Forside Nyheder

Twitter giver 3. parts programmer fingeren

-
Foto: Shutterstock.com

Uden forvarsel har Twitter på en uge smidt nogle af de mest væsentlige 3. part Twitter app’s ud fra adgang til Twitters API.

Brugere af populære 3. parts twitter apps som Tweetbot, Aviary, Echofon, Birdie og Twitterific har i den seneste uge ikke kunne komme på Twitter via deres app. Det skyldes at Twitter uden forvarsel har lukket for deres API rettigheder.

Først skete det helt uden varsel, og da app-udviklerne så prøvede at skifte API adgang, så blev den nye også udlukket. En uge efter det hele startede har Twitter nu ændret reglerne for hvem der kan bruge Twitters API’er og det gør at Twitterific officielt nu fjerner deres app, og kaster håndklædet i ringen.

Annonce:

En ny klausul under Restriktioner siger, at udviklere ikke kan “skabe en erstatning eller en lignende tjeneste eller et lignende produkt til Twitter-applikationerne”.

Alle populære Twitter-klienter som Tweetbot og Twitterrific fungerer ikke længere, og de Twitter-brugere, der var afhængige af disse apps, skal nu bruge den officielle Twitter-app på iOS eller Android eller Twitter-oplevelser på nettet. Ved at afskære tredjeparts Twitter-apps vil Twitter være i stand til at vise annoncer til alle brugere på sine platforme.

Udviklerne fik ikke besked om, at deres indtægtskilder ville blive afbrudt, og de var ikke i stand til at informere kunder, der betalte for deres apps, om nedlukningen. Da Twitter ikke har noget kommunikationsteam efter Elon Musk fyrede størstedelen af de ansatte i Twitter, vides der ikke meget mere om situationen.

 

Her til aften den 20. januar har Tweetbot også kastet håndklædet i ringen, og forlader iOS app Store.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.