Forside Nyheder

Apple Music præsenterer mini-koncerter i Spatial Audio

-
Tenille Townes under Apple Music Sessions-indspilningerne (Foto: Apple)

Med Apple Music Sessions prøver Apple at positionere sig i forhold markedslederen Spotify ved at levere live-optagelser, der er lidt ligesom at være der selv.

Live-musik er og bliver noget ganske særligt. Der bliver revet lidt hårdere i strengene, trykket lidt hårdere på tangenterne, og vokalen får som regel lidt mere tilstedeværelse på live-optagelser i forhold til studie-udgaverne.

Det er en af grundene til at musikere kunne skifte over til indtægter fra live-koncerter i stedet for salg af enheder, da streamingbølgen for alvor kom rullende. Og samtidig årsagen til at musikstreamingtjenesterne kan benytte liveoptagelser til at konkurrere med hinanden.

Annonce:

Det har Spotify blandt andet gjort med deres Spotify Sessions for nogle år siden, men har siden i stedet sat fokus på at guide brugerne til koncerter i deres nærområde i stedet for selv at producere live-koncertoptagelser.

Nu samler Apple Music så idéen op. Under det lignende navn Apple Music Sessions vil Apple nu præsentere en række mini-koncerter optaget for et mindre publikum, som kun kan findes på Apples musik-platform.

Først Country, så øvrige genrer

Det er ikke nogen ny idé for Apple, der også lavede specielle koncertoptagelser til download i iTunes-dagene, der nu kan findes i streamingform på Apple Music. Men der er dog alligevel noget nyt ved Apple Music Sessions.

Optagelserne vil nemlig gøre brug af Apples Spatial Audio-format, sådan at lytteren får en større fornemmelse af at være til stede i lokalet. Og det er jo måske netop præcis et sådant scenarie, Spatial Audio er godt til. Hvis du ikke vil lade fantasien råde over, hvordan det så ud, da koncerten blev indspillet, kan du også se videoer af koncerterne.

I første omgang har Apple valgt at sætte fokus på et par yngre Country-navne, nemlig Carrie Underwood og Tenille Townes. Det er måske fordi netop Country-musikken er båret af, hvad musikere kalder ”håndspillede” instrumenter, snarere end for eksempel programmeret, elektronisk musik.

Det skal dog med det samme siges, at Apple på ingen måde har tænkt sig at holde sig udelukkende til Country. Firmaet lover, at selv om Apple Music Sessions nok starter med optagelser foretaget i Nashville (andre Country-navne som Ronnie Dunn og Ingrid Andress er også på vej), så ”planlægger Apple at udvide serien til andre musikgenrer i fremtiden”.

Carrie Underwood leverer blandt andet en Country-version af Ozzy Osbourne-hittet ‘Mama I’m Coming Home’, så der bliver vel taget en slags hul på genre-udvidelsen på den måde.

Annonce:
Forrige artikelReddet: Onkyo, Integra og Pioneer vender tilbage
Næste artikelDiscovery+ dropper reklamerne på sport
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.