Forside Produkter Mobil

TEST: Samsung Z Fold4 – Den bedste foldbare Android smartphone

-

Samsung er på 4. generation af deres Fold familie, og nu får danskerne også det bedste chipset fra Qualcomm hvis de vælger at købe den enorme Z Fold4 fra Samsung. Vi har testet den nye super-foldbare.

Vi er nu på 4. generation af den foldbare phablet Samsung Galaxy Z Fold. Telefonen har fra starten været et populært valg for forretningsfolk der gerne vil have en Android smartphone, der giver mulighed for en enorm skærm, men samtidig også kunne ligge i lommen.

Galaxy Z Fold4 kommer nu med Snapdragon chipset i Danmark, og er blevet forbedret på flere områder. Vi har testet den nye foldbare fra Samsung.

Annonce:

 

Samsung Galaxy Z Fold4

Udpakning og design

Samsung Galaxy Z Fold4 kommer i en lille æske, der udover telefonen indeholder et USB-C kabel og en SIM-pin. Udover det, er der kun nogle mindre dokumenter, som man ikke behøver at læse. Der er ingen oplader med, og det betyder at har du ikke en ordentlig USB-C oplader, så skal du af med nogle hundrede kroner mere, end de 14-15.000 du allerede har betalt for telefonen.

Z Fold4 kommer i farverne Graygreen, Beige og Phantom Black, og modellen vi testede var i Beige og kom med 12GB RAM og 256GB lagerplads.

Samsung Galaxy Z Fold4 er en af de to foldbare modeller fra Samsung, hvor Z Flip foldes som en clamshell (musling), så foldes Z Fold4 på langs, og når du åbner den går du fra en 6,2” telefonskærm til 7,6” mini-tablet.

Designet er anderledes end nærmest alle andre smartphones, fordi Z Fold4 sammenfoldet, mest af alt minder om to telefoner oven på hinanden.

På venstre side finder man hængslet der samler skærmen når du åbner telefonen op, og på højre side har du en tænd/sluk knap med indbygget fingeraftrykslæser og en knap til lydstyrke. På venstre side når telefonen er åbnet, har du sin Dual SIM skuffe. I top og bund finder du højttalere ligesom du i bunden finder et USB-C stik.

Designet er en smagssag, men når det gælder funktionalitet er designet genialt. Du har en skærm når telefonen er foldet sammen, og du har en kæmpeskærm når skærmen er foldet ud.

Samlekvaliteten er rigtig god, og man kan godt mærke at Samsung har stor erfaring i at lave solide holdbare foldbare smartphones. Hængslet på Z Fold4 virker super stærkt, og hverken når telefonen er foldet sammen eller foldet ud føles telefonen super stabil. Der er intet der knirker eller på nogen måde antyder at Z Fold4 er samlet på midten. Dog skal det siges at Samsung stadig har en fold i den store skærm når den er foldet ud. Jeg ved ikke om det er teknisk muligt at løse, men den er tydelig at mærke og se når man holder telefonen i flere vinkler.

Z Fold4 har iøvrigt en IPx8-certificeringen, som gør at mobilen er vandafvisende og sammen med den gode samlingskvalitet bør man ikke være bange for at ødelægge telefonen ved normal daglig brug, heller ikke i regnvejr. Telefonen vejer i øvrigt 263 gram, og måler 130,1 x 155,1 x 6,3 mm i åben tilstand og 67,1 x 155,1 x (14,2-15,8) mm i foldet tilstand.

 

Samsung Galaxy Z Fold4

Skærmen: Der er jo hele to på Z-Fold

Samsung Galaxy Z Fold4 kommer med hele to skærme. Når telefonen er lukket sammen, så har du en 6.2” (904 x 2316 pixels / 23.1:9). Cover skærmen er Dynamic AMOLED 2X med 120Hz skærmopdatering, og er beskyttet af Corning Gorilla Glass Victus+.

Den store skærm er 7.6” (1812 x 2176 pixels / med 90.9% screen-to-body ratio). Skærmen er en holdbar Dynamic AMOLED 2X, 120Hz, HDR10+, 1200 nits (peak), og det kan mærkes at Samsung virkeligt har fået blæs på lysstyrken, hvis du bruger skærmen i meget stærke lysforhold.

Jeg husker stadig da den første Z Fold kom på markedet, der havde Samsung en underlig lille skærm på forsiden. Det har med de nyere modeller været løst, og den 6.2” store skærm giver et godt billede, omend dens format giver problemer med enkelte apps, der endnu ikke er optimeret til 23.1:9 formatet. Til gengæld er formatet godt, når du har et tastatur aktivt, fordi det aflange format giver mere skærmplads over tastaturet.

