Forside Nyheder

Dom til bagmand bag fildelingstjenesten DanishBytes

-
Foto i computer: Shutterstock.com

Bagmand dømt for at stå bag fildelingstjeneste og misbrug af adgangsoplysninger til TV 2 PLAY, Netflix m.fl.

Der er faldet dom i sagen mod den første bagmand bag den ulovlige fildelingstjeneste, DanishBytes. Det skriver RettighedsAlliancen i en udmelding.

Ved retten i Aalborg er en 34-årig mand fra Aalborg blevet idømt 3 måneders betinget fængsel og 80 timers samfundstjeneste samt konfiskation af IT-udstyr bl.a. for at have deltaget i driften af den ulovlige fildelingstjeneste DanishBytes.

Annonce:

Over en 2 måneders periode som ”staff” ydede idømte bl.a. IT-support til tjenestens ikke under 5.000 brugere, så de kunne deltage i den ulovlige fildeling, som omfattede ikke under 10.000 ulovlige kopier af beskyttede værker.

På DanishBytes var den dømte også aktiv i fildelingen og upload af indhold, der blev efterspurgt af tjenestens brugere, herunder danske ugeblade.

Et andet forhold, som den 34-årige mand er dømt for, er medvirken til hacking af andres e-mails og adgangskoder.

Den dømte har skaffet sig adgang til mindst 1.000 kombinationer af e-mails og adgangskoder ved både selv at hacke sig ind i datasystemer, men også ved køb af hackede adgangsoplysninger fra andre samt download af filer fra hjemmesider, hvor andre hackere har lagt lister ud med hackede adgangsoplysninger.

Den idømte brugte adgangsoplysningerne til at skaffe sig adgang til betalingstjenester, herunder TV 2 PLAY og Netflix, for ulovligt at downloade ophavsretligt beskyttede værker og derefter uploade dem på DanishBytes.

Den nu dømte er en af 6 personer, som blev anholdt under en aktion mod det danske fildelingsmiljø i november 2021.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.