Forside * Featured

Test: Google Pixel 7 Pro – Bedste Android smartphone?

-

Googles Pixel-smartphones er landet i Danmark. Vi tester Pixel Pro 7, markedets måske bedste Android smartphone

Google har netop sendt nye smartphones på markedet under deres Pixel brand, og de nye modeller er de 7. i rækken. Som noget nyt lanceres Pixel-telefonerne også i Danmark, og her ser vi nærmere på hvad man får.

Annonce:

De nye telefoner hedder Google Pixel 7 og Google Pixel 7 Pro. Her er det Pro-modellen vi tester, i den mindste udgave med 128 GB lager. Udover 7-modellerne så er en af sidste års modeller, Pixel 6A, også officielt kommet til salg herhjemme.

Pixel-telefonerne har været ventet af mange. De kommer med fornuftige specifikationer til priser som ikke er blandt højdespringerne. De er ikke billige, men man får meget for de kr. 6.995,- som en Pixel 7 Pro koster i Danmark.

Det er samtidig de første smartphones med den nye Android 13, og det er en ren installation af Android uden bloatware (anden software ovenpå).

 

 

Udpakning

I æsken er der, udover telefonen:

USB-C (han) til USB-C (han) kabel (1m)
Omsætter fra USB-A (hun) til USB-C (han)
SIM nål (til at åbne sim-slot)
En lille sikkerhedsbog (safety guide)

 

 

Design

Telefonen har skærm til kant i tre sider: Venstre, top og højre. Frontglasset buer i siderne, og det giver illusionen af at selve skærmen buer i siderne.

Jeg synes det er en flot telefon. Designet skiller sig måske ikke så meget ud fra mængden set forfra, men rundinger på glas, sider og hjørner fungerer visuelt godt.

På bagsiden skiller Google Pixel Pro sig ud. Kamera-bump går fra kant til kant og det er en pæn måde at lave det på, når nu kamera-bump ikke kan undgås.

Kombineret med en 6,7” skærm beskyttet af Gorilla Glass Victus, der er både skarp og lysstærk, så er designet godkendt.

Google Pixel 7 Pro er også IP68-certificeret som er den højeste klasse. 6 betyder støvtæt og 8 betyder at telefonen tåler langvarig nedsænkning i vand, til en dybde på 1 meter eller mere.

Telefonen vi testede var i farven Obsidian (dyb sort) og den fås også i farverne Hazel (lysegrøn) og Snow (hvid)

 

 

Hastighed

Google Pixel 7 Pro placerer sig i den øvre ende i hastighedstesten fra Geekbench 5. Det er ikke en topmodel på rå power, men den slår da telefoner som sidste års Samsung Galaxy S21-modeller.

Scoren på Geekbench 5 er:

• Single core: 1049
• Multi-core: 3141

Processor er Googles egen Tensor G2

 

Vildt zoom

Ved at kombinere det primære kamera med tele-kameraet, er telefonen i stand til at lave 5x optisk zoom. Med en kombination af optisk zoom og kunstig intelligens så formår telefonen at lave en ok 10x zoom.

Ved 20-30x zoom. Hvor 30x er det højeste, der benytter telefonen en ny opskaleringsfunktion som ligger i den nye Tensor G2 chip.

Ved 15x zoom og højere der laves en Zoom stabilisering for at minimere risikoen for rystede billeder, som godt kan forekomme med en lang zoom.

Første eksempel på zoom er her. Den lille ”streg” under pilen er kirketårnet fra Odense Domkirke:

Her med 20x zoom:

Et andet eksempel. På første billede anes en vandret ”streg” i horisonten mellem de to buske, lidt til højre for billedets midte.

Det er den store kran på Lindø Industripark. Det der en gang var et skibsværft for Mærsks store containerskibe. I dag bygges bl.a. vindmøller på området.

Her med 5x zoom:

Her med 10x zoom:

Her med 20x zoom:

Men med 30x zoom kommer kameraet lidt til kort:

 

Effekter

Når billedet er taget er der mulighed for at tilføje forskellige filtre og effekter. Der kan oprettes en kopi af billedet, så originalen ikke ”ødelægges”.

