Forside Nyheder

Apple og Jony Ive stopper samarbejdet

-
Jony Ive og Tim Cook ved lanceringen af iPhone XR i september 2018. Foto: Apple

Apple har ifølge New York Times opsagt sin konsulentaftale med den tidligere chefdesigner Jony Ive.

Jony Ive forlod Apple i 2019 for at starte et uafhængigt designfirma kaldet LoveFrom, og i en pressemeddelelse havde Ive sagt, at han så frem til at arbejde sammen med Apple “i mange år fremover”. Apple underskrev dengang en kontrakt med Ive til en værdi på mere end 100 millioner dollars.

Det er New York Times der fortæller historien, og uddyber “I de seneste uger, da kontrakten skulle fornyes, blev parterne enige om ikke at forlænge den. Nogle Apple-chefer havde sat spørgsmålstegn ved, hvor meget virksomheden betalte Ive, og var blevet frustrerede, efter at flere af virksomhedens designere havde forladt virksomheden for at gå over til Ives firma. Ive ville have frihed til at tage imod kunder uden at have brug for Apples godkendelse”

Annonce:

Fremover vil Apples COO Jeff Williams fortsætte med at lede Apples designteams. Og nu er en æra for Apple, der startede i 1992 endelig slut.  Ive’s designs stod bag mange af Apples mest ikoniske hardwaredesigns, herunder iMac, iPhone og iPod.

Annonce:
Forrige artikelNothing Phone 1 er en mellemklasse-telefon med interessant design
Næste artikelInflationen ændrer vores købsvaner for elektronik
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.