Forside Baggrund

Opgrader Siri med avanceret ChatGPT

-
Screenshot fra YouTube

En udvikler har formået at erstatte Siri med den noget smartere ChatGPT

“Lige siden jeg prøvede Chatgpt og GPT-3, føles alt andet smertefuldt dumt og ubrugeligt: ​​Siri, Alexa, Google Home og alle andre “smarte” assistenter”, skriver udvikler Mate Marschalko i et blogindlæg.

I en YouTube-video viser han, hvordan han har “programmeret” Siri til at arbejde med den kunstige intelligens bag ChatGpt (GPT-3), så Apples stemmeassistent kan forstå langt mere komplekse anmodninger, kontrollere det smarte hjem og give langt mere personlige svar.

Annonce:

Der ligger ingen traditionel programmering bag. Der er alene løst ved at forklare chatrobotten hvad der er af muligheder i smart-hjemmet som lys, termostater mv. Dertil er defineret nogle kategorier af anmodninger.

Til at styre smarthjemmet bruger han Siri genveje, der her fungerer som grænsefladen mellem Siri, GPT-3 og HomeKit.

I praksis sikrer en anmodning til Siri, at genveje sender anmodningen til GPT-3, der svarer i et maskinlæsbart format, som genveje igen kan fortolke til en smart hjemmekommando og et svar, der kommer tilbage til dig via Siri.

I hans demovideo møder man bl.a. denne samtale:

“Jeg optager denne video i mørke på kontoret. Kan du gøre noget ved det?” hvorefter robotten svarer: “Tænder lyset for dig” og så tænder lyset i kontoret.

Den er også i stand til at “tænke selv”, når Marschalko beder om et soveværelsetemperatur, der er egnet til at sove bedre, hvorefter robotten svarer tilbage at den sætter temperaturen i soveværelset til 19 grader.

Marchalkos demonstration viser hvor intelligente smart-assistenterne kan blive, hvis der kommer mere AI (kunstig intelligens) bag.

Tjek demovideoen her:

 

Koster penge

Det er ikke en gratis løsning. GPT-3 bruger store mængder computerkraft til at behandle anmodninger, så hver gang en kommando sendes frem eller tilbage koster den ca. $0,014 cent. Med dagens kurs giver det ca. 104 forespørgsler per 10 kroner.

For mere om teknikken bag, og hvordan han gjorde, tjek hans blogindlæg her

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.