Forside Nyheder

’Stranger Things’ får en spin-off…og bliver til et teaterstykke

-
(Foto: Netflix)

Duffer-brødrene har knyttet endnu tættere bånd til Netflix og er blandt involveret i Stephen King-filmatiseringer og opdatering af en populær anime- og manga-serie.

Der er ikke ret meget tvivl om at selv om Netflix stadig sidder på toppen af listen over streamingtjenester, så skal de nu slås en hel del mere for deres topposition. Og derfor holder de fast i deres guldæg, så godt de kan.

Hvis du skulle være i tvivl, er ’Stranger Things’ og de to brødre bag serien netop sådan et guldæg. Netflix har netop meldt ud, at streamingtjenestens brugere tilbragte 1.15 milliarder timer med at se fjerde sæson af serien i løbet af de første 28 dage, den var tilgængelig. Kun én serie har gjort det bedre, med 1.65 mia. timer på de første 28 dage – .Squid Game’

Annonce:

Skaberne af ’Stranger Things’, Duffer-brødrene (med fornavnene Matt og Ross) har også netop været ude med en annoncering. De står side om side med Netflix og siger, at de nu vil udvide samarbejdet med streamingtjenesten ud over ’Stranger Things’, der slutter med den næste og sidste sæson, når den lander.

Som det ofte er tilfældet med serie-succeser, bliver sidste sæson af ’Stranger Things’ ikke det sidste vi hører fra seriens univers. Der er en spin-off-serie under udarbejdelse, men der er foreløbig ikke ret meget nyt om, hvad den kommer til at handle om. Det bliver dog en live-actionserie, forlyder det.

På de skrå brædder

Denne serie skal produceres af Duffer-brødrenes nye produktionsselskab, der meget passende hedder Upside Down Pictures. I en pressemeddelelse fra Netflix hedder det, at Upside Down Pictures skal lave indhold eksklusivt til Netflix, og at selskabet vil blive ledet af producer-veteranen Hilary Leavitt, der har stået bag to andre Netflix-succeser, ’Ozark’ og ’Orphan Black’.

Brødrene bag ‘Stranger Things’, Matt og Ross Duffer (Foto: Netflix).

Ud over en spinoff-serie kommer der også et måske lidt uventet skud på ’Stranger Things’-
stammen, nemlig et teaterstykke. Og så kunne man jo nok blive lidt bekymret for kvaliteten, men teaterstykket er i endog meget gode hænder. Det skal instrueres af Stephen Daldry, der ud over at have arbejdet på ’The Crown’ også har været involveret i teaterfænomenet ’Billy Elliott’.

Men som nævnt rækker Netflix’ nyopdaterede samarbejde med Duffer-brødrene ud over ’Stranger Things’. Netflix har nemlig bedt Duffer-brødrene genoplive en liveaction-version af manga- og anime-serien ’Death Note’, som Netflix allerede præsenterede i en filmudgave i 2017. Sidstnævnte blev dog ingen succes, så nu prøver de igen.

Måske endnu mere spændende er det, at Duffer-brødrenes produktionsselskab også skal stå bag en serie baseret på Stephen King og Peter Straubs bog ’The Talisman’. Dette arbejde har faktisk været i gang siden sidste år, men med oprettelsen af produktionsselskabet Upside Down Pictures er det lykkedes at hyre Jeffrey Addis og Will Matthews til at stå for den nye serie. Dem kender vi fra ’Dark Crystal: Age of Resistance’.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.