Forside * Featured

Bloomberg: Nu vil Apple også lave sine egne skærme

-
(Foto: Maayan Nemanov/Unsplash/Apple)

Der kommer touchskærme i Macs fra 2025, og måske skal disse også laves af Apple selv i fremtiden.

Det kan godt være, at Steve Jobs ses som den store guru, der bragte Apple tilbage til rampelyset og gjorde det til et brand, alle kendte til. Men Tim Cook har efterhånden gjort lige så meget for at transformere måden, Apple fungerer på, og vil formentlig blive husket for nogle ret store forandringer.

Det er f.eks. under Tim Cook, at Apple begyndte sin langsigtede strategi med at lave sine egne komponenter i stedet for bare at købe dem hos andre. De tre første iPhones brugte f.eks. Samsung-SoC’er og det er først med iPhone 4 i juni 2010, at den nu så kendte A-serie blev introduceret (hvor den også fandt vej til den første iPad).

Annonce:

Tim Cook havde mere eller mindre overtaget den daglige drift af Apple allerede i 2007, og mens Steve Jobs kæmpede sin kamp mod sin kræftsygdom var det kun de allerstørste, strategiske beslutninger, der endte på Jobs’ skrivebord. Det er altså under Cooks ledelse, at Apple langsomt har gjort sig mere og mere uafhængig af partnere som Intel, Qualcomm og Samsung i produktionen af sine smartphones, tablets og computere.

Nu melder en af de allermest troværdige Apple-spåmænd, Bloombergs Mark Gurman, at Apple er klar til at tage det næste skridt i sin uafhængighedskampagne. Ud over SoC’er (og dermed CPU’er og GPU’er) i såvel større som håndholdte computere, modemchips i smartphones og tablets med mere, vil Apple nu også lave sine egne skærme.

Har været i gang med skærme siden 2017

Gurmans kilder har fortalt ham, at Apple planlægger bogstaveligt talt at starte en ny skærmstrategi i det små, med Apple Watch. Ifølge Gurman vil Apple fra 2024 begynde at putte egen-producerede micro-LED-skærme i Apple Watch i stedet for de OLED-skærme, der p.t. sidder på smarturet. Det flugter med de rygter, analytikeren Jeff Pu bragte på banen for et par uger siden.

Men det er kun begyndelsen. Gurman forventer, at det næste skridt efter det vil blive at også iPhone får micro-LED-skærme lavet af Apple selv, formentlig efter et par år. Og derefter vil skærmene blive skaleret op til iPads og Macs. Når først, de er implementeret i Apple Watch er det dog formentlig kun produktionsprisen på micro-LED-skærmene, der betinger, hvornår det giver mening for Apple at sætte dem i større enheder.

Planerne for en overgang til egenproducerede skærme går tilsyneladende helt tilbage til 2017, og de første rapporter om at Apple i stilhed var ved at udvikle sine egne skærme kom ud i 2018. Skærmprojektet gik angiveligt under kodenavnet ”TI59” internt i Apple.

Alt dette sker samtidigt med at Apple – også ifølge Mark Gurman – langt om længe vil give efter for markedspresset og sætte touchskærme i deres Macs. Næsten alle andre laptops i Apple-prisklasserne har touchskærme, og eftersom Apple har en strategi om at alle apps i økosystemet skal kunne bruges på tværs af enhederne, virker det underligt at apps, der virker med berøring på iPad, iPad Pro og iPhone, ikke kan bruges sådan på Mac.

Ifølge Gurman behøver vi ikke vente helt lige så længe på touchskærme i Macs som på micro-LED-skærme. Touchskærmene (der altså skulle være rigtige touchskærme og ikke halve løsninger såsom Touch Bar) skulle begynde at dukke op allerede i 2025. Om disse også laves af Apple selv ved vi ikke endnu – men på længere sigt vil dette formentlig blive tilfældet.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.