Forside Produkter Mobil

iPhone 14 Pro / Pro Max kommer med Dynamic Island og Allways on display

-

iPhone 14 Pro familien får flere nye spændende funktioner og teknologier.

Alle rygterne om iPhone 14 Pro familien viste sig at være rigtige – Kamerahakket er blevet en aflang pille, og så kommer den med en spændende skærmfunktion omkring skærmpillen.

iPhone Pro kommer i farverne Space Black, Silver, Gold, og Purple.

Annonce:

Skærmen har som tidligere skrevet ikke længere et hak i toppen, men et pillehul til diverse sensorer og kamera. Det nye område kan dog bruges til beskeder også. Området kalder Apple Dynamic Island. Og det ser rigtigt spændende ud, og på den måde udnytter Apple et sort hul til en spændende design-idé. Området kan bruges i alle mulige apps.

Dynamic Island gør det muligt at interagere med iPhone på nye måder takket være et design, der udvisker grænsen mellem hardware og software, og som tilpasser sig løbende for at vise brugeren vigtige meddelelser, notifikationer og aktiviteter. Med introduktionen af Dynamic Island er TrueDepth-kameraet blevet redesignet, så det fylder mindre på skærmområdet. Dynamic Island er hele tiden aktiv og gør, at brugerne får nemmere adgang til betjeningsfunktioner ved bare at holde fingeren nede, men den forstyrrer ikke skærmens indhold.

Funtionaliteten kan også bruges af udviklere.

 

6,1 og 6,7″ Prodisplay med 1.600 nits (Peak 2.000 nits) Og endeligt allways on display.

Apple har endeligt taget Allways-on display, som kan gå helt ned tli 1hz i skærmopdatering, så det ikke bruger særligt meget batteri når det er slået til. Allways on bruges på hele skærmen, og ikke bare i mindre zoner.

Den nye iPhone 14 Pro familie kommer med A16 Bionic chip, der giver ekstra kræfter til bl.a. kamera og skærm.  Chipsettet kommer med 6 kerner hvoraf 2 er High-performance kerner.

Der er også ca. 50% bedre båndbredde i GPU’en på A16 Bionic. Men udover det er der ikke meget nyt i chipsettet, men som Apple så selvsikre sagde – Konkurrenterne kæmper stadig med at komme op til A13 chipset hastighed.

 

48 MP kamera

Kameraet har fået et ordentligt løft, så du kan tage endnu bedre billeder på den nye iPhone 14vPro familie. Også Pro familien har fået en 2 x forbedring på low light billeder. iPhone er allerede blandt de bedste telefon-kameraer, så det skal nok blive godt for de folk der køber en iPhone Pro for at tage billeder.

Der er også et nyt 12MP kamera på bagsiden, som er stærkt til bl.a. portrætter. Apple tilbyder også ProRAW billedkvalitet i deres kamera-app. Med ProRAW kan du udnytte de fulde 48MP i hovedkameraet.

Dette giver også mulighed for bedre digitalt zoom med de fulde 48MP. Og så kommer der også et nyt 12MP Ultra Wide kamera.

Apple har også lavet en ny LED Flash med 9 LED lys indbygget.

Pro-kamerasystemet har desuden fået følgende opgraderinger og funktioner:

  • Et nyt 12 MP ultravidvinkelkamera med 1,4 µm pixels, som giver skarpere billeder med flere detaljer og dermed forbedrer de allerede fantastiske muligheder med makrofotografering.
  • Forbedret telekamera med 3 x optisk zoom.
  • Nyt TrueDepth-kamera på forsiden med en blændeåbning på ƒ/1,9, som giver bedre billeder og videoer i svagt lys. Kameraet er for første gang udstyret med autofokus og kan derfor fokusere endnu hurtigere i svagt lys og tage gruppebilleder fra større afstand.
  • Ny adaptiv True Tone Flash med et helt nyt design bestående af ni LED-lamper, som ændrer mønster alt efter den valgte brændvidde.
  • Markante fordele med computerbaseret fotografering såsom Nat-tilstand, Smart HDR 4, Portræt-funktion med Portrætlys, portrætbilleder med Nat-tilstand, Fotostil, der kan give alle billeder et personligt præg, og Apple ProRaw.
  • Ny Action-funktion, som sikrer fantastisk flotte videoer, der tilpasser sig større rystelser, bevægelse og vibrationer, selv når der optages video midt i hæsblæsende action.
  • Filmisk funktion, som nu er tilgængelig i 4K med 30 billeder pr. sek. og 4K med 24 billeder pr. sek.
  • Professionelle arbejdsgange til video, herunder ProRes3 og end-to-end Dolby Vision HDR.

 

Pro Video i op til 4K (Pro Res)

Er du klar til at bruge rigtigt meget lagerplads på din nye iPhone 14 Pro Max, så kan du optage video i op til 4K i Pro Res opløsning, men forbered dig på at det kræver rigeligt med lagerplads. Video har Action Mode, så du får en digital stabilisering som du normalt kun opnår via en gimbal.

 

Emergency SOS via satellit

I iPhone 14 Pro familien, vil du kunne foretage et SOS kald via satellit, hvis du er i områder uden dækning. Bemærk at dette kun virker hvor der ikke er anden dækning. Apple har lavet en funktion der viser brugeren hvor den skal pege telefonen hen for at få forbindelse.

Apple har også komprimeret de beskeder der sendes, så der ikke skal bruge så meget data mens man har forbindelse. Apple har etableret relay-centre, der gør at du får kontakt med det rigtige nødcenter med det samme. Tjenesten bliver gratis i 2 år, men kan p.t. kun bruge af nordamerikanske kunder fra USA og Canada.

 

 

Pris og levering

Vi kender endnu ikke de danske priser, men iPhone 14 Pro starter ved 10.499,- DKK  og Pro Max fra 11.499,-. De kan bestilles fra 9. september, og leveres fra den 16. september.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.