Forside * Featured

Kinesiske eksperter anbefaler at skyde Elon Musks Starlink-satellitter ned

-

Militære eksperter fra riget i midten anser åbenbart Elon Musks Internet-satellitter for at være en trussel.

Hvis du synes, at verdensordenen er lidt mærkelig for tiden, så er du næppe helt galt på den. Og nu er den lige blevet en anelse mærkeligere. Kinesiske militæreksperter anbefaler nemlig nu, at den kinesiske regering gør klar til at skyde Elon Musks Starlink-satellitter ned, hvis det bliver nødvendigt.

Annonce:

Det rapporterer South China Morning Post, det uafhængige, engelsksprogede nyhedsmedie, der har base i Hong Kong. Kilden til nyheden er et forskningsdokument publiceret i det kinesiske forsvarsvidenskabelige tidsskrift Modern Defense Technology.

Ifølge South China Morning Post anbefaler militærforskere, at det kinesiske militær ruster sig til at neutralisere Starlink-satellitter enten via den ”bløde” eller den ”hårde” metode. Som du måske kan gætte, involverer den bløde metode at hacke sig ind på satellitterne og lukke dem ned, mens den hårde metode involverer at fyre missiler af mod satellitterne.

Nu tænker du måske nok, at Elon Musks Starlink-projekt jo er et privat firma, der ikke som sådan tager ordrer fra det amerikanske militær. Men sådan ser de kinesiske forsvarsforskere ikke på det. De ser tværtimod Starlink som en trussel, fordi de kan være spionsatellitter i forklædning og kan levere data-infrastruktur til jetjagere.

Stærke bånd til det amerikanske militær

”Selv om Starlink påstås at være et civilt foretagende, har firmaet en militær baggrund”, skriver forskerne med henvisning til at Starlink-satellitterne ifølge forskerne sendes op fra amerikanske militærbaser. De påstår envidere, at Starlink har fået økonomisk støtte fra det amerikanske luftvåben til at studere, hvordan kampfly kan kommunikere med krypterede data via satellitterne.

”Når Starlink-systemet er færdiggjort, kan satellitterne udstyres med rekognoscerings-moduler, samt navigations- og vejr-teknologier, der kan forbedre amerikanernes muligheder i kampsituationer”, hedder det i forskningsartiklen, der er oversat her. Forskerne vurderer, at det amerikanske militærs datakommunikation i luften kan blive op til 100 gange hurtigere, når hele Starlink-netværket er aktivt.

Selv om dette blot er en ekspert-anbefaling, kan den kinesiske regering sagtens tage anbefalingen dybt alvorligt. Kina har nemlig også andre grunde til at prøve at neutralisere Starlink eller give dets udbredelse modstand. Musk har allerede sendt over 2500 Starlink-satellitter op, og de er begyndt at fylde ganske pænt i ”landskabet” deroppe.

Således måtte folkene på den kinesiske rumstation Tiangong iværksætte undvigelsesmanøvrer to gange sidste år, fordi Starlink-satellitter var på kollisionskurs med dem. Det fik Kina til at indgive en officiel klage til FN. Af samme grund anbefaler forskerne angiveligt, at Kina prioriterer den ”bløde” løsning højest, så en masse rester af Starlink-satellitter ikke ligger og suser rundt i kredsløb omkring Jorden.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.