Forside Produkter Smart Home

TEST: Google Nest WiFi Pro – Nu med WiFi 6E

-

Google er klar med næste generation af deres Nest WiFi-serie, og nu får du den med WiFi 6E protokollen der skulle give endnu bedre dækning

Google har lanceret næste generation af Google Nest WiFi Pro, og for folk der gerne vil have et trådløst netværk med MESH der er let at sætte op og vedligeholde, er der ikke mange løsninger der er lettere end Nest WiFi Pro. Vi har testet det nye sæt med tre routere / access points, og med det skulle du kunne få godt trådløst netværk i op til 320 kvadratmeter.

Google Nest WiFi Pro kommer med enten en eller tre enheder.
Google Nest WiFi Pro kommer med enten en eller tre enheder.

Udpakning, Design og installation

Google Nest WiFi Pro kommer i to forskellige sæt. Du kan købe en enkelt enhed, som dækker op til 120 m2 for 1.799,- DKK, eller et sæt med tre enheder for 3.499,- DKK. Med det store sæt skulle du kunne dække 320 m2.

Annonce:
3 Google Nest WiFi Pro enheder
3 Google Nest WiFi Pro enheder

Sættet med tre som vi testede kom i en kasse, der udover de tre enheder, indeholder tre strømforsyninger samt et fladt ethernetkabel som man kan bruge til at forbinde til sit Internet modem. På bagsiden af hver enhed er der to ethernet porte, hvor man kan forbinde kablede enheder, hvis man har det behov. På den ene af enhederne, er det dog vigtigt at den forbindes til ens internet-modem. På forsiden har man en diskret gemt diode, der viser om enheden er forbundet. Den kan iøvrigt slukkes eller dæmpes, hvis man ikke vil have den lyser.

Sammenligner man med forrige generation af Nest WiFi, synes jeg designet er blevet mere diskret, men meget plastik-agtigt. Jeg er dog vild med at der ikke er dioder og antenner der ødelægger udseende, og at der nu er to gigabit ethernet porte på alle enheder.

Hvor 1. generation af Google WiFi kun havde én ethernet-port ude på de enkelte MESH-points, så har 2. generation (Google Nest WiFi) ingen ethernet-porte ude på MESH-points. Med Google Nest Wifi Pro er der igen mulighed for kablet netværk ude ved hvert MESH-point, endda nu med to udgange. Dette fordi både WAN-porten (tilslutning til internet router på den primære enhed) og LAN-porten kan bruges som LAN-porte (lokalt netværk) når WiFi Pro-enheden optræder som et MEST-point.

Google Nest WiFi Pro kommer i øvrigt både med Thread og Matter support, så de kan blive en aktiv del af et smarthome netværk. Det er dog ikke noget vi har testet.

Google Nest WiFi Pro set fra forside, side og bagside.
Google Nest WiFi Pro set fra forside, side og bagside.

Hver Google Nest WiFi Pro enhed måler 130 x 117 x 85 mm (H x B x D) og vejer 595 gram.

Installationen er ganske let. Du bruger Google Home app’en til at sætte netværket op, hvor du starter med at sætte internet op, og så forbinde de ekstra enheder på dit trådløse netværk.

Efter installationen var det bare at komme igang med at teste netværket.

De to ethernet porte på bagsiden af Google Nest WiFi Pro.
De to ethernet porte på bagsiden af Google Nest WiFi Pro.

God trådløs ydelse og mulighed for kablet backhaul, men du er begrænset af ethernet-porten.

Som vi startede med at skrive, så er Google Nest WiFi Pro primært et sæt man skal bruge, hvis man vil have et trådløst netværk som bare virker ud-af-boksen, og som ikke kræver man har den store netværkserfaring.

Med WiFi 6E understøtter Google Nest WiFi Pro hastigheder på over 1 gigabit trådløst, men det kan ikke bruges til så meget, da du er begrænset af de to indbyggede gigabit ethernet porte, men når det er sagt, er det nok de færreste der har mere end 1 gigabit internet hastighed. Har du det, så er Google Nest WiFi Pro ikke for dig.

Sætter du Google Nest WiFi Pro op i MESH netværk, hvor du forbinder de forskellige Nest enheder via trådløst kan du opnå gode hastigheder, men er der langt imellem dem, vil jeg anbefale at man bruger kablet forbindelse (kablet backhaul) mellem enhederne, så du får den fulde båndbredde på alle enheder.

Google Nest WiFi Pro kommer med tri-band antenner, hvor den understøtter 2×2 (6 GHz), 2×2 (5 GHz) og 2×2 (2,4 GHz) frekvenser op til Wi-Fi 6E (802.11ax) Wi-Fi-standard.

