Forside Produkter Mobil

LG tester 6G med hastigheder 50 gange hurtigere end 5G

-
Foto: LG / PR

LG har testet på 6G mobildata i Tyskland og med succes overført data i terahertz

En ny milepæl er nået med næste generation mobildata: 6G. Det skriver LG Electronics i en udmelding.

Det er lykkes at sende og modtage mobildata med terahertz (1 THz = 1.000 GHz) over en afstand på 320 meter udendørs.

Annonce:

Forsøget blev udført tidligere på måneden på Fraunhofer Heinrich Hertz Institute (HHI) i Berlin, Tyskland.

LG fortæller at den ny milepæl er et vigtigt skridt i retning af kommercialisering af 6G THz i både indendørs og udendørs byområder, da ‘referencecelledækningen’ for basestationer til ‘makroceller’ i byer er en afstand på ca. 250 meter udendørs.

Det er også et stort spring fra august sidste år, hvor LG viste, at det kunne overføre 6G THz-data over en afstand på 100 meter udendørs.

6G, som udnytter ultrabredbåndsfrekvenser, har en relativt kort rækkevidde og kan opleve strømafbrydelser fra transmission til modtagelse. For at løse disse problemer har LG, Fraunhofer HHI og Fraunhofer Institute for Applied Solid State Physics (IAF) i fællesskab udviklet en effektforstærker, der kan øge sendestyrken, og en modtagerforstærker med lavt støjniveau, der forbedrer kvaliteten af det indgående signal.

Sammenlignet med trådløse 5G-netværk vil 6G levere langt bedre dataoverførselshastigheder med lavere latenstid og højere pålidelighed.

 

Foto: LG / PR

“Med succesen med vores seneste demonstration er vi et skridt nærmere realiseringen af 6G-hastigheder på 1 terabit (TB) pr. sekund i både indendørs og udendørs byområder”, fortæller Dr. Kim Byoung-hoon, CTO og executive vice president hos LG Electronics, og fortsætter:

“LG vil fortsat samarbejde med forskningsinstitutter og innovatorer i branchen for yderligere at styrke sin førende position inden for 6G-teknologi. Vi forventer, at 6G vil være en vigtig drivkraft for fremtidens forretning og nye brugeroplevelser, og der er intet sted, vi hellere vil være end på forkant med udviklingen af den.”

Der går dog en del år endnu inden du behøver overveje en 6G-mobil.

LG forventer at drøftelserne om en standardisering af 6G-netværk begynder omkring 2025, og at kommercialiseringen af teknologien forventes i 2029.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.