Forside * Nyheder

To nye smarture og et nyt armbånd fra Fitbit

-
Den nye version af Fitbits topmodel, Sense 2 (Foto: Fitbit).

Sense 2 og Versa 4 får Google Pay- og Google Maps-integration, men i lighed med resten af Fitbits produkter kan de stadig bruges med både iOS og Android.

For tre uger siden bragte vi her på siderne en nyhed, der viste nyligt lækkede billeder af kommende modeller fra Google-ejede Fitbit. Det var især Inspire-, Sense-, og Versa-serierne, der tilsyneladende havde fået en overhaling. Men der var naturligvis kun tale om lækkede billeder, og det var småt med de tekniske detaljer.

Nu har Fitbit imidlertid løftet sløret for nyhederne helt officielt og det første, vi kan konstatere, er at de lækkede billeder repræsenterede virkeligheden. De stemmer overens med de officielle billeder, vi nu har fået at se.

Annonce:

En af de største nyheder for de to nye smartursmodeller, Sense 2 og Versa 4, er at integrationen med Google nu ser ud til at tage fart. De to fitness-ure får nu Google Wallet ombord, så Google Pay kan bruges fra uret. Det gør det unægtelig lidt nemmere, hvis du lige skal forbi kiosken på vej hjem under løbeturen.

Der kommer også integration med Google Maps, sådan at navigations-instrukser bliver vist på uret, hvilket måske kan være praktisk, hvis fitness-træningen inkluderer lange cykelture ad mindre kendte veje ude i landskabet.

Holder strøm i dagevis

Topmodellen, Sense 2, får nu også mere fokus på stresshåndtering. I lighed med Fitbit Charge 5 får Sense 2 nu en EDA (Electro-Dermal Activity)-sensor ombord. Det er en sensor, der måler bittesmå ændringer i kroppens naturlige electricitet på huden, der blandt andet finder sted, når du sveder.

De nye modeller fås i en række friske farver, inklusive smarturet Versa 4 (Foto: Fitbit).

Håndsved, også kendt som klamme hænder, er et velkendt stress-symptom, og det er derfor, lignende sensorer har været brugt i løgnedetektorer i årtier. Men i Sense 2 bruges sensoren altså primært til at måle dit stressniveau, og uret bruger sammenkører naturligvis disse data med bl.a. pulsrate for at fastslå, hvor stresset du er.

Der er kun små ændringer at finde i designet, men en af de vigtigste for Fitbit-fans, er at knappen på siden er kommet tilbage på Versa 4. Den havde Fitbit ellers fjernet på forgængeren, men det var åbenbart ikke ret populært blandt brugerne. Batterilevetiden på begge smarture skulle kunne komme op på 6 dage, selv når visse af sensorerne er slået til hele tiden.

I den billigere ende har Fitbit også annonceret Inspire 3, der efterhånden ligger et sted mellem fitness-armbånd og smartur. Ligesom de to andre modeller kan den holde øje med puls og hjerterytme kontinuérligt, men kan alligevel køre i hele 10 dage uden at skulle lades op ifølge Fitbit.

Fitness-trackere er ikke længere blot armbånd, men begynder mere og mere at ligne smarture, ligesom Fitbits billige Inspire 3 (Foto: Fitbit).

Inspire 3 er grundet den lille skærm mere afhængig af den medfølgende Fitbit-app. Sidstnævnte – og dermed stort set alle Fitbit-produkter – fungerer på både iOS og Android, hvilket gør Fitbit til et neutralt alternativ til Wear OS-ure og Apple Watch, til trods for at brandet er ejet af Google. De nye ure fås i en række nye, friske farver, der kan ses på Fitbits website.

Sense 2 koster 2.299 kroner, Versa 4 koster 1.799 kroner, og Inspire 3 koster 699 kroner. Alle tre kan forudbestilles nu. De to smarture er klar til levering 29. september, mens Inspire 3 kommer allerede 15. september.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.