Det er f.eks. muligt at få mere lys og dynamik ind i et foto fra en kedelig gråvejsdag, eller få mere farvespil i billederne.

Original:

Med dynamisk filter:

Her er et andet eksempel hvor billedet er taget i gråvejr tæt på solnedgang:

Det kan så peppes op med mere varme:

Ok, dem der lige har renoveret den gamle dampmølle på Odense Havn vil nok påpege at bygningen er hvid og ikke lysegul, men jeg ved godt hvilket af de to billeder jeg helst ville hænge op på en væg.

Der er også mulighed for at gøre et lettere sløret billede mere skarpt. Der er også en Photo Unblur, der som navnet siger kan gøre billeder, som ikke helt er i fokus, skarpere.

Der er også et viskelæder kaldet Magic Eraser. Så vil du gerne fjerne ekskæresten fra familiefotoet er det muligt. Via kunstig intelligens gætter telefonen sig frem til, hvad der kan fyldes ud med for den slettede person eller objekt. Resultatet svinger i kvalitet, men man kan køre funktionen flere gange og optimere resultatet.

En skulptur ved Odense kanal:

Her først et eksempel hvor skulpturen fjernes med et ok resultat:

Her et eksempel hvor det ikke virker så godt. Forsøger at fjerne blomsten:

Blomsten er væk, men fyldet passer ikke helt sammen med resten af billedet:

 

Video

Google Pixel 7 Pro har forskellige muligheder for optagelse af video. Som standard skydes film i Fuld HD 1080P, men der er også mulighed for at skifte til 4K. Begge med valg mellem 30 billeder per sekund eller 60 billeder per sekund.

Der er også mulighed for at optage med 10 bit HDR (High Dynamic Range). Dette er dog kun muligt ved 30 billeder per sekund.

Video kan også optages som slowmotion eller som et tidsforløb, og der er 5 gange optisk zoom og billedstabilisering.

Med funktionen Cinemagic Blur kan telefonen holde personer eller dyr i fokus, mens baggrunden sløres. Som det kendes fra fotos, men her til video.

 

Og et eksempel hvor billedfrekvensen på optagelsen laver interferens med info-tavlerne på stationen:

 

Det bedste kamera i en smartphone

Google har ikke gået efter et kamera med flest megapixels til Pixel 7 Pro. I stedet gør de heftig brug af efterbearbejdning og kunstig intelligens, og det virker.

Kameraet i Google Pixel 7 Pro er rigtig godt, så godt at telefonen er strøget direkte ind på førstepladsen på ranglisten hos anerkendte DXOMARK, hvor telefonen nu ligger nr. 1 foran andre gode mobilkameraer som dem i Apple iPhone 13 Pro og iPhone 14 Pro.

Google har gjort ekstra meget ud af at kameraet har en så naturtro farvegengivelse som muligt, også i de svære hudtoner. Google har trænet deres AI – kunstig intelligens – med mere end 10.000 portrætter af mennesker med forskellig hudfarve. Deres tilbagemeldinger har hjulpet til at forbedre farveballancen i hudtoner ved forskellig lys, men det har også hjulpet til at reducere støj og uskarphed ved svag belysning.

 

Galleri

 

Lås op

Telefonen kan låses op med pinkode, fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse.

Jeg syntes ikke ansigtsgenkendelsen er lige så god som på en iPhone. Jeg skal holde telefonen mere præcist foran ansigtet, for at være sikker på at genkendelsen virker.

En aften i skumringen oplevede jeg ligefrem at ansigtsgenkendelsen fejlede flere på hinanden forsøg, så telefonen til sidst låste for brug af ansigtsgenkendelse af sikkerhedshensyn, og det kom først til at virke igen efter en genstart af telefonen. Det kostede mig lige en optagelse, da motivet var væk igen inden jeg fik telefonen åbnet.

 

 

Browser

Internetdelen i telefonen er afsindig hurtig. Jeg laver genveje på startskærmen, for nem adgang til hjemmesider som jeg ofte besøger. Her oplever jeg at de sider vises øjeblikkeligt, med ingen – eller stort set ingen – indlæsningstid. Chrome er i forvejen en hurtig mobilbrowser, men her virker den endnu hurtigere.

