Forside * Nyheder

Navneskifte: Slut med Intel Pentium og Celeron

-
Sådan mærkes computere fremover når der er en Intel-processor indeni

Pentium- og Celeron-navnene sendes på pension efter 25-30 års brug

Intel går væk fra navnene Pentium og Celeron, fremover skal den type processorer fra den store chipproducent blot hedde Intel Processor. Det skriver Intel i en udmelding.

Den nye branding, som også omfatter et nyt design til mærkning af computere med ‘Intel Inside’ (billedet ovenfor), vil kunne ses på bærbare computere fra næste år.

Annonce:

Intel vil nu fokusere på sine Core-, Evo- og vPro-brands til sine flagskibsprodukter og så bruge betegnelsen ‘Intel Processor’ i det, som Intel kalder “essentielle” produkter.

Det skal gøre det nemmere for forbrugerne at vælge computer.

“Intel er forpligtet til at drive innovation til gavn for brugerne, og vores processorfamilier på entry-level-niveau har været afgørende for at hæve pc-standarden på tværs af alle prisklasser”, forklarer Josh Newman, VP og midlertidig general manager for mobile klientplatforme hos Intel, og fortsætter:

“Den nye Intel Processor branding vil forenkle vores tilbud, så brugerne kan fokusere på at vælge den rigtige processor til deres behov”.

Pentium-navnet går helt tilbage til 1993, så når det forsvinder her fra 2023 vil det næsten have været i brug i 30 år. Dengang blev det brugt om processorer til high-end desktop-maskiner. Senere flyttede navnet til processorer til brug i mellemklasse laptops.

Celeron-navnet kom i brug fra 1998 og var dengang baseret på en Pentium II processor. I dag anvendes Celeron-processorer i vid udstrækning i Chromebooks og billige bærbare computere

Navneskiftet får ikke betydning for Core-navngivningen (som Core i7) af Intel-processorer til premium og high end computere.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.