Forside Nyheder

Tusindvis får tilskud til etablering af bredbånd

-
Foto: Shutterstock.com

I år giver staten tilskud til bredbånd til over 2700 hjem og virksomheder

Bredbåndspuljen bruges til at give tilskud til etablering af bredbånd, så flere sikres en god internetforbindelse.

Adgang til hurtigt og stabilt bredbånd er en vigtig forudsætning for at skabe sammenhæng mellem land og by – og på tværs af landsdelene. Bredbåndspuljen skal bidrage til at sikre god bredbåndsdækning i lokalområder, hvor der ikke er udsigt til at markedet kommer til at sørge for det. Det skriver Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet i en udmelding.

Annonce:

Det er derfor især landområderne som kan nyde godt af den hjælpende økonomiske håndsrækning, og i år er det mere end halvdelen af adresserne som får tilskud der ligger i Region Midtjylland.

“De adresser, der nu får tilskud, er nogle af dem, der har sværest ved at få adgang til hurtigt bredbånd. 100 millioner kroner til hurtigere internet er ikke bare en tidlig julegave – det er også et vigtigt bidrag til, at danskerne kan bo og drive virksomhed i hele landet”, fortæller klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M).

I alt er mere end 100 millioner kroner på vej til godt 2700 adresser i Danmark.

“Der skal være gode rammer for at leve, arbejde og uddanne sig i alle dele af Danmark. Det er vigtigt både for sammenhængskraften i vores land og for udviklingsmulighederne i landdistrikterne. Det glæder mig derfor, at hurtigt internet nu udbredes til flere tusind nye adresser i de tyndt befolkede områder”, fortæller minister for landdistrikter Louise Schack Elholm (V).

For at få tilskud fra den almindelige ordning skal man slå sig sammen lokalt og organisere et bredbåndsprojekt, der kan søge om samlet tilskud til hurtigt bredbånd. Der er i 2022 givet fuldt tilskud til 94 projekter med i alt 2.447 adresser, som alle ligger i landzone.

Det gennemsnitlige tilskud pr. adresse ligger på godt 39.000 kr.

 

Fakta om Bredbåndspuljen

– Bredbåndspuljen er målrettet adresser i land- og sommerhuszoner (boliger, virksomheder og sommerhuse) med dårlig bredbåndsdækning – og hvor der ikke foreligger en konkret plan for bedre dækning inden for en periode på tre år.

– For at være berettiget til tilskud må det ikke må være muligt at få en bredbåndsforbindelse med en hastighed på mere end 30 Mbit/s download og 5 Mbit/s upload.

– Der har i 2022 været cirka 36.000 tilskudsberettigede adresser. Heraf har cirka 2.000 adresser haft mulighed for at søge under den særlige ordning for enkeltstående adresser.

– Bredbåndspuljen er efterspørgselsdrevet. Man skal slå sig sammen lokalt og organisere et projekt, som kan søge om tilskud. De adresser, som var omfattet af den særlige ordning for enkeltstående adresser, kunne dog søge om tilskud uden at slå sig sammen med andre.

– I 2022 skulle deltagende adresser bidrage med en egenbetaling på mindst 2.000 kr. i gennemsnit pr. adresse. Den bredbåndsudbyder, som står for udrulningen i projektet, skulle bidrage med mindst 4.000 kr. pr. deltagende adresse.

– Der er givet tilskud for i alt 112,4 mio. kr. i 2022. Midlerne kommer først og fremmest fra en bevilling på 97 mio. kr. på finansloven. Derudover har der været et tilbageløb af midler fra projekter, som har fået tilsagn tidligere år.

Kilde: Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

 

Annonce:
Forrige artikelHer er prisstigningerne på YouSee’s TV-pakker i 2023
Næste artikelSkarp pris på nye IKEA Pilskott smartlamper til loft og gulv
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.