Forside Produkter Mobil

TDC Net siger farvel til 3G

-

For at kunne tilbyde det bedst mulige mobilnet i hele landet øger TDC NET nu pladsen til de hurtigere teknologier 4G og 5G ved at udfase 3G i starten af 2023.

Streaming, møder over digitale tjenester og nyhedsopdateringer er blot nogle af de mange mobile aktiviteter, der gør, at mobiltelefonerne ikke ligger stille i danskernes lommer. Gennem de seneste år er danske forbrugere og virksomheders behov for højhastighedsmobilnetværk vokset stødt, og bare i 2021 steg danskernes dataforbrug med 30 procent.

Annonce:

For at imødekomme det stigende mobildatabehov annoncerede TDC NET derfor i december 2020, at selskabet ville udfase 3G-netværket ved udgangen af 2022 for at give plads til hurtigere mobilteknologier. Forberedelserne er i gang, og i starten af 2023 slukker TDC NET for 3G-netværket.

”For TDC NET er det helt centralt, at vi kan tilbyde det bedst mulige mobilnet i Danmark. Der er brug for en stærk mobil infrastruktur, der kan håndtere det stigende forbrug af mobildata. Derfor investerer og optimerer vi løbende mobilnetværket for at kunne imødekomme det behov. Som led i det udfaser vi nu 3G for at øge mobilnettets hastighed og skabe mere kapacitet via de hurtigere 4G- og 5G-netværk. Vi har de seneste år rullet 5G ud i hele landet og har i dag det bedst dækkende 5G-netværk i Danmark,” siger kommerciel direktør i TDC NET Robert Dogonowski i en pressemeddelelse til recordere.dk

For TDC NET udgør 3G data i dag under en procent af den samlede mængde datatrafik. På samme vis er tale over 3G-netværket faldet markant de seneste år. I en række lande har man allerede udfaset 3G-teknologien, og herhjemme har flere teleoperatører planer om det samme. Skulle man eje en ældre mobiltelefon, vil det dog fortsat være muligt at gøre brug af TDC NET’s landsdækkende 2G-netværk til tale og basale datatjenester.

Når TDC NET vinker farvel til 3G rammer det også alle de udbydere der tilbyder telefoni og data via TDC NET’s antenner. Det vil bl.a. være Telmore, YouSee, Eesy og andre.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.