Forside * Featured

Apple klar med M2 Pro og M2 Max chips

-

Apple har i dag annonceret M2 Pro og M2 Max, to næste generation af SoC’er (systemer på en chip). M2 Pro opskalerer arkitekturen i M2 til at levere en CPU med op til 12 kerner og en GPU med op til 19 kerner sammen med op til 32 GB hurtig unified memory.

M2 Pro er bygget ved hjælp af anden generation af 5-nanometer-procesteknologi og består af 40 milliarder transistorer – næsten 20 procent flere end M1 Pro og dobbelt så mange som M2. Den har 200 GB/s unified memory-båndbredde – det dobbelte af M2 – og op til 32 GB unified memory med lav latenstid. Den næste generation af 10- eller 12-kernede CPU’er består af op til otte højtydende kerner og fire højeffektive kerner, hvilket resulterer i en multithreaded CPU-ydelse, der er op til 20 procent hurtigere end den 10-kernede CPU i M1 Pro.

Annonce:

M2 Max bygger videre på M2 Pro’s kapacitet, herunder en op til 38-kernet GPU, dobbelt så stor båndbredde for den forenede hukommelse og op til 96 GB forenet hukommelse. Dens brancheførende ydelse pr. watt gør den til verdens mest kraftfulde og strømbesparende chip til en bærbar computer til professionelle brugere. Begge chips har også forbedrede specialfremstillede teknologier, herunder en hurtigere 16-kernet Neural Engine og Apples kraftfulde mediemotor. M2 Pro bringer for første gang professionel ydeevne til Mac mini, mens M2 Pro og M2 Max bringer den spilforandrende ydeevne og de muligheder, der findes i 14″ og 16″ MacBook Pro, endnu længere frem.

“Det er kun Apple, der bygger SoC’er som M2 Pro og M2 Max. De leverer en utrolig professionel ydeevne sammen med branchens førende strømeffektivitet”, siger Johny Srouji, Apples senior vice president for Hardware Technologies i en pressemeddelelse. “Med en endnu kraftigere CPU og GPU, understøttelse af et større fælles hukommelsessystem og en avanceret mediemotor repræsenterer M2 Pro og M2 Max forbløffende fremskridt inden for Apple-silicium.”

Apple M2 Pro

M2 Pro og M2 Max har opdaterede tilpassede teknologier:

  • Både M2 Pro og M2 Max indeholder Apples næste generation af Apples Neural Engine med 16 kerner, der kan udføre 15,8 billioner operationer i sekundet og er op til 40 procent hurtigere end den tidligere generation.
  • M2 Pro har en enormt kraftfuld og effektiv mediemotor, herunder hardwareaccelererede H.264-, HEVC- og ProRes-videokodning og -afkodning, der gør det muligt at afspille flere streams af 4K- og 8K ProRes-video, mens der bruges meget lidt strøm.
  • M2 Max har to video-kodningsmotorer og to ProRes-motorer, hvilket giver op til 2x hurtigere videokodning end M2 Pro.
  • Apples nyeste billedsignalprocessor giver bedre støjreduktion og bruger sammen med Neural Engine beregningsvideo til at forbedre kameraets billedkvalitet.
  • En næste generation af Secure Enclave er en vigtig del af Apples bedste sikkerhed i sin klasse.

 

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.