Forside Nyheder

House of the Dragon slog Stranger Things og crashede serverne

-
(Foto: HBO Max/Warner Bros. Discovery)

De amerikanske tal for premieren på HBO Max’ ’Game of Thrones’-spinoff kan ikke andet end at sætte smil på læberne hos streamingtjenesten.

Så er de første statistikker for ’House of the Dragon’-premieren søndag begyndt at rulle ind, og de første tal kommer naturligvis fra HBO Max’ eget hjemland, USA. Hvis disse tal er reprænsentative for, hvordan det gik i resten af verden, bør der være optimisme at spore hos HBO Max.

Ifølge Samba TV, der måler, hvor mange mennesker, der ser indhold på en større skærm (altså mere eller mindre alt andet end smartphones) var der 2,6 millioner amerikanere, der så premiereafsnittet søndag lokal tid.

Annonce:

Det er det højeste antal seere på en enkelt dag til nogen som helst film eller tv-serieafsnit i 2022 indtil videre – på både streaming og abonnementsbaseret kabel-tv. Det skriver Deadline. Og det er altså som nævnt uden at tælle de mennesker med, der har set afsnittet på en smartphone, hvilket der nok skal være en del unge mennesker, der har gjort.

Dermed var der over dobbelt så mange, der overværede premieren på ’House of the Dragon’, som der så sæsonpremieren på ’Stranger Things 4’ på premieredagen. Og det var ellers et brag af et hit for Netflix med 1,2 millioner seere i USA.

Nedbrud

Den eneste serie, der kommer tæt på, er også fra HBO. Det er ’Euphoria’, der tilbage i januar trak 2,4 millioner amerikanske seere på tværs af alle platforme til premieren på anden sæson (her er smartphones altså talt med) og som dengang satte rekord for HBO Max. En rekord, der altså nu er slået.

Når en serie-premiere er så populær, sker der næsten altid en eller anden form for servernedbrud. Et eller andet sted i økosystemet er der som regel nogen, der ikke har skruet forventninger til trafikken højt nok op. Det var også tilfældet med ’House of the Dragon’.

Ifølge Washington Post måtte tusindvis af amerikanere ty til workarounds som f.eks. at oprette en ny profil for at se afsnittet. HBO Max foreslog også at slå undertekster fra eller geninstallere app’en. Det viste sig, at de mennesker, der havde problemer, stort set alle brugte en Amazon Fire TV-stick af en eller anden art.

Der er i skrivende stund ikke kommet en officiel forklaring, men meget tyder på, at problemet opstod, når HBO Max-app’en skulle skifte over fra katalog-serverne til at streame selve afsnittet, hvilket sker fra servere, der som regel er placeret tættere på brugeren for at nedbringe lag-tid. Mange brugere oplevede nemlig at kunne streame den trailer for kommende indhold, HBO havde sat foran premiereafsnittet, men når selve afsnittet gik i gang, crashede app’en.

Vi venter stadig på officielle tal fra HBO og moderselskabet Warner Bros. Discovery angående premierens globale popularitet. Uanset hvad kan det blive en flot svanesang for HBO Max, der forventes at forsvinde som selvstændig app, når sammenlægningen med Discovery+ bliver endelig.

Annonce:
Forrige artikelDengang et musiknummer fik computere til at gå ned på stribe
Næste artikelGoogle TV bliver hurtigere og får mere plads
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.