Forside * Featured

Stor prisstigning på Amazon Prime

-

Amazon hæver priserne på Prime i Europa med op til 43% om året

Amazons fordelsprogram, Prime, står overfor en voldsom prisstigning. Amazon hæver priserne med op til 43% i Europa.

Annonce:

Et abonnement på Amazon Prime giver bl.a. adgang til streamingtjenesterne Amazon Prime Video og Amazon Music Prime, sammen med fri fragt på ordrer i netbutikken.

Som årsag angiver Amazon de stigende priser grundet inflationen.

“Årsagerne til ændringen er generelle og væsentlige stigninger i de generelle omkostningsniveauer på grund af højere inflation, som påvirker de specifikke omkostninger til Prime-tjenesten i dit land, og som er baseret på eksterne omstændigheder, som vi ikke har indflydelse på”, fortæller Amazon i en email til kunderne.

Amazon har ikke en dansk afdeling. Danske kunder hører under Tyskland, og her bliver prisstigningen på 30% for et årsabonnement på Prime.

“Fra den 15. september 2022 vil prisen for det månedlige Prime-medlemskab stige fra 7,99 € til 8,99 € (inkl. moms), og prisen for det årlige Prime-medlemskab vil stige fra 69,00 € til 89,90 € (inkl. moms)”, fortæller Amazon til danske Prime-kunder tilknyttet den tyske afdeling.

Prisstigningerne kommer i samme måned som Amazon har premiere på verdens dyreste tv-serie, LOTR The Rings of Power, som angiveligt har kostet knap 3,4 milliarder kroner at producere, for sæson 1 alene, og der er planlagt 5 sæsoner.

Ved siden af de markant øgede udgifter til serieproduktion, så har Amazon har også investeret i dyre sportsrettigheder i Storbritanien.

 

Nye priser

Magasinet The Verge har samlet de nye årspriser for flere europæiske lande:

  • Storbritanien: Fra £79 til £95, en stigning på 20%
  • Frankrig: Fra €49 til €69,90, en stigning på 43%
  • Tyskland: Fra €69 til €89,90, en stigning på 30%
  • Italien: Fra €36 til €49,90, en stigning på 39%
  • Spanien: Fra €36 til €49,90, en stigning på 39%

I USA hævede Amazon for få måneder siden prisen på Prime fra $119 til $139 om året.

De nye europæiske priser gælder fra 15. september.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.