 

Når du har foldet den 7.6” store skærm ud, er det du rigtigt får glæde af telefonen. Du har plads til at køre flere apps, og når du bruger en webbrowser, har du rigeligt med plads til både at læse tekst og se fyldestgørende billeder på skærmen. Personlig er jeg vild med den gode plads der er. Dette gælder f.eks. også når jeg bruger Telegram Messenger, hvor jeg kan have både kontakter og chat kørende samtidigt. Og der er jeg vild med at jeg kan folde skærmen let, så den ene halvdel er tastatur og den anden del er chatten jeg er i gang med.

 

Samsung Galaxy Z Fold4

Begge skærme fungerer rigtigt godt, men det naturligvis den store foldbare skærm der gør man skal købe en Z Fold4. Der kan du køre op til 4 apps samtidigt i et grid-layout, og på den store skærm kan du også vælge og tilkøbe en Samsung S Pen, som du så kan bruge på samme måde som det kendes fra Notes familien. Desværre følger den ikke med, og der er ikke plads til den i telefonen, så den skal enten ligge i lommen, eller i et specielt cover som skal købes ved siden af.

Jeg har testet skærmene i klart sollys og der er ingen tvivl om at det især er den store foldbare skærm, der klarer sig bedst, men begge kan let læses og bruges selv i klart sollys. Og ser du Netflix på din smartphone, understøttes HDR10+, så du kan se kontrasterne bedre på de film og serier, der understøtter det.

 

Ydelse – Snapdragon chipset fra øverste hylde

Samsung Galaxy Z Fold4 kommer med Qualcomm Snapdragon 8+ Gen1, der har fået et kæmpe løft på både grafik og cpu-ydelse, samtidigt med at den også bruger mindre batteri end sin forgænger. Helt præcist får du omkring 59% bedre grafisk ydelse og 14% mere performance på CPU.

Vi har testet Z Fold4 med Geekbench 5, og der yder telefonen 1.321 på single-core, og 3.911 på multi-core. På intet tidspunkt føles Z Fold4 langsom, den har rigeligt med RAM (12GB) til multitasking, og de 256GB lagerplads bruger UFC 3.1, så start af programmer sker rigeligt hurtigt.

I det hele taget er samspillet mellem hurtigt chipset, og høj opdateringshastighed på skærmen kombineret med Samsungs gode 5G antenner et “match made in heaven”, hvor du hurtigt kan hente og sende data, og samtidigt scrolle igennem lange mails og store regneark på den store skærm, så der er ingen tvivl om at leder du efter en solid arbejdstelefon, så bør du kigge på Z Fold4.

Ydelsen fejler heller ikke noget ved spil, så har du brug for en pause fra arbejde, kan den sagtens bruges til det.

Ydelsen på Samsung Galaxy Z Fold4 er klart godkendt.

 

Samsung Galaxy Z Fold4

Batteri

Samsung Galaxy Z Fold4 kommer med et 4.400 mAh Li-Po batteri, der kan oplades både trådløst og via USB-C kabel. På den kablede opladning kan du oplade med op til 25W, og det tager ca. 30 min. at oplade telefonen til 50%. Og ønsker du bruge trådløs Qi-opladning kan du oplade telefonen med 15W.

Du kan også bruge omvendt trådløs opladning, så du f.eks. kan oplade dine trådløse in-ear hovedtelefoner fra din telefon. Den kan oplade med 4.5W.

Jeg er ikke imponeret over hastigheden, men da jeg nærmest altid oplader natten over, så gør det mig ikke så meget, men er man på farten og har brug for et hurtigt batteri pit-stop, så gør man klogt i at have købt en god USB-C oplader, der kan levere de understøttede 25W.

Jeg ville ønske at Samsung havde været mere ambitiøse med opladningen – Men kan sagtens forstå at man går efter de sikre protokoller, i stedet for at abe efter kineserne, der i dag kan gå fra 0 – 100% på under 30 min. Men, håber at Samsung finder modet til måske at komme tættere på de 50W næste gang.

 

Samsung Galaxy Z Fold4

Hvordan virker den som telefon?

Samsung Galaxy Z Fold4 er en fantastisk telefon. Du får plads til 2 Nano-SIM, og så understøtter Samsung også e-SIM, så du har rigeligt kombinationsmuligheder der passer præcist det behov du måtte have for SIM-Kort.

Du får 5G netværk der passer til Danmark, og så har de indbyggede antenner en rigtig god dækning. Vi testede med Telmore (TDC Net), og der oplevede vi både gode datahastigheder og samtale-kvalitet i de uger vi har testet telefonen.

På trådløse forbindelser får du Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e, dual-band og muligheden for Wi-Fi Direct hotspot til datadeling. Oven i det kommer telefonen med Bluetooth 5.2 med understøttelse af A2DP, LE og aptX HD.

Så som telefon, så fungerer Samsung Galaxy Z Fold4 bare fantastisk. Skal vi lige vende lommefaktoren, så skal du ikke forvente at have den i forkommen hvis du har tight-jeans på. Det er ikke en lommevenlig telefon for folk med små lommer.

