Forside * Featured

Færgerute afviser elbiler: Frygter for sikkerheden

-
Foto: Lee Rosario fra Pixabay

En norsk færgerute vil ikke længere fragte elbiler, hybridbiler eller brintbiler og begrunder det med øget risiko ved brand

Havila Kystruten, som besejler den norske kyst fra Bergen til Kirkenes, vil ikke længere tage biler med ombord hvis de – helt eller delvist – drives af el eller brint.

Det betyder at elbiler, hybridbiler og brintbiler nu afvises ved rampen. Det skriver NRK

Annonce:

Rederiet vurderer at risikoen er for høj hvis der opstår brand i en af disse biltyper, mens en færge er på havet.

“Beslutningen blev truffet efter en ekstern risikoanalyse, der blev udført for os. Konklusionen af denne analyse betyder, at vi af sikkerhedshensyn har besluttet ikke at tage denne type bil med om bord”, fortæller Lasse A. Vangstein, kommunikationschef Havila Kystruten, til NRK, og fortsætter:

“En brand i et elektrisk køretøj ville være meget varm, der kunne være risiko for eksplosion, og der ville blive frigivet giftige gasser. Det kan betyde, at skibet skal evakueres med det samme, og i værste fald kan skibet blive fuldstændig ødelagt”.

På spørgsmålet om de så hidtil har sejlet med forhøjet risiko lyder svaret:

“Ja, ifølge denne vurdering har der været en risiko ved transport af elbiler. Heldigvis er det nu gået godt, men vi tager nu risikoanalysen til efterretning”.

 

Konkurrenten Hurtigruten vil ikke ændre praksis (foto: Pixabay/jackmac34)

 

Statistisk set er der færre brande i elbiler i forhold til biler med fossilt brændstof.

Ifølge det norske direktorat for civilbeskyttelse og beredskabsplanlægning (DBS), så brænder biler med fossilt brændstof 4-5 gange så ofte som elbiler, hvis man tager højde for bilparkens størrelse.

Men en brand i en elbil kan være sværere at slukke, og det er det som har fået det norske rederi til at tage det drastiske skridt, kun at fragte biler med fossilt brændstof.

Hurtigruten, som er det konkurrerende rederi på den norske kyst, har ikke planer om tilsvarende tiltag.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.