Forside * Featured

TEST: Beoplay EX – Stærke in-ear med aktiv støjreduktion

-
Beoplay EX
Beoplay EX

Hvis du vil skille dig ud fra mængden så er Bang & Olufsen Beoplay EX in-ear med aktiv støjreduktion både eksklusive og gode. Vi har testet dem.

Bang & Olufsen er igennem de seneste år sat sig flot på det eksklusive marked for gode og flotte hovedtelefoner og trådløse højttalere. Sidste år kom de med Beoplay EX som er en lækker in-ear med aktiv støjreduktion og smukt design. Vi har testet EX, og her er hvad vi synes.

Beoplay EX
Beoplay EX

Design

Beoplay EX kommer i en lille æske, der udover høretelefonerne og etuiet indeholder et lille USB-A til USB-C kabel, samt fire forskellige sæt silikone-propper, der gør du kan tilpasse Beoplay EX til dine ører.

Annonce:

Beoplay EX kommer i farverne Lunar Red (rød), Black Anthracite (sort), Gold Tone (beige) og Anthracite (sort/turkis), og farven vi testede var Black Anthracite.

Beoplay EX
Beoplay EX

Etuiet er lavet i Aluminium, og ikke alene er det en super lækker og solid kvalitet, det kommer også med både USB-C opladning og trådløs Qi-opladning. Inde i etuiet finder du de to høretelefoner, der let sættes fast via magneter, når de skal lades op.

Designet på høretelefonerne er lige efter min smag. Ørepropperne sidder perfekt i ørene, og stilkene med batteri og mikrofon sidder rigtigt godt i forhold til mit ansigt, og generer slet ikke, ej heller selvom man bærer briller.

Siden af ørepropperne er dækket af glas, og ved forskellige tryk kombinationer, kan du f.eks. starte og stoppe musikken, tage telefonopkald eller slå aktiv støjreduktion til og fra.

Beoplay EX er iøvrigt vandtætte ned til en meter under vandet i 30 minutter og klarer støv og sand takket være en IP57-klassificering.

Beoplay EX vejer 6 gram, og etuiet vejer 53 gram. og måler 22,5 mm B x 34,8 mm H x 22,7 mm D. Etuiet måler 66,2 B x 48 H x 22,1 D.

Designet er klart godkendt, og selvom etuiet er lidt tykkere end de fleste, så ligger det stadig godt i en lomme.

Beoplay EX
Beoplay EX

Hvordan lyder Beoplay EX ?

Hvis der er en ting man altid kan være sikker på, så er det at lyd-kvaliteten på B&O hovedtelefoner hører til på øverste hylde, og det gør Beoplay EX også.

Vi testede med mange forskellige slags musik, og var imponeret over både bas og diskant. Den indbyggede 9,2 mm Neodymium højttalerenhed er optimeret, så hverken top eller bund bliver for dominerende, og hvis du selv har en præference, for hvordan du gerne vil have musikken lyder kan du justere den yderligere i B&O’s app, der findes til både Android og iOS.

Beoplay EX kommer med adaptivaktiv støjreduktion, der kan justeres efter omgivelserne, og ønsker du at være til stede mens du hører musik kan du vælge transparens eller helt at slå ANC fra.

Den aktive støjreduktion fungerer fint både i trafik og i kontorer med meget støj. Og det er et af stederne hvor Bang & Olufsen er blevet bedre og bedre igennem årene.

Når det gælder telefonsamtaler eller videomøder, er jeg dog ikke lige så imponeret. Der lyder de ligesom alle andre trådløse hovedtelefoner. Det er tydeligt at den lille plads ikke giver plads til en dynamisk mikrofon.

Men når det gælder musik og podcast, så lyder B&O Beoplay EX uovertruffent godt.

B&O App

Til gengæld er jeg ikke overbegejstret over B&O App’en, der både kræver login og mildest talt virker noget rodet, fordi den skal favne både dine hovedtelefoner, og B&O’s trådløse højttalere.

Det er også i app’en man opdaterer firmwaren, og i forbindelse med parringen blev jeg orienteret om at der var en ny firmware, som jeg så lagde på inden jeg startede testen. Testen er baseret på firmware 5.5.8.

Beoplay EX
Beoplay EX

God batteritid

B&O Beoplay EX kommer med en ok batteritid på op til 6 timer med ANC slået til eller 8 timer med ANC slået fra, og tager man batterikapaciteten i etuiet med, så kan man nå op på 28 timers lyd, før alt skal genoplades.

Personligt lå jeg på lidt over 5 timers batteritid med ANC, og jeg skal være ærlig og sige at jeg ikke testede dem uden, da jeg bedst kunne lide lyden med ANC slået til.

 

Konklusion

B&O Beoplay EX er et rigtigt godt sæt trådløse in-ear hovedtelefoner, hvis man vil ofre det de koster, for de koster 2.999,- at få i ørene.

Men når det er sagt, så får du en eksklusiv lyd og et yderst eksklusivt design, som på ingen måde skuffer. Det eneste som trækker ned er den i mine øjne dårlige app-oplevelse, som man gudskelov kun bruger når man vil firmware-opdatere. og det trækker især ned at B&O tvinger dig til at registrere dig for at bruge app’en.

 

Så vil du have et sæt trådløse hovedtelefoner, der skiller sig ud fra mængden og som har B&O’s signatur-lyd, så kan vi klart anbefale B&O Beoplay EX.

 

Pris og levering

Beoplay EX kommer i farverne Lunar Red (rød), Black Anthracite (sort), Gold Tone (beige) og Anthracite (sort/turkis), og koster vejledende 2.999,- kr. Se bedste dagspris her.

Nedenfor er hvad der medfølger.

  • Ladeetui med trådløs Qi-modtager
  • Ørestykker: Venstre og højre
  • USB A/USB C-kabel til opladning, 0,5 m
  • COMPLY™ Medium
  • Silikonepropper, 4 størrelser
  • Hurtigvejledning
B&O Beoplay EX
Lyd
Batteritid
Design
App
Læs bedømmelse0 stemmer
Plus
Fantastisk lyd
Smukt design
Minus
App kræver login
4
Karakter
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.