Forside Produkter Auto

Lexus tester virtuelt gearskifte til elbiler

-
En “almindelig” Lexus UX 300e uden virtuel gearkasse. Foto: Lexus

Hvis bilisterne er klar til at lade som om, så kan Lexus nu levere et virtuel gearskifte

Rene elbiler har typisk ikke gear. Der er typisk ingen gearkasse med manuel eller automatisk gearskifte. I stedet drejer elmotoren bare hurtigere og hurtigere når farten øges.

Hvis der er en form for gearkasse, eksempelvis i en hybridbil, så er selve gearskiftet altid automatisk.

Annonce:

Men hvad gør man så hvis man ikke vil undvære gearstangen og gerne vil have en elbil?

Det har Toyotas luksusmærke Lexus et bud på. De arbejder på en manuel gearkasse til elbiler. Eller rettere en virtuel gearkasse, med en gearstang og en bil som lader som om at den skifter gear.

Den britiske magasin for bilentusiaster, Evo, har prøvekørt en særlig version af Lexus UX 300e, en elektrisk crossover, her med virtuelle gear, gearstang og kobling. Bilen efterligner de bevægelser der er forbundet med en tre-pedalskørsel.

Evo rapporterer, at “transmissionen” har en usammenhængende gearstang og kobling koblet til den elektriske drivlinje med falske forbrændingslyde og software, der forstærker det elektriske drejningsmoment. Med andre ord er det en fuldkommen falsk manuel gearkasse i en elbil, komplet med “vroom vroom”-lyde.

Evo demonstrerer på Twitter hvordan det virker. Videoen kan ses herunder.

Er det noget for dig? El elbil der lader som om at den har gear?

 

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.