 

 

Batteritid og opladning

Telefonen kommer med et batteri på 5.000 mAh, og det betyder at telefonen ved typisk brug kan holde strøm til en hel dags brug, uden opladning undervejs. Jeg oplevede ikke at køre den tør for strøm. Men ligesom mange andre telefoner, så slipper du ikke for at oplade den dagligt.

Desværre er den ikke særlig hurtig til opladning, i forhold til de kinesiske mærker med lynladning. Den 30W opladning kan give +20% på batteritiden ved et kvarters klatladning, mens det tager op mod 2 timer at oplade fra 0-100.

Men oplader man efter endt dag, så kan det jo være lige meget om den tager 1, 2 eller 3 timer om en opladning.

 

 

Styresystem og opdateringer

Telefonen kommer med en ren installation af Android, og er den første telefon som kommer med Android 13 installeret.

Google lover 3 års opdateringer af Android og 5 års sikkerhedsopdateringer.

 

Konklusion

Google kan noget med software. Ja, selvfølgelig kan de det, når det er dem som laver Android. Men de kan noget med at tage en hardware som ikke er fra allerøverste hylde, og gøre den til en toptelefon, som performer side om side med de bedste.

Ja, på kameradelen er der ikke engang nogen over. Pixel 7 Pro har markedets bedste mobilkamera, ifølge DXOMARK. Igen skyldes det ikke at Google har valgt det bedste kamera fra hylden, men at deres software – sammen med det valgte kamera – gør forskellen.

Det er den første telefon med Android 13, og en helt ren Android-installation uden ekstra software ovenpå, og den er en fornøjelse at arbejde med. Det at Google er i fuld kontrol med både software og hardware giver en telefon med maksimal ydelse. En telefon som bare er hurtig og smidig, helt uden at få hedeture.

Jeg kan godt lide designet. Selv kamerabumpen bagpå er pænere end de fleste andre smartphones, når nu det skal være der er det fint løst.

Google lod os vente i 6 år på at få Pixel-telefonerne til Danmark, men det var hele ventetiden værd. Pixel 7 Pro er kandidat til at være den bedste Android telefon på markedet, og til prisen på kr. 6.999 (for 128GB-udgaven) er den hver en krone værd.

Selvom nogen nok vil mene at 7000 kr. er en høj pris for en telefon, så kan Google Pixel 7 Pro efter min mening ikke koste mindre. Hvilket vil opleves hvis du får mulighed for at prøve denne nye topspiller på Android-markedet.

 

Pris og tilgængelighed

Google Pixel 7 Pro koster:

Er til salg nu hos lanceringspartnerne Telia og Elgiganten

 

Specifikationer

Kamera: Tripple-kamera med telelinse. 5x optisk zoom, makrofokus og 30x Superzoom
Kamera 1: Standard 50 Mpixel f/1.85
Kamera 2: Tele 48 Mpixel f/3.5
Kamera 3: Vidvinkel 12 Mpixel f/2.2 125,8 grader
Video: 4K 30/60 Hz, 1080P 30/60 Hz, 10 bit HDR ved 30 Hz
Skærm: 6,7 QHD+ OLED 10-120 Hz
Beskyttelse for og bag: Gorilla Glass Victus
Hukommelse: 12 GB
Lagerplads: 128 eller 256 GB
Batteritid: Op til 72 timer
Forbindelse: Wi-Fi 6E (802.11ax) med 2,4 GHz + 5 GHz + 6 GHz, HE160, MIMO og Bluetooth 5.2
Design: 100% genanvendt poleret aluminium
Processor: Google Tensor T2
Sikkerhedschip: Titan M2
5G
SIM: Fysisk nano-SIM og eSIM
Mål: 162,9 x 76,6 x 8,9 mm
Vægt: 212g
Styresystem: Android 13

 

Google Pixel 7 Pro

9
Design 8.0
Ydelse 9.0
Skærm 10.0
Kamera 10.0
Batteritid / Opladning 7.0
Pris (Value for Money) 10.0

Plus

  • Kameraet
  • Ren Android 13
  • God ydelse uden hedeture
  • Rigtig pris
  • 3 års softwareopdateringer

Minus

  • Langsom opladning
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.