Forside Baggrund

For første gang er en bruger af pirattjenester dømt

-
Foto: Shutterstock.com

En mand er dømt for piratkopiering og ulovlig deling af film. Det er første gang at en bruger har fået en dom.

En bruger af fildelingstjenester blevet dømt for ophavsretskrænkelser, og det er første gang at der falder dom overfor en bruger. Det skriver Rettighedsalliancen i en udmelding.

Hidtil har det været bagmænd af piratkopiering og ulovlig fildeling som er blevet stillet til ansvar for deres rolle i de tjenester som brugerne deler film igennem. Men nu er man også gået efter en bruger, og vundet i retten.

Annonce:

Manden er her d. 1. september blevet idømt 30 dages betinget fængsel, ulovlig kopiering og deling af tv-serier og film. I blandt var der 40 danske film.

Brugeren blev i 2020 anmeldt, for at have kopieret og delt film på den nu lukkede tjeneste DanishBits. I alt er han noteret for at have delt 800 tv-serier og film på flere tjenester. Han tilstod bl.a. også deling af 40 danske film på den svenske fildelingstjeneste SuperBits.

“Vi har i årevis råbt op og stået forsvarsløse, når vores film bliver kopieret og delt uden konsekvenser til følge. Det er enormt frustrerende for alle dem, der hver eneste dag arbejder hårdt for at skabe filmoplevelser, og det er derfor vigtigt, at NSK her leverer en effektiv indsats overfor de udfordringer med ulovlig deling, som er blevet underkendt alt for længe. Jeg er derfor meget tilfreds med sagens udfald og myndighedernes signal om, at ingen fisk er for lille”, lyder det fra Anders Kjærhauge, direktør i Zentropa, som er et af de filmselskaber hvis film ulovligt er blevet kopieret og delt.

Manden modtog dommen på 30 dages betinget fængsel, og skal betale en erstatning Rettighedsalliancen, som repræsenterer
rettighedshaverne. Erstatningsbeløbet er ikke oplyst.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.