Forside Nyheder

Første trailer for HBOs TV-version af ’The Last of Us’

-
Pedro Pascal og Bella Ramsey i rollerne som Joel og Ellie i ‘The Last of Us’ (Foto: HBO).

Spillet bliver til en TV-serie i begyndelsen af 2023, ti år efter, det første gang tog verden med storm.

Med mindre, du er dedikeret gamer, ved du næppe at 26. september er den officielle ’The Last of Us’-dag. Spilserien, der tog sin begyndelse i 2013, er blevet så stort et fænomen, at et helt community af fans verden over nu fejrer denne dag på samme måde som Star Wars-fans fejrer 4. maj som deres ’Star Wars Day’.

Af samme grund kan det næppe undre, at HBO valgte netop ’The Last of Us’-dagen i går til at slippe den første, rigtige trailer ud for den kommende serie baseret på spillet. Og dermed er banen kridtet op til at langt flere kan opdage, hvad de førnævnte fans elsker så højt.

Annonce:

For de, der ikke kender spillet, er ’The Last of Us’ en farlig rejse gennem et postapokalyptisk USA. Det har vi naturligvis hørt før, når det gælder store spilserier, og der er da også genkendelige træk ved historiens baggrund: En særlig, muteret svampeart forvandler mennesker til aggressive væsener, der kaldes The Infected, og de få overlevende i USA gør alt i deres magt for at overleve – inklusive at glemme alt om altruisme overfor deres medmennesker.

Men det, der gør ’The Last of Us’ anderledes end de fleste andre zombie-apokalypse-spil og -serier, er stemningen i spillet, den skarpe fokus på at fortælle en god historie, samt forholdet mellem de to hovedkarakterer, Joel og Ellie. Sidstnævnte er en teenagepige, der viser sig at være immun overfor de muterede svampesporer, og den voksne Joels opgave er derfor at få hende i sikkerhed.

Star Wars- og Game of Thrones-stjerner i hovedrollerne

Siden lanceringen har spillet både været igennem en remaster og remake til henholdsvis PS4 og PS5. I 2020 kom så ’The Last of Us II’, der landede netop som COVID-19-pandemien rasede, hvilket kun gjorde den postapokalyptiske stemning endnu mere fremtrædende.

Spillet var så stort et hit fra begyndelsen, at der blev arbejdet på en film baseret på spillet allerede fra 2014, et år efter udgivelsen. Maisie Williams, kendt som Arya Stark, fra ’Game of Thrones’ ville gerne spille Ellie, men efter manuskriptet blev færdigt, endte filmen i dødvande, eller hvad der i Hollywood kaldes ”development hell”. En animationsfilm skulle derudover have bundet etteren og toeren sammen, men det skete aldrig.

Men nu kommer der altså en HBO-serie baseret på spillet. Den har ’The Mandalorian’-stjernen Pedro Pascal i rollen som Joel og Bella Ramsey i rollen som Ellie. ’Game of Thrones’-fans husker formentlig Ramsey for hendes imponerende præstation som den kun 10-årige Lyanna Mormont, der er overhoved i House Mormont of Bear Island.

Traileren ser både ud til at fange stemningen fra spillet og skabe en ny stemningsoplevelse for de, der ikke har haft fornøjelsen af spillet endnu. Serien skulle lægge sig tæt op ad spillet i visse sekvenser, men også tilføje nye elementer. Den får premiere, som det kan ses herunder, i begyndelsen af 2023.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.