 

Android 12L og One UI 4.1.1 fra Samsung

Samsung Galaxy Z Fold4 kommer med Android 12L, der er en speciel version af Android der fungerer bedre på telefoner med store skærme, og så har den ligesom andre Samsung Android mobiler Samsung’s One UI, der er en rigtig god og ren version af Android brugerfladen.

Samsung har stadig samarbejde med Microsoft og Netflix, og installerer en række apps på telefonen, som du så enten kan vælge at bruge eller slette selv.

OneUI 4.1 er stadig en rigtigt god brugerflade til Android, og det mørke tema i One UI er stadig et af de bedste på Android i min optik, men hvis jeg skal komme med et kritikpunkt på One UI som efterhånden begynder at irretere mig, så er det de bedagede ikoner som Samsung selv bruger til deres medfølgende apps. Det er nu ikke noget der trækker ned, da jeg bruger de færreste af dem, men det ville klæde Samsung at give deres app ikoner et løft ind i 2022.

Men Samsung giver stadig en af de bedste Android oplevelser på markedet.

 

Kamera

Samsung Galaxy Z Fold4 kommer med masser af kameraer. Der er selfie-kamera på forsiden af telefonen, og der er også et selfiekamera under den store skærm når telefonen er foldet ud. Oven i det kommer den med tre objektiver på bagsiden af telefonen.

De tre kameraer på bagsiden af telefonen er et 50 megapixels, f/1.8 hoved-kamera, et ultravidvinkel kamera på 12 megapixels, f/2.2 (122 grader), og et

telefoto kamera på 12 megapixels, f/2.4. De to selfie-kameraer er på henholdsvis 10 megapixels, f/2.2 og 4 megapixels, f/1.8.

Kamera app’en er den vi kender fra alle Samsung Android modeller, og en har masser af gode funktioner. På videosiden kan du optage i op til 8K/24, så det er muligt at få masser af detaljer med i videoen.

Nedenfor er der en række eksempler på billeder og selfies tager med Samsung Galaxy Z Fold4. Bemærk at billederne er skaleret og komprimeret til visning på web.

Samsung Galaxy Z Fold4 tager rigtigt gode billeder, og det gælder også video.

 

Konklusion

Jeg er vild med Samsung Galaxy Z Fold4. Det er en super lækker arbejdstelefon, som giver dig en masse skærmplads at arbejde på, og så har den to rigtigt gode skærme.

Det er nu ikke en telefon jeg selv ville købe, men det ændrer ikke ved at Samsung Galaxy Z Fold4 er den bedste foldbare telefon du kan købe på markedet lige nu.

Vil du gerne have en mindre foldbar Android Smartphone, bør du tage et kig på Samsung Galaxy Z Flip4 i stedet. Men vil du gerne have en lynhurtig Android mobil med stor skærm og masser af hestekræfter, så bør du kigge på Z Fold4.

Vi kvitterer med en flot karakter, hvor vores største anke er opladningshastighed, og det bør være det mindste problem for de fleste.

Pris og tilgængelighed

 • Galaxy Z Fold4 (256GB) kr. 13.999,-
 • Galaxy Z Fold4 (512GB) kr. 14.999.

Begge modeller er til salg nu, og kan købes hos flere fysiske og online forhandlere. Du kan se aktuel dagspris her.

 

Specifikationer

 • Skærm:
  • åben: 7,6”, 120 Hz, Dynamic AMOLED
  • lukket: 6,2”, 120 Hz, Dynamic AMOLED
 • Batteri: 4.400 mAh
 • Hukommelse:
  • 256, 512 GB eller 1 TB
 • RAM: 12 GB
 • Lyd: Stereohøjttalere, Dolby Atmos, Sound by AKG
 • Kamera:
  • Hovedkamera: 50 megapixels, f/1.8
  • Ultravidvinkel kamera: 12 megapixels, f/2.2, 122 grader
  • Telefoto kamera: 12 megapixels, f/2.4
  • Frontkamera: 10 megapixels, f/2.2 + 4 megapixels, f/1.8
 • Styresystem: Android 12 med One UI 4.1.1
 • Processor: Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1
 • Bluetooth: 5.2
 • Wi-Fi: Op til Wi-Fi 6E standard
 • Vægt: 263 gram
 • Dimensioner
  • åben: 130,1 x 155,1 x 6,3 mm.
  • lukket: 67,1 x 155,1 x (14,2-15,8) mm.
 • Sikkerhed: Fingeraftrykssensor på siden
 • Overholder IPx8-klassificering
 • Opladning:
  • 25 watt hurtigopladning med kabel
  • 15 watt trådløs opladning

Samsung Galaxy Z Fold4

8.5
Design 7.5
Ydelse 9.5
Skærm 9.0
Kamera 9.0
Batteritid / Opladning 8.0
Pris (Value for Money) 8.0

Plus

 • Virkelig gode skærme
 • Rigtigt godt kamera
 • Fantastisk ydelse

Minus

 • Langsom opladning
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.