Forside Tests

Test: Nokia T10

-

Nokias prisvenlige og lille tablet overrasker særdeles positivt

Jeg havde før denne test aldrig været i nærheden af en Nokia tablet. Nokia har for mig, indtil nu, været et brand man huskede fra fordums storhed, men også med lidt tristhed over, hvordan de totalt mistede momentum. Den indstilling må jeg dog revurdere nu, for hvor er Nokia T10 dog en dejlig budgettablet.

Annonce:

 

 

Hvad har vi at gøre med

Nokia T10 kommer med en 8 tommers skærm og er altså kun en smule større end de største mobiltelefoner på markedet.

Tablettens størrelse er rigtig fin til at surfe på nettet, den minder om en lille bog i størrelse og jeg har taget mig selv i at foretrække T10´eren hjemme i sofaen, frem for iPad eller mobiltelefon (iPhone Xs i dette tilfælde).

Det er rart at kunne sidde med tabletten i en hånd og samtidig få et lidt større billede end min telefon kan byde på.

Udover 8 tommers skærmen der har en opløsning på 800x1280p, så kører den Android 12, har 64GB hukommelse og 4GB ram.

Små højttalere i hver side fungerer uden at imponere, det havde jeg nu heller ikke forventet, og du kan da heldigvis tilslutte hovedtelefoner, enten via jackstik eller trådløst via bluetooth.

 

 

Oplevelsen

Til yngre børn er tabletten i mine øjne helt perfekt. Størrelsen passer fint til børnehænder og herhjemme har vores 6 årige datter kastet sin kærlighed på t10 fremfor hendes gamle iPad.

Selvom man ikke kan forvente samme brugeroplevelse på en tablet til omkring 1300 kr, som til de dyreste modeller, så er jeg ganske imponeret over, hvor meget man egentlig får for pengene her.

Skærmen er responsiv på ens tryk og billedet er skarpt. Tabletten er måske et my langsommere end min telefon (iPhone Xs), men den kører altså overraskende hurtigt og flydende.

Lyden af højttalerne er som nævnt ikke imponerende, de er dog i stereo i det mindste. Men hovedtelefoner på og en film på streamingtjenesten, så er du altså rigtig godt kørende.

Kamerawise har tabletten to, et front på 2MP samt et bagkamera på 8MP. Kvaliteten lever naturligvis ikke helt op til de langt dyrere tablets, men igen hvad havde man forventet. Til et videomøde er det fint og børnene er ligeledes glade for muligheden for at kunne tage billeder.

På batterisiden leverer T10 godt. Tabletten kommer med et 5100mAh batteri der ifølge Nokia holder en hel dag, hvilket jo er lidt fjollet at love, da den slags helt afhænger af brug. Uanset hvad så har batteriet indtil nu ikke skuffet og holder fint adskillige timer ved varieret brug.

Konklusion

Nogle gange er det godt at give ting man på forhånd ikke tror på, en chance. Man kan gå hen og blive positivt overrasket, hvilket er præcis hvad jeg er blevet her.

Nokia T10 har formået at imponere mig. Det behøver ikke altid være det dyreste af det dyreste. Nogle gange skal man også kigge på om billigere produkter kan udfylde ens behov, uden man behøver give køb på oplevelsen.

Vi har at gøre med en prisvenlig tablet, som er fremragende til børnene, er let at have med på farten og er rigtig fin som en lille ekstratablet f.eks på sofabordet.

Den er på ingen måde langsom, som man ind i mellem kan opleve med billige tablets, den er ordentligt bygget og den ligger rigtig godt i hånden.

For os herhjemme, har Nokia T10 udfyldt en plads der ligger mellem telefonen og de større iPads, der flyder rundt i huset. Nokia T10 får en stor anbefaling herfra.

Karakter: 8/10

 

Annonce:
ANMELDELSE KONKLUSION
Karakter
8
Forrige artikelTEST: Sonos Sub Mini – En fantastisk trådløs subwoofer
Næste artikelNordisk Film+ klar på Android TV og Google TV
test-nokia-t10Nokia T10 har formået at imponere mig. For os herhjemme, har Nokia T10 udfyldt en plads der ligger mellem telefonen og de større iPads, der flyder rundt i huset. Nokia T10 får en stor anbefaling herfra.
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.