Nintendoland inde i Universal Studios Hollywood.

En ny slags AR-forlystelse

”Nintendo-landet” kommer til at hedde Super Nintendo World og bliver en lille samling forlystelser der kommer godt rundt i Nintendos univers, dog primært den del af det, der er relateret til Mario.

Forlystelsen indeholder AR-elementer, der kræver at spillerne har et AR-headset på (Foto: Universal Studios Hollywood)

Som en slags teaser for Super Nintendo World, udsendte Universal Studios Hollywood torsdag en tweet, der for det første annoncerer, at Nintendo-landet åbner i starten af 2023. For det andet indeholder tweetn en video med en forlystelse baseret på Mario Kart, hvor du kan komme op og sidde i en ægte Mario Kart og vælte rundt i spillets univers.

Men der er mere i det end som så. Før Fox blev solgt til Disney og ’The Simpsons’ derved kom under Disneys domæne, var der en Simpsons-forlystelse i Universal Studios Hollywood, der mere eller mindre blot bestod af en vogn, der vippede frem og tilbage i rutsjebane-stil, mens en lettere kvalmefremkaldende (for os med tendens til søsyge, i hvert fald) video blev vist på en skærm, der fyldte hele ens synsfelt.

Mario Kart-forlystelsen ser ud til at være baseret på de samme principper, men du får et AR-headset på, når du sætter dig i vognen, og det ser også ud som om, du har en del mere kontrol med vognen end man tidligere har set i den slags forlystelser. Skal man stole på videoen giver AR-headsettet en fornemmelse af at være omgivet af Nintendo-figurer og genstande og altså langt mere tredimensionel indlevelse en tidligere.

Det står stadig ikke helt klart, hvilken teknologi, Universal Studios Hollywood og Nintendo bruger. Headsettet ligner lidt en Microsoft HoloLens 2, men eftersom den model efterhånden har nogle år på bagen, må man formode, at der er tale om noget mere avanceret. Under alle omstændigheder er der tale om en ny måde at implementere metavers-teknologier på i forlystelsesparker, der nok skal gå hen og blive en trend vi kommer til at se mere til.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.