Forside Baggrund

Ny NVIDIA Shield-feature gør det sjovere at se film om aftenen

-
(Foto: Erik McLean/Unsplash/NVIDIA)

Med den ny, intelligent feature behøver du ikke længere skrue op og ned hele tiden for at undgå at vække resten af huset.

Hovedtelefoner er en gave til filmfans, der gerne lige snupper et par timer i selskab med Hollywoodstjernerne, inden de går på puden. Og især, hvis der er børn i hjemmet, der går tidligt i seng, og måske en ægtefælle, der skal tidligt op.

Men hovedtelefon-løsningen har nogle ulemper. Hvis nu ægtefællen ikke skal tidligt op, og det kun er børnene, der skal beskyttes mod højlydte eksplosioner, kræver det to sæt hovedtelefoner. Og så skal man enten have gang i en splitter (hvilket ikke nødvendigvis er godt for lydkvaliteten) eller en dedikeret hovedtelefon-forstærker.

Annonce:

Og det er naturligvis endnu værre med trådløse hovedtelefoner, for selv hvis ens udstyr kan understøtte to Bluetooth-headset, skal man nok regne med at der kommer en vis forsinkelse og at dialog-synkroniseringen ryger sig en tur.

Men hvis ens primære streamingkilde er en NVIDIA Shield, er der nu en anden løsning på banen, der slet ikke involverer hovedtelefoner. I den nyeste version af Shield-softwaren, der netop er landet, kan natteravne med filmfan-tendenser nu i stedet gøre brug af funktionen ’’Night Listening’.

Ikke bare en limiter

Det er en løsning, som man kan undre sig over, at flere streamingbokse og smart-TV-interfaces ikke har implementeret. Den gør nemlig præcis det, som man har behov for, når man ser film i stilhed: Den sørger for, at lydniveauet aldrig bliver for højt.

Men det sker ikke bare med en øvre grænse for lydniveauet. Nej, funktionen overflødiggør i stedet den evige skruen op og ned for lyden, der foregår, når man for eksempel ser en action-film sent om aftenen. Man skruer ned, når der er højlydte eksplosioner og skudsekvenser, men når så filmen har en periode med dialog, er man nødt til at skrue op igen for at høre, hvad der bliver sagt.

Det er denne forskel, som Night Listening udjævner. Den sørger for at dæmpe de kraftigste udsving i lyden, og skrue op for dialogen, når det er nødvendigt. Nu er der måske nogle, der vil sige ”er det ikke bare en limiter-funktion i stil med den, mit TV allerede har ombord?”

Og nej, det er ikke tilfældet. Sådanne limiter-funktioner har det med for eksempel at blive ved med at skrue op, når der er helt stille på lydsporet, så man pludselig føler sig overvældet af hvid støj, når helten lister rundt i en bygning for at fange skurken. Night Listening kigger i stedet intelligent på filmens lydspor og er mere præcis i sit valg af dæmpningsøjeblikke.

Har du en NVIDIA Shield kan du finde Night Listening mode under enhedens lydindstillinger. Surround-lyd slås fra, når du aktiverer funktionen.

Annonce:
Forrige artikelSelvkørende taxier blokerede San Francisco-trafik i timevis
Næste artikelSe lige kameraet på den her Xiaomi-telefon
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.