Forside Tests

TEST: DJI Osmo Action 3

-

Vi har leget lidt med DJI Osmo Action 3-kameraet, der er et fint alternativ til GoPro.

Jeg skal måske lige advare jer om at det her er mit første action kamera og udover lidt brug af GoPro har jeg ikke den store erfaring med denne type kamera.

Annonce:

Se derfor anmeldelsen som en nybegynder første møde med et action kamera.

Ved første øjekast ligner Action 3 et GoPro, men det har nogle lidt andre features når man dykker ned i det. Den mest åbenlyse forskel er måden, hvorpå man nemt kan klikke forskellige mounts af og på.

Kameraet er magnetisk og har derudover et kliksystem, der både fungerer horisontalt og vertikalt. Det fungerer upåklageligt og har ikke svigtet en eneste gang under testen. Jeg testede bl.a på en ladcykel for fuld hammer, hvor kameraet bestemt ikke rokkede sig.

 

 

Kameraet kommer med to touchskærme, en lille skærm på fronten og en lidt større på bagsiden. Det er rart at kunne justere kameraet mens du kan se billedet, hvis du feks skal filme dig selv.

Du har naturligvis også mulighed for at se billedet via din telefon, men til en hurtig opsætning er frontskærmen effektiv.

Kameraet kommer med et beskyttende cover, så tab på jorden ikke skader kameraet. Der medfølger også en holder til at fastmontere kameraet.

Her kunne det være rart, hvis holderen ikke var forsynet med klister, men havde en sugekop, så man kunne flytte holderen til flere positioner.

For fuld udnyttelse af kameraet vil det derfor være nødvendigt at tilkøbe andre mounts alt efter, hvad du vil bruge kameraet til. Der eksisterer heldigvis en lang række mounts som ikke koster ret meget.

 

 

Billede- og lydkvalitet

Billederne fremstår skarpe og lækre ligesom billedstabilisatoren er super effektiv. Action 3 kan skyde i 4K op til 120fps og 240fps i 1080p. Især 4K er lækkert og kan sagtens gøre sig til mere professionelt brug.

En lækker detalje her er, at DJI har skabt en række produkter som spiller godt sammen, hvilket betyder, at hvis du feks både har et action 3 og en DJI drone til rådighed, så matcher billedernes kvalitet op med hinanden når du klipper det sammen.

Lyden er jeg ganske imponeret over. Det fungerer ret godt og klasser over, hvad man kan opleve fra mobiltelefonoptagelser. Vil du opgradere yderligere kan du tilslutte trådløs mikrofon. Dette har jeg dog ikke haft mulighed for at teste.

 

 

Vandtæt

Som nævnt kommer action 3 med et cover der beskytter det ved fald. Kvaliteten på både cover og kamera virker robust og i fin kvalitet. Derudover er kameraet vandtæt ned til 15 meters dybde og fungerer fra -20 til 45 graders varme.

En fin detalje er at linsen kommer med en gummiring omkring til ekstra beskyttelse. Pakken indeholder desuden en ekstra ring til reservedelslageret.

Batteritiden ved 1080p 30fps ligger på godt 2,5 time, mens kameraet kan oplades ret hurtigt på 15-20 minutter.

 

 

DJI app

Som det første bedes man installere DJI´s app, hvorfra man kan downloade og redigere optagelserne. Appen er ligesom menuerne i selve kameraet ganske lette at finde rundt i og det virker logisk bygget op.

Appen indeholder desuden en del tutorialvideoer, der både kan tjene som inspiration samt læring, hvis du famler lidt.
Det at kunne downloade optagelserne direkte i appen er virkelig rart, så man undgår at skulle tilslutte Action 3 kameraet til computeren for derefter at downloade videoerne.

Her sker det trådløst og tager ingen tid. Optagelserne gemmes lokalt på telefonen og ikke i appen. Redigeringsmulighederne minder en del om dem I måske kender fra iMovie og det fungerer godt, der er forudlavede temaer hvor du kan smide dine optagelser ind og kan lave lækre videoer osv.

Personligt foretrækker jeg dog at redigere mine videoer på computeren efterfølgende.

Konklusion

Jeg er begejstret for DJI Action 3 og kameraet har givet mig lyst til at være kreativ med mine videoer. Det giver nogle nye muligheder i forhold til feks mobiltelefonen og hvis du investerer lidt i forskellige mounts kan du virkelig lave lækkerier.

Skal jeg beklage mig over noget, skal det måske være at kameraet kun kommer med den ene mountmulighed.

Det ændrer dog ikke på at DJI Action 3 er er rigtig fint action kamera, som sagtens kan begå sig hos hobbyfolk såvel som proffer.

Karakter: 8 ud af 10

 

Annonce:
ANMELDELSE KONKLUSION
Karakter
8
Forrige artikelMicrosoft dropper SwiftKey på iOS
Næste artikelGoogle lukker Stadia
minitest-dji-osmo-action-3DJI Action 3 er er rigtig fint action kamera, som sagtens kan begå sig hos hobbyfolk såvel som proffer.
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.