Forside * Nyheder

Xiaomis nye 13-serie viser tendenserne for Android-telefoner i 2023

-
(Foto: Xiaomi)

Større kamerasensorer, Snapdragon 8 Gen 2 og lynhurtig opladning bliver standarden, hvis Xiaomi altså får lov at sætte den.

Det bør ikke overraske nogen, at det er i kinesiske telefoner, man finder den tidligste implementering af nye versioner af de mest centrale smartphone-komponenter. Det kinesiske smartphone-marked er karakteriseret af et kapløb om at komme først med den nyeste teknologi.

Af samme grund kom Vivo først med et par smartphone-modeller baseret på Qualcomms Snapdragon 8 Gen 2-chipset, selv om sidstnævnte chipfirma er amerikansk. Men Vivo-telefonerne er naturligvis ikke ret nemme at opdrive i Danmark, og skal typisk købes hjem fra udlandet via nettet.

Annonce:

Sådan er det imidlertid ikke med Xiaomi, der nu har præsenteret de to topmodeller i firmaets flagskibsserie. Xiaomi 13 og 13 Pro er også baseret på Snapdragon 8 Gen 2, men ligner i højere grad end Vivo-telefonerne en komplet pakke, der mere end antyder, hvordan Android-telefoner kommer til at se ud i 2023.

Ud over det centrale chipset har de to telefoner AMOLED-skærme på 6,73 tommer på Pro-modellen og 6,36 tommer på standardmodellen. Opløsningerne lyder på 3200 x 1400 og 2400 x 1080 pixels. Begge skærme kan levere refresh rates på 120Hz.

Fuldt opladt på 19 minutter

Ud over størrelsen er der dog også en væsentlig forskel i designet på de to modeller. Standard-modellen er udformet med flade aluminium-kanter á la iPhone, mens Pro’en har en skærm, der er bøjet ud over de runde kanter. Pro’en kan i øvrigt fås både med en ryg lavet af keramik eller dækket af kunstlæder, der aldrig har været i nærheden af dyr og som veganere derfor roligt kan vælge.

Men når det gælder udsigterne til, hvad vi kan forvente af Android-flagskibene i 2023, er det nok kameraerne og batterierne i Xiaomi 13 og 13 Pro, hvis skal kigge nærmere på. For nu at tage det sidste først, så kan det 4820 mAh store batteri i Pro’en lades op med hele 120W, hvilket betyder at den går fra helt strøm-tør til fuldt opladet på bare 19 minutter.

(Foto: Xiaomi)

Også den trådløse opladning går pænt hurtigt, for her foregår opladningen med op til 50W, hvilket lader telefonen fuldt op på 36 minutter. Standardmodellen har et 4500 mAh-batteri, der kan lades op med 67W via kabel og 50W uden. Fulde opladninger via de to metoder sker på henholdsvis 38 og 48 minutter.

På Pro-modellen holder Xiaomi sig til den 1-tommes sensorstørrelse, de annoncerede sammen med det nye Leica-samarbejde i sommer. Den sidder i kameramodulets hovedkamera, og er på 50 megapixels. Kameraet har en blænde på f/1.9. Der sidder også en 50 megapixels sensor på det medfølgende zoom-kamera, der har 3.2x optisk zoom og optisk billedstabilisering.

Formentlig klar til foråret

Det sidste kamera i trioen har sørme også 50 megapixels på sensoren, men er et ultra-vidvinkelkamera med f/2.2-blænde. På fronten sidder der et kamerahul, der lukker lys ind til et 32 megapixels selfie-kamera.

Dette selfie-kamera sidder også i standardmodellen. Kameratrioen bagpå består af et 50 megapixels kamera med f/1.8-blænde, men du får ikke den store 1-tommes sensor. Dette hovedkamera flankeres af et 10MP zoom-kamera med 3,2x zoom og optisk billedstabilisering, samt et 12MP ultravidvinkel-kamera.

(Foto: Xiaomi)

Begge modeller fås i udgaver med 8GB/128GB eller 12GB/512GB RAM/lagerplads. På Pro’en får du også Dolby Atmos-understøttelse. Vi kender endnu ikke til dansk pris, men en del tech-medier ude i EU regner med priser begyndende ved 550 Euro for standardmodellen og 860 Euro for Pro-modellen. Det svarer til cirka 4.100 kroner og 6.400 kroner.

I forhold til lanceringstidspunktet er intet endnu officielt, men vi skal næppe forvente at se de to modeller i Danmark før til foråret.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.