Forside * Featured

En ny og endnu vildere iPhone-topmodel kan være på vej

-
(Foto: Viktor Serban/Unsplash)

Apple diskuterer at sætte en endnu dyrere ’Ultra’-model ind som topmodel over iPhone Pro Max allerede i 2024, skriver Bloombergs Mark Gurman.

Da Apple fremlagde sit kvartalsregnskab i den forløbne uge, sagde Tim Cook , at han ikke kunne udelukke, at iPhones ville blive dyrere i fremtiden. Men nu gætter en af de mest troværdige Apple-spåmænd på, at dette sker i form af en ny topmodel.

Mark Gurman fra Bloomberg skriver i sit nyhedsbrev, at han tolker Cooks udtalelser som et tegn på, at Apple kan introducere en ny iPhone, der skal være topmodel i stedet for topmodellen. Dermed bliver iPhone Pro Max ikke længere den dyreste iPhone i porteføljen.

Annonce:

Cook udtalte, som svar på spørgsmål under regnskabsfremlæggelsen, at han ikke mente, at prisforhøjelser på iPhones var noget problem. Ifølge Cook er iPhones nu så ”uundværlig” en del af iPhone-brugernes liv, at ”folk er villige til at strække sig langt for at få det bedste, de har råd til i kategorien”.

Men Gurman hæftede sig ved, at Cook dermed indirekte indikerede, at folk også ville være villige til at betale endnu mere for en endnu vildere iPhone, hvilket understøtter en teori, Gurman har, angiveligt baseret på informationer fra kilder i Apple og hans erfaring med firmaet.

Endnu kraftigere – endnu dyrere

”Cook har med sine udtalelser præsenteret et godt argument for, hvorfor en endnu mere luksuriøs iPhone giver mening – især hvis den kommer med nye features” skriver Gurman i nyhedsbrevet, hvor han kalder telefonen for en ’Ultra’-model.

Det sidste kan naturligvis forstås som en henvisning til topmodellerne i Samsungs S-serie, hvor smartphones med de mest ekstreme features og tophardware netop kaldes for Ultra. Apple har dog også brugt ’Ultra’-navnet i forbindelse med Apple Watch og computermodeller med M1 Ultra-chippen, der forventes at få en efterfølger senere på året.

Ifølge Gurman har en ’Ultra’-model allerede været diskuteret, og diskuteres fortsat, internt i Apple. Hvad sådan en ny topmodel kommer til at kunne, som iPhone Pro og Pro Max ikke kan, er dog svært at sige på nuværende tidspunkt. Og Gurman understreger, at ’Ultra’-navnet sagtens kan blive erstattet af noget andet.

Gurman er foreløbig kun klar til at konkludere, at hvis det sker, bliver der tale om en model, der er væsentligt dyrere end iPhone Pro Max, som i forvejen koster fra 11.499 kroner og opefter. Bloombergs Apple-spåmand tror til gengæld, at en sådan topmodel kan være klar allerede fra efteråret 2024.

Hvad så du gerne, at Apple puttede i sådan en kraftigt bestykket topmodel? Giv lyd i kommentarsporet.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.