Jeg har testet setup’et i et hus hvor jeg i forvejen har 3 Unifi WiFi 6 enheder, og satte Google Nest WiFi Pro ved siden af, og jeg er imponeret over hvor godt signal de små enheder leverer. Mit grundplan er omkring 80 m2, og jeg satte en i stuen, og en på 1. sal, og begge enheder lå tæt på mine Unifi enheder, og der var fuld dækning i huset på 4 etager (kælder, stue, 1. sal og loft). Alle steder var der god hastighed, og jeg målte mellem 750 mbps og 480 mbps rundt omkring i huset. Det er klart godtkendt for så små diskrete enheder.

Du kan have 100 trådløse enheder på per Nest WiFi Pro enhed du har på, så køber du et kit med 3 enheder og tilslutter dem alle, så kan du have 300 trådløse enheder på dit trådløse netværk.

Men du skal huske på, at har du fiber, og snart kan få mere end 1 gigabit i hastighed, så vil du ikke kunne udnytte den fulde hastighed da ethernetporten kun er 1 gigabit. Det ville have været fedt hvis en port havde 2.5 gigabit hastighed.

 

Let at administrere fra Google Home App

Installation og vedligehold af Google Nest WiFi Pro sker igennem app’en Google Home App som findes til både Android og iOS.

Installationen foregår i letforståelige trin, dog forstår jeg ikke hvorfor Google har sat en QR kode på et gråt underlag, som gør at du skal have endog rigtigt meget lys på dit kamera for at få den scannet. Gudskelov kan man taste serienummeret manuelt.

Efter du har indstillet netværksnavn (SSID) og kodeord., kan du tilføje de andre enheder (hvis du har mere end en), og hvis du har brug for at åbne en port via TCP, UDP eller begge dele mod Internettet, så kan dette gøres via appen, så du kan teste websites eller have din egen game server kørende.

Du kan også sætte familie-regler op, så hvis du har børn som du ønsker at skåne fra indhold på internettet, og sætte pause-tid ind, hvor de ikke kan komme på internettet. Vil du have et gæstenetværk gæstenetværk sat op, så besøgende i jeres bolig ikke får det samme kodeord som resten af familien, og de ikke har adgang til de enheder der ellers er på netværket, kan dette også gøres fra app’en.

App’en er let at bruge, og du er bundet til at bruge den, da der ikke er et web interface som man kender fra mange andre routere.

 

Konklusion

Hvis du bare vil have et “sæt op og brug” trådløst netværk, der kan sættes op på minutter, så er Google Nest WiFi Pro det helt rigtige valg for mange. Er du mere ekspert bruger, findes der andre løsninger – til samme eller lavere pris – som kan mere.

Men Google Nest WiFi Pro imponerer med god signalstyrke og brugervenlighed. Min største anke er at Google har begrænset mange fiber brugere, da det kun understøtter 1 gbps hastighed på ethernet. Det ville have været lækkert med en 2.5 gbps port.

Vi lander på flotte fire stjerner, fordi man lige nu ikke får en meget nemmere løsning, hvis man ønsker et MESH netværk i sin bolig.

 

Pris og tilgængelighed

Google Nest WiFi Pro koster 1.799,- DKK for en enhed, der dækker 120 m2, og køber du et sæt med tre enheder skal du betale 3.499,- DKK. Med det store sæt skulle du kunne dække 320 m2.

Google Nest WiFi Pro kan købes allerede nu, og du kan se bedste pris her.

 

Specifikationer (Engelsk)

SoC / Power Management
 • Qualcomm SoC IPQ5018
 • 1.0 GHz Dual-core A35
Connectivity
 • Tri-Band (2.4 GHz, 5 GHz, 6 GHz) Wi-Fi 6E (AXE5400)
 • Bluetooth 5.0
 • Thread border router 802.15.4
 • Coming soon: Matter-enabled
Memory
 • 1 GB DDR3L
 • 8 GB eMMC storage
Power
 • External adapter: A05 (10V/2.25A)
Ports
 • 2 Ethernet ports support 1 Gbps wired speeds per router
Performance
 • Can handle up to 100 connected devices per router*
 • Multiple simultaneous 4K video streams
Security
 • WPA3 encryption
 • Automatic security updates
 • Trusted platform module
Design
 • Dimension: 117 mm x 130 mm
 • Weight: 450 g
 • Material: High gloss plastic
 • PCR: Approximately 60% recycled materials based on product weight
Compatibility
 • Nest Wifi Pro (Wi-Fi 6E) can’t be combined with Nest Wifi or Google Wifi (Wi-Fi 5) in a mesh network.
 • Wi-Fi supports IEEE 802.11a/b/g/n/ac/ax

Google Nest WiFi Pro

8
Design 8.0
Ydelse 8.0
Pris (Value for Money) 8.0

Plus

 • Utroligt let at sætte op
 • Godt med kablet backhaul
 • Fylder ikke meget i de rum de sættes op i

Minus

 • Savner hurtigere ethernet port til internet
Annonce:
Forrige artikelSnart kan Android-brugere betale for Spotify uden om Google Play
Næste artikelI 2023 vil du selv kunne reparere og opgradere Surface Pro 9
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.