Forside Tests

TEST: Logitech Brio 505 Business webkamera – Smart og praktisk

-

Logitech har for nyligt lanceret Logitech Brio 505, der er et nyt 1080p webkamera, og recordere.dk har testet det.

Er du på jagt efter et “det virker bare” webkamera, som ikke fylder alt for meget men stadig giver dig både et godt 1080p billede og en god lyd via indbygget mikrofon, så er Logitech Brio 505 et rigtigt godt bud. Vi har testet kameraet, og her er hvad vi synes.

Design og installation

Logitech Brio 505 kommer i en lille papæsken, der ikke indeholder meget mere end webkameraet, der med en magnet i bunden er adskilt fra den medfølgende holder, der kan monteres på skærm uanset om det er en bærbar eller stationær skærm. I holderen er der også dobbeltsiddet tape, hvis man ønsker en mere permanent placering, der sidder endnu bedre fast. Til gengæld har Logitech glemt at lave et skruehul til tripods, og det undrer mig, når man tænker på at Logitech kalder Brio 505 et business webkamera. Den magnetiske forbindelse fungerer udemærket på nær hvis man ønsker at justere vinklen på kameraet ned mod bordet.

Annonce:
Du kan dreje kameraet ned mod bordet, men med mindre du taper kameraet fast til skærmen vil du skulle holde fast mens du gør det
Du kan dreje kameraet ned mod bordet, men med mindre du taper kameraet fast til skærmen vil du skulle holde fast mens du gør det

Så er modstanden i holderen stærkere end magnetens evne til at holde fast i holderen. Det bør Logitech få forbedret.

Kameraet er cylinderformet og kommer i tre mulige farver lyserød, hvid og så den grafitgrå model som vi testede. Den grafitgrå er klart min favorit.

Logitech Brio 505 set fra siden
Logitech Brio 505 set fra siden

Det er ikke mange linjer man skal skrive om installationen af Logitech Brio 505, for det er bogstavligt talt bare at åbne æsken, og sætte kameraet til din PC eller Mac via et USB-C stik. Har du ikke et USB-C stik i din computer, kan jeg anbefale en USB-C hun / USB-A 3.0 han adapter, som kan købes for omkring 40 kr. hos f.eks. AV-Cables, for Logitech har ikke lagt en adapter med.

Logi Tune fungerer rigtigt godt.
Logi Tune fungerer rigtigt godt.

Software – Logi Tune

Du behøver ikke at installere softwaren Logi Tune, men du får ret mange gode funktioner som du kan bruge, hvis du gør det. Softwaren hentes fra nettet, og er let at installere.

Det er også med Logi Tune du kan firmware opdatere dit webkamera, og der var faktisk en opdatering (1.0.314) til kameraet da vi installerede softwaren.

Med Logi Tune kan du tune f.eks. zoom, HDR og billedkvalitet. På zoomsiden har man mulighed for at køre “autozoom”, som fungerer let og glidende. Når du først har sat softwaren op, er det de færreste der kommer ind i den software igen, da du kan styre de vigtigste funktioner i de forskellige video-møde software som man bruger.

Billedkvaliteten på Logitech Brio 505 med baggrundsbelysning
Billedkvaliteten på Logitech Brio 505 med baggrundsbelysning

Billedkvalitet – 1080p / HDR

I dag kan du sagtens købe webkameraer med 4K opløsning, og de er for de flestes vedkommende bedre end Logitech Brio 505, men billedkvaliteten med HDR i 1080p er rigtig god.

HDR funktionen har en tendens til at give ansigtet ekstra boost, og det kan nogle lide, andre ikke, men selv med en meget lys baggrund fik jeg et tydeligt ansigt via kameraet.

Kameraet er rigtigt godt, og fungerer godt i de fleste lysforhold. Den indbyggede mikrofon fungerer også godt op til 1,2 meter væk fra kameraet.

Konklusion – Rigtigt godt, men lidt til den dyre side

Logitech Brio 505 er et rigtigt godt webkamera, og billedkvaliteten er i den bedre ende, men det skal den også være med et prismærke på 999,- DKK.

Men med Logitech Brio 505 virker ud-af-boksen med alle de video-software vi bruger (også OBS Studio), og hvis du er villig til at smide 999,- får du et rigtigt godt webkamera som vi godt kan anbefale.

Pris og levering

Logitech Brio 505 kan fås i tre farver: Lyserød, Hvid og Grafitgrå. Den vejledende udsalgspris er 999,- DKK. Du kan se aktuel dagspris her.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.