Forside * Nyheder

Paramount udvikler hele universer baseret på ‘Dexter’ og ‘Billions’

-
Dexter Morgan vendte for nylig tilbage i serien ‘Dexter: New Blood’. Det var så stor en succes, at seriens univers bliver udvidet (Foto: Showtime)

SkyShowtime kan blive hjemsted for en række serie-universer baseret på Showtimes mest populære serier.

I Danmark blev indholdet fra den amerikanske kabelkanal Showtime tilgængelig på streaming sammen med indhold fra en række andre tjenester sidste år, da det store samarbejde mellem Paramount Global og NBCUniversal/Comcast blev lanceret som SkyShowtime.

Men i hjemlandet USA er dette indhold stadig splittet op på streamingtjenesterne Peacock, Paramount+ og Showtime. Eller rettere, de var splittet op på den måde indtil for lidt over en uge siden hvor det blev annonceret, at Showtime nu fusionerer med Paramount+ for de amerikanske kunder (Peacock er dog stadig en separat tjeneste).

Annonce:

Og det kan danske streaming-kunder jo så være bedøvende ligeglad med, hvis det ikke lige var fordi, denne sammenlægning nu ser ud til at producere nye indholds-idéer. Wall Street Journal skriver nemlig, at Paramount+ with Showtime, som både streamingtjenesten og kabelkanalen nu skifter navn til, er i gang med en større univers-udvidelse.

Der er tale om en slags konsolideringer baseret på ”IP”, der er et af de største buzzwords blandt de mere forretningsorienterede folk i Hollywood lige nu. Forkortelsen har ikke noget med TCP/IP at gøre, men står for ”intellectual property” og er betegnelsen for indholdsuniverser som mediegiganterne har rettigheder til, sådan som f.eks. Disney ejer Marvel- og Star Wars-universerne, WarnerBros. Discovery ejer DC-superheltene, og så videre.

’Millions’, ’Billions’, og ’Trillions’

To af Showtimes største succeser i de senere år har været serierne ’Billions’ og ’Dexter’, og af samme grund vil Paramount Global nu sætte gang i at udbygge de to seriers universer for at udnytte deres IP optimalt. Ifølge Wall Street Journal udvikles der for eksempel to nye serier baseret på ’Billions’.

Selv om det måske kan lyde som en tidlig aprilsnar, skulle den være god nok: de to ’Billions’-relaterede serier har angiveligt arbejdstitlerne ’Millions’ og ’Trillions’. En tredje spin-off fra ’Billions’ skulle også være på vej, der i stedet for New York foregår i Miami.

De nærmest bibliske magtkampe i ‘Billions’ inspirerede dette fremragende PR-foto fra sæson 3, inspireret af Da Vincis maleri ‘Den sidste nadver’. Nu kommer der måske hele tre andre serier fra ‘Billions’-universet (foto: Showtime)

Apropos Miami, hvor serien ’Dexter’ foregår, så har Paramount Global allerede bestilt en prequel-serie til seriemorder-serien, der har været i live i en eller anden form på Showtime siden 2006. Den nye serie skulle angiveligt tage udgangspunkt i, hvordan flere af seriens mere interessente sidekarakterer, såsom The Trinity Killer, begyndte deres karrierer.

George Clooney bag CIA-serie

Showtimes tredje store serie igennem de sidste par årtier er ’Homeland’, men i stedet for at udbygge dette univers, har Paramount Global angiveligt i stedet valgt at lave en amerikansk version af den franske serie ’Le Bureau des Légendes’, der på dansk er kendt som ‘Falsk identitet’. Ligesom ‘Homeland’ handler den dog om CIA, og selveste George Clooney er koblet på som instruktør.

Satsningen på disse univers-udvidelser kommer ifølge Wall Street Journal som følge af den massive succes, Paramount+ har haft med ‘Yellowstone’-universet. To spin-offs af Kevin Costner-serien, ‘1883’ og ‘1923’ (med store stjerner som Harrison Ford og Helen Mirren i hovedrollerne), har trukket rigtig mange seere. En tredje spinoff, ‘6666’ er på vej.

Univers-udvidelserne går til gengæld ud over serier baseret på film, der ellers har været lidt af en trend i nogle år. Således har Paramount Global aflyst både ‘American Gigolo’ og ‘Let the Right One In’ efter blot en enkelt sæson